Träning onsdag, ny vagn o träff m andra Grimlockare (många bilder...)

Onsdags var det lydnadsträning för Dizza, passivitet i bilen för Tyson vilket han klarade riktigt bra.

Dizza blir bättre o bättre på ingångarna, men vi jobbar vidare på det. Ställandet oxå bättre o snabbara ställande, där har vi backat lite o det har hjälpt. Vi körde även igenom ettan men jag lade in belöningar när hon gick bra mitt i kommenderingen t ex. Vi körde allt utom apporteringen, som matte måste skärpa sig med... Hon gick riktigt bra, o vi skulle nog kunna tävla utan problem o med ok poäng. Inget annat än 1:a pris gäller här, för hon är så pass bra det är matte som ska hänga med o slappna av... hehe Jättenöjd med onsdagen, även platsliggningen fast en som var sen gick in o lade sin hund bredvid Dizza efter vi gått ut på avstånd så låg hon fint kvar. Lite undrande, men låg kvar o fick beröm av mig.

-----------

Fredag: crazy day! Visst har jag kört Göteborg t o r med träning för en dag.  Men nu var det Stockholm över en dag. Stack vid halv 6 på morgonen, mötte brorsan med sambo o dotter för pålastning av min nya binakärra.
www.binagarden.se . Bilder kommer på vagnen med mig o Tyson senare... när vi lärt oss att jobba ihop med vagnen haha. Lite puss o gull med min brorsdotter Lova, som är charmtroll till tusen.

image43
Faster Jeanette pussar på Lova

image45
Lova, igen.Efter snack, kramar, lastning o fotografering av underverket (Lova) så for jag vidare mot SSbk för möte med Grimlockare.

Kom lite sent... tidsoptimist.. sorry, girls!

Fick äntligen träffa Linda live, vi har ju snackat lite via mail o det var kul att träffa denna glada, sprudlande tjej på riktigt. Träffade även Eva o Phanta, vilket oxå var kul för Phanta har jag ju inte träffat innan. Vi började med en god pastasallad som Linda gjort o snackade på om träning o vovvar o ja.... allt vad tjejer kan babbla om hihi.

Sen ställde vi upp hundarna för gruppbild, sidobilden blev inte lyckad för mig så visar bara framifrån istället.

image44
fr v: Eva o Phanta, Jenny o Dexi, Linda o Lallo, Dizzelizz, Maxa, Maya o Nixa

Linda skulle iväg o visa sitt nya hus för familj efter fotografering o mera snack, så hon hann aldrig träna, men det var kul att se dem o hur bra de 2 trivs med varandra. Och grattis Linda till huset!!!

image46
Ett team som heter duga!! Linda o Lallo, de 2 L:en.

Vi körde sen igång med lite träning. Kul att se de andra o hur lika de är o lika träningsglada! Elin började dock med utbölingen Ozzy, kortnäsan. Hon körde framåtsändandet o med full grupp. Såg riktigt bra ut o detta ska de kunna tävla med inom kort. Snyggt jobbat.

image47
Ozzy-boy ser bara matte...

Sen körde Jenny o Dexi. De körde krypet o framåtsändande. Såg riktigt trevligt ut o jag är imponerad hur hundarna pallade igår i värmen o solen. Hoppas Dexis tass läker snabbare än kvickt så det blir ös i skogen igen snart.

image48
Run, Forrest, run!!! Dexi in action.

Sen var det nog jag o Dizza som körde. Vi körde med lite kommendering igenom ettans moment. Fria följet tappade hon lite fokus, men kämpande ändå på bra. Läggandet klockrent, ställandet ett steg extra, men annars bra stadga. Inkallningen jättefin ingång!! Hoppet klockrent. Jättenöjd med min lilla fia som åkt bil i många mil o ändå ger sitt allt på plan!!

image57
Min plutt med present från Maya med matte.Efter oss var det Helen o Maxa. Såg jättefint ut, o kämpade oxå på bra! Snart tävling, Helen?!

image49
Vilken kontakt!! Helen o Maxa in action.

image50
Helen hade även sin ena son, Anton, med sig så han får oxå vara med på en bild...

Efter Maxa var det Nixepix som fick en kort tur på plan. Hon var lite trött pga dålig mage efter "tömma-soppåse-på-gottis-äventyr", men körde lite framförgående som var riktigt snyggt. De körde även lite framförgående genom grupp, o skötte det exemplariskt. Imponerande!!

image51
Nixa i ett finfint framförgående!! Får se till att Nixa förklarar det hela för Dizza hihi

Jag avslutade träningen med Tyson, som skällt en del i bilen o var sååå seg o trött när han väl kom ut. Vi körde lite apportering, som börjar bli bättre. Sen körde vi inkallning med ställande på kortare avstånd o det blir oxå bättre o bättre men inget lysande än.... ska klura ut nåt knep.

Jag kände att han inte alls var i sitt esse, så jag avslutade när det gick som "bäst" o sen lekte han med Åzas dotter. Att en plastflaska kan vara sååå kul hehe.

Här följer lite bilder fr dagen:

image52
Dexi solar sig

image53

Nixa, sötnosen

image54
Anton

image55
Lallo (eller....)

image56
Eva o stiliga Phanta

Nu får det vara nog med bilder för denna gång.... Åza lyckades hålla sig undan kameran...


Träning i spöregn o vaccination

I onsdags var det Dizzas lydnadskurs. Regnet öste ner hemmavid, men det var bara att bita ihop o packa in sig i bilen o hoppas att det skulle sluta regna. Men icke.

Vi var bara 3 på kursen, och det var iofs trevligt för vi fick mer intensiv kurs.

