Tema bling-bling

Jag blir helt till mig när jag ser fina halsband och Dizza har nog redan en 4-5 olika, varav ett par som hon ska växa in i. Jag bad Allan ta foton på henne med ett par av det söta halsbanden. Det svarta är från www.gummipets.com som jag köpte på TEBA i Höör (farligt ställe= blir dyrt varje gång man är där) , med vita gummi"nitar" som ska lysa i mörkret. Töntigt jag vet, men roligt!

Det andra halsbandet har jag suktat efter läääänge, det passar så himla bra till Dizzas färger och är allmänt snyggt, enligt mig. Har inte ens vågat berätta till min kära sambo vad det kostar, men så har jag själv betalat det.

Annars har vi inte gjort mkt mer än varit på tävlingen, och Dizza fick självklart komma ut och charma folk. I kväll var vi på lydnadsträning med Tyson, men Dizza fick även hon komma ut och visa upp sig på plan. Spännande då det var första gången i mörker som vi tränade med upplysta appellplaner. Hon var duktig som vanligt, men vår nivå är heller inte det mest hisnande.

Här är bilderna på en del ur halsbandskollektionen:Gummipets-halsbandet

Mera bling-bling


Storebror duktig igen!

Matte och storebror Tyson var med på Appell spår i dag, söndag, och det blev en 2:a plats och 270,25 p!!

Mer står på
www.lifeoftyson.com om ni vill läsa mer.

Själv så laddar Dizza inför valpkursen på onsdag, innan det är det mkt storebror (miljö måndag och lydnad tisdag)

Over and out!

Hyltab och sök

Så var vi på Hyltab igår. Det var jättespännande att se hur Dizza skulle reagera på de olika sakerna vi gjorde. Vi började med att bara gå runt i lokalerna och de fick testa olika underlag. Inga problem. De andra hundarna brydde sig Dizza inte speciellt mkt om, förutom söta Wille förstås.

Sen körde vi sök i en annan lagerlokal och Dizza pep lite när hon inte hittade med detsamma, men för att sen sköta sig rätt så bra nästa gång.

Vi avslutade med en massa luftkuddar (lastkuddar) över gången och så klev vi på andra sidan och valpen skulle ta sig "över/genom" dessa till husse/matte. Dizza flög som värsta stålmannen över dessa och på väg tillbaka klättrade hon som om hon aldrig gjort annat. Tuffingen.

Hon var så duktig och tyst, till skillnad från storebror Tyson som tjuter/ylar/skäller sig igenom i ren förväntan. Han älskar det stället och speciellt att köra sök av figge!

Men Dizza var duktig och lugn och kunde slappna av och lägga sig i väntan på hennes tur. Sååå stolt över lilltrollet!

Idag, torsdag, så bestämde jag, Linda (Willes matte) och Marina att vi skulle ut och köra spår vid Revingetrakten. Jag var väl den drivande eftersom jag kände mig smått panikslagen i och med det usla spåret dagen innan. Men denna gång gick han riktigt bra. Vinklarna tog han jättebra och hittade alla apporter (inkl slutapporten denna gång), så nu känner jag mig lugnare. Puh! Inte skrämma matte sådär...

Dizza fick testa att söka figge och det skötte hon bra efter att hon fattat vad hon skulle göra. Första gången var hon lite tveksam, men sen var det fullt ös ut till figgen. Så söt hon var när hon skuttade bland det höga gräset och mossan. Ibland var det bara gumpen och öronen som syntes ovanför gräset. Med de paraboler till öron, så går det ju inte att missa. De har förresten blivit lite mjuka, så babygaddarna är nog på väg att lossna nu.

Nu ligger lillstrumpan och sover sött och nöjt! Härlig syn, min lilla sötnos.


Valpkurs med äventyr på Hyltab

Jepps! Det är vad som står på schemat idag för vårat lilltroll idag. Men innan det ska vi upp till Landskrona för att storebror ska testa att spåra inför tävlingen på söndag....Marina följer med och ska lägga spår till Tyson och jag lägger till Woffe. Hon ska även ställa upp och lägga spåret på söndag, vilket jag uppskattar. Du är en snäll vän, Marina, som ställer upp!

Yes det är dags för Appellen igen. Hoppas det inte blir lika katastrofalt som sist....  Lydnaden blev en pinsam historia, så det var skönt att få en upprättning i 'Tollarp på Lyd I, annars hade nog jag gett upp hoppet... Men för säkerhets skull så är jag anmäld till appellen i Skurup i mitten på oktober, ifall att....

De senaste dagarna har det inte hänt speciellt mkt för lilltrollet dock. Igår däremot var vi ut till Bökeberg för att de skulle få springa av sig lite och så lade jag ett spår till Tyson i skogen med en hel del vinklar och korsning över djupa diken osv.
Jag började med att lägga spåret och sen stack vi iväg på äventyr. Vi mötte en häst och Tyson satt lugnt vid min sida och beundrade den vackra hästen medans Dizza blev en demon och tyckte den var läskig nog för att skällas på. *WOFFFFF* Så fort hästen var förbi så tittade hon på mig som om "jaha, det var det det... nu har jag skrämt bort den otäcka varelsen ska vi fortsätta nu" . Sen hände det inte ngt lika spännande på tillbakavägen.

Väl tillbaka vid bilen så sattes hundarna in i den och jag gick och la ett spår till Dizza.... dumma jag... lät inte det ligga tillräckligt länge så hon tyckte det var jättejobbigt även om hon kämpade på. Nosen var dock inte som den brukar vara, i backen hela tiden. ja ja, man lär sig av sina misstag. Flåt Dizza.

Sen var det dags för Tyson, och där gjorde matte bort sig igen... Jag som anser att jag har lokalsinne/bra minne. Inte igår iaf, då tog den semester. Tyson gick över första apporten, dock markerade han den kort men inte med ligg som han brukar. Jag rusar fram och tar den och "yihooo, titta vad jag hittade haha" och lekte med den. In med den i fickan och så "spåra" till Tyson. Och j-ar vad det gick. Och nog markerade han nästa apport utan problem *fniss* (matte ska minsann inte hinna först). Sen fick matte hjärnsläpp. Han gör en klockren vinkel till höger och jag fick för mig att den gick längre fram. Men efter många om och men fick jag ge mig och bara åka med som jag ska... Det var ju där spåret gick! Han fortsatte jobba riktigt bra, men missade ett par apporter men jag anser att det var mitt fel eftersom jag störde honom med min memorylapse. Han tog det djupa diket jättebra men efter det slog han lite för att jobba bra igen. Totalt var nog spåret en 600 m.

Jag testade att spåra med nomisele, och får se om jag gör det igen men till tävlingen är det den vanliga böttcherselen som gäller, den är hans tydliga tecken på att det är spår på G. Vi ska även låta Marina gå spåret till tävling och idag onsdag, för han går snäppet bättre när det är ngn annan som går det (förutom husse). Dizza får nog även hon spåra lite när vi ändå är där, bra med nya ställen.

Återkommer med rapport från Hyltab (lagerhotell i Malmö).

Lite av varje

Vad har så hänt i våra liv på senaste tiden... Vi skulle ha haft valpkurs i onsdags, men p g a sjukdom och ngn som inte hörde av sig så slutade det med att jag & Dizza och Marina stod där på planen.... Jaha, vad gör vi nu??? Jag och Dizza lekte, körde lite kontakt, sitt & ligg, sitt kvar och så lekte vi lite mer.

Marina tog ut Woffe och Zebban en i taget, så de fick leka lite med henne. Allan var också med och passade på att försöka ta bilder på Dizza och storebror Woffe tillsammans. Det var inte det lättaste med en Dizza som har myror i busbyxorna ibland. *hihi*

I går, torsdag, var vi på Og Sturup. Hundarna fick sig en rastning och lektur innan träningen. På vägen mötte vi en mc-polis som pausade och frågade om det var blivande polishundar. Nä, men ett syskon som är 2 år är minsann med i svenska insatsstyrkan!! var jag snabb att få med. Och bror Gollum är köpt av polisen som valp, med mål som polishund. Man måste ju få skryta lite, eller hur?!

Efter turen lade jag ett spår på vår "hinderbana" där det finns massa olika grejer (broar, tunnel, hinder, traktordäck). Det blev ett rätt så kort spår, men tänkte att jag ville testa henne bland massa grejer och på färskklippt gräs. Och som vanligt drog hon på som en Bulldozer ;-) , men var jätteduktig. Direkt efter det myste vi lite på appellplan för att leka/träna lite till.

Tyson fick sig också en tur på appellplanen och när det var hans tur (efter en evighet, enligt honom) så var han så tänd att jag fick hålla tillbaka honom lite innan vi gick in på plan. yihooooo
Vi körde framförgående åt alla olika håll, eftersom han fått för sig att sikta på saker som elstolpen, hinder, apportställningen osv. Till slut verkade polletten trilla ner. Han gick riktigt bra i slutet. Lite rondering som ren belöning blev det och så lite kamp m bollen.

Vi fortsatte med kontakten vid fritt följ och linförigheten. Han har börjat ta vänstersvängarna mkt bättre nu, och det såg bra ut i våra mått mätta. Vi testade även lite apportering. Mkt håll-fast vid sidan och sen även fotgående med apportbock i mun. Ser bättre och bättre ut, men det är fortfarande lång väg kvar till en 10:a. Men jag är glad om vi bara får poäng eftersom vi inte kört detta speciellt mkt. Som avslutning hoppade han hinder som var högre än vad han normalt brukar köra, och efter ngn enstaka smitning runt om så hoppade han grannt över.

I helgen står spår m valpkursen på lördag. Ev spår vid Torup m Marina efteråt för Tysons del inför nästa appell spår nästa helg. Ska testa budföringen också. Söndag är det UHP för Tyson. 2 mil på cykel med matte och 7 andra ekipage. Spännande....

Äventyr i stora Malmö

Jepp, det var på dagens program! Jag och Dizza skulle ta en liten tur i stadsmiljö. Vi började i en park, där hon fick kissa av sig och sen gick vi vidare till gågatan och hälsade på Ulrika (Crix matte) där stod vi och snackade i en 10 min eller nåt och Dizza fick lite vatten och så la hon sig lugnt och väntade.

Vi gick vidare en liten tur och sen till parken igen och slappade lite. Sen hoppade vi in i bilen och drog till Heaven-for-dogs, vid namn JägerZoo ;-) . Jag skulle dit och handla lite grisöron och "tjurmuskel", det blev en leksak till Dizza oxå hrm.. host host.

Där möttes vi av en kille som jobbar där som utbröt: "gud vad vacker valp!!!" och hör och häpna: Han frågade om han fick hälsa på henne!!! Äntligen en person som frågar först! Tummen upp för dig om du läser detta. Inte att du inte fått hälsa på henne om du inte frågat, men det är skönt att folk visar respekt och frågar först. Han verkade helt betagen av Dizza, vilket är förståeligt ;-) . Han berättade att de hade en schäfer på 13 månader och gillade tydligen Mallar. Han tog t o m en bild på henne för att visa sin sambo. Så snart är Dizza värsta paparazzi-motivet hihi.

Gav även hemsidans adress, så han kan gå in och kolla på alla fina bilder. Tror nästan han skaffar en malle inom kort ;-) , men jag antar att Dizza har den påverkan på folk. Men tyvärr kan man inte klona henne, det finns bara en av denna underbara hund och hon är vår!

Man tror att efter detta stora äventyr så skulle Dizze-lizz vara trött, men icke. Så fort vi kom hem så satte hon igång Tyson för att leka. Men hon klarade väl typ en 30 min, sen "dog" hon i soffan bredvid husse.

Valpträning

Så var det dags för valpkurs igen. Och hur var vädret? Tja, regnmolnen hängde tunga över oss men för en gångs skull regnade det inte!

Vi tränade kontakt, sitt och ligg och började även på sitt kvar och ligg kvar. Vi jobbade mest med sitt kvar eftersom ligg inte är helt befäst än... Men sitt kvar blev hon en riktig stjärna på! Hon är snabblärd som få tycker jag. Duktig tjej! Matte är sååå stolt över demonängeln. Linda tyckte att hon fick prestationsångest när hon såg hur duktig Dizza var. Men hallå, hur duktig är inte Wille???? Han går ju grymt bra i koppel, vilken kontakt och inget drag!!! Där kan man snacka om att jag får ångest.

Efter pausen körde vi slalom runt Marinas nyinköpta koner så vi blev snurriga, eller matte ialla fall. Sen blev det vidare kontaktträning och träning på "sitt kvar" och inkallning. Vi avslutade som vanligt i grupp.

Jag måste säga att alla i gruppen skötte sig exemplariskt även om Wilma var liiiite väl busig enligt husse ;-). Jag håller även tummarna för Aragon som kräktes, hade tydligen fått i sig lite svamp tidigare under dagen.

Nu ligger vovvsingarna och tuggar på välförtjänta märgben och matte slappar i soffan.

Miljöträning i verkstad

I går var det dags för miljöträning för Tyson. Denna gång fick Dizza också hänga med, men det var först och främst Tysons kurs.

Det var någon typ av metallverkstad, låg en massa olika metallplåtar, metallbehållare och sånt överallt. Stora otympliga maskiner, borrar osv. Det blev träning i branta trappor i metall, upp och ner. Uppletande var på schemat, så som sök i belyst och mörk sal.

Dizza fick mest gå runt och checka läget och som vanligt inga problem, svansen var upp mest hela tiden. Hon hoppade själv upp på en staplad hög metallplåtar som om hon alltid gör det. Jag satte upp henne på en stor metallbehållare och det var heller inga problem. Hon gick på en pall som satt på en pall som satt på en "manuell" gaffeltruck och som rullade lite fram och tillbaka, upp och ner flera ggr var hon. Vilken tjej!!

Hon fick även ta några steg i trappen, bar henne till 3/4-delar av trappen och sen satte jag ner henne och hon gick upp resten utan problem. Skorna är nästan glömda.....

Hon skötte sig även exemplariskt i bilen, trots en storebror som galer och vaktar bilen. :-) Jag gav dem var sitt grisöra att tugga på i bilen och den enda som ätit upp sin var Dizza, Tysons var hel och orörd.

Dizza billig just nu *grrrr*

Så är Dizza officiellt en skotuggare. Hon valde dessutom mattes skor *grrrrrr* , närmare bestämt nya Hilfiger-sandaler inköpta i USA.

Nu är det operation *undan-med-mattes-skor*

trasig sko

Storebror och matte vann idag!!!

Och Dizza var riktigt duktig hela dagen. Moffade lite på dessa faaaarliga bruksvovvar, men överlag lugn och gillade att kolla runt i den nya miljön. Och hon drog som vanligt folk till sig ;-)

Men åter till storebror, för det var hans dag! Han var sååå duktig. Vi samlade ihop 187,5 p och snappade åt oss förstaplatsen. Kul! Dock var det Dizza som var ute vid prisutdelningen, men prispallen måste ju kännas på inför kommande resultat ;-) .

Jag, med min tur, drog först och drog nr 17, av totalt 17 ekipage. Bra gjort, tänkte jag ironiskt. Men det visade sig inte vara några som helst problem för T. Jag trodde han skulle vara seg efter så lång väntan. Men icke sa nicke. Vi fick tior på allt utom Linförighet där vi fick 9:a, och Fritt följ och ställande under gång då vi fick 8,5. Så jag kan inte vara mer nöjd! Tyson hade jättefin kontakt och kändes inte alls seg som han gjorde sist vi tävlade.
Han klarade alltså platsliggningen utan problem, trots att en rottis som låg bredvid honom formligen flög upp så fort han skulle lägga sig och stack glatt till tävlingsledaren. Tyson låg kvar och vi fick lägga om hundarna och göra om platsliggningen.

Ja, det var allt för idag, från en trött/nöjd matte! Vilken tur jag har som har 2 stjärnor till hundar!

Fint pris


Miljöträning i Trelleborg och cykelträning för storebror

Rätt så nyligen hemkommen från dagens valpkurs som hölls i Trelleborg för lite miljöträning. Kan vara kul, speciellt eftersom vi bor i en by med inte så mkt "hoolabaloo".

Vi började att gå på gågatan en bit för att sedan fortsätta till torget med några marknadsstånd och en del folk. Dizza skötte sig exemplariskt. Vi gick sedan vidare till stadsparken där det finns påfåglar och andra fjäderfän. Väl där pausade vi lite på gräsmattan för lite hångel (för Dizzas del) och kel med valpisarna, ja även lite vatten till de små. Dizza är en riktig pussgurka *fniss*.

Vi gjorde olika saker under promenaden, satt på parkbänk och tittade på pippisarna genom nät. Dizza lät även ett  "moff" komma med svansen rätt upp. Men så fort man kallar på henne bryter hon och kommer glatt. Det blev en del köttbullar och dyl som belöning, kan man ju tillägga, så duktig som hon var!!

Vi testade en trappa, som var lite läskig först, men efter lite betänketid så gick det lysande. Vi avslutade med lite avslappning vid sidan av gågatan, och det var inga problem för någon av valparna. Dizza var trött så ögonen höll på att gå i kors när vi kom till bilen.

Nu ligger vår demonängel som ett vattenpass och nannar sött.

Morgonen började dock med cykeltur för storebror Tyson. Det blev en 5-6 km lång tur, och det gick bra. Han fick ju stanna hemma när vi skulle på stan, så lite skulle han också få göra med matte ensam. När vi kom hem så gick han och la sig på gräsmattan och tittade upp på mig som om han ville säga " det är dags för härlig stretching nu, eller hur matte?!" Han njuter i fulla drag när jag stretchar och masserar honom efter löp eller cykeltur.

I morgon är det dags för tävling igen... Vi håller tummarna! Snälla, ett förstapris så vi kan lämna 1:an. Gillar inte när det är folk som inte har platsliggningen till 100 % och deras hundar ska antingen bråka eller gå fram till andra hundar under tiden. No thank you!