VI började med platsliggning, och jag var ute på fullt avstånd, o hon låg sååå bra, inte en nosning ingenting. YEY!!! Iofs har vi väl aldrig haft några större problem, men jag har aldrig kört en platsliggning i ösregn innan, men det funkade ju oxå.

Sen var det träning en o en.

Jag ville köra lite fritt följ med kortare sträckor, o så att jag belönar när jag känner att hon går klockrent. Och hon gick så himla fokuserat. Körde flera halter o fortsatte innan jag belönade o jag märkte ingen avmattning i fokuset o farten i henne. Sååå  nöjd jag var med henne. Det var ju nästan så vi glömde att det regnade.

Sen körde vi ställande under gång o det går bättre o bättre. Nu ska jag förlänga stunden innan belöning så stadgan blir ännu bättre. Men jag ser ljuset i  tunneln iaf!!

Ett hopp o sen var vi nöjda för den omgången. Lite vila o tittade på de andra o sen körde vi igen.

Nästa omgång körde vi ställandet igen, o märkte en förbättring redan. Stoppade när det gick som bäst. Körde sedan hoppet igen o sist ingångar. Ingången i hoppet är bra, men inte vid inkallning, hon sätter sig gärna snett. Så vi jobbade lite på det, och kommer fortsätta träna hemma på det. Måste synas att vi tränat lite hemma inför nästa vecka.

Sen körde vi lite linförighet o rutan som avslutning, o den kom hon ihåg. Jag kör framåt o boll bortanför rutan, för att få ut henne, ska nu jobba vidare på att gömma bollen innan hon kommer till rutan o jobba vidare på det. Känns iaf kanonbra, o har inte märkt nåt speciellt av löpet annat än hemma att hon är lite mer vaktig för stunden, men inte träningsmässigt. Lika målinriktad som alltid.

------------

Igår var så den dyra dagen... = service o fixeri med bilen. Servicen skulle BARA kosta 3000 kr, men eftersom jag hade lite skak i ratten när jag körde typ 110-120 så skulle de kolla på det oxå. Jag hyrde en bil för jag pallade inte vänta på att bilen skulle vara klar inne i Malmö. Så jag fick handlat mat o sen hem till Dizza. När jag kommit hem ringde verkstaden... jag hade 1 mm kvar på framdäcken. Bara byta blev mitt svar. och så var bromsskivorna o klossarna oxå slitna, så det skulle de byta. Totalsumma när jag hämtar bilen: 9300 kr!!! Nästan värre än att gå till tandläkaren o betala för det.

Men nu har jag iaf en bil som har nya däck fram o går fint igen utan skak. Problemet är att jag ska in idag igen för att byta bränslefilter, som de inte hade inne igår... suck, så det tar en 40 min i väntetid... av min semesterdag!! Nåja.

Hur som helst. Jag fuskade genom att ta Dizza i hyrbilen till Malmö, ajabaja, men vad ska man göra när vet-tiden var halv 3 o de först var klar kl halv 2.. vilket senare visade sig vara kl 2... 

Sen bar det av mot veterinären. Fick vänta en liten stund, men inte så farligt. Dizza hoppade upp på bordet o lät sig tittas på. Ingen överlycklig Dizza, men neutral o lät sig tittas igenom o lyssnas på. Jätteduktig var hon. Hon reagerade inte ens över sprutan. Satt bara lugnt o tittade på. Fick dessutom godis där! Nice, sa hon o svalde den hel. haha

Dagen slutade med lek med en bc-valp. Hon var lite väl burdus i början, men det löste sig efter valpen lärt sig att inte bita efter henne. Sen lekte de o Dizza kom med leksaker o bjöd upp till kamp. Hon är för go!

Idag blir det inte många knop. Ska ut o gå en långrunda, sen in till verkstaden en sväng. Går nog en tur med henne medans o sen så blir det grillfest med sökgänget ikväll!! Kul!

Vi hörs!

Sök o måndag...

Igår körde vi upp till Landskrona för lite sök.

Jag visste redan innan att Tyson var övertaggad efter få träningspass den senaste tiden. Och mkt riktigt: mkt spring o ingen hjärna. Vi körde vindövningar, o visst snurrade vinden lite, men han var inte speciellt noggrann i sitt sök utan sprang hellre. Tog t ex figge 2 isf figge 1, BÅDA turerna.... suck. Inte mkt att nämna där.

Dizza då? Jo, hon är så himla tydlig i sin markering så missar man den så är det katastrof. O det höll jag på att göra för att innan vi skulle börja vände jag mig om mot gruppen på stigen för att konferera om nåt, då ställde hon sig o hade figgen redan där. Så det var bara att ta ett par steg till, släppa galningen o så j-a snyggt hon skötte det, klockrent rakt på figgen!! Jag stod o gapade på stigen. Jisses amalia!

Nästa figge då? Den låg djupare, men hon jobbade sig självständigt utåt, även om man kunde se att vinden slog då o då, men hon väntade bra in vinden igen o fortsatte rakt på figgen. Kampa är guld, hälsar Dizza!

Det som var skönt att se var att inga som helst tveksamheter med att kampa med figge fanns där. Och hon sprang t o m o bjöd upp till ny kamp efter vinst, hos figgen inte hos matte!! ujuj, tjejen har mognat lite.

--------------

Måndag....

Jag bestämde mig redan i går kväll att det skulle ut o spåras idag på fm. Sagt o gjort. Jag åkte till Bokskogen. Började med att lägga spår. Ett 100-150 m till Dizza med 4 apporter i form av minimjukdjur, pinne o pipis i slutet. Till Tyson ett 250-300 m med 6 apporter. Hade även gått över spåret en gång, för att se hur han reagerade.

Ut på promenad med hundarna, och vad ser jag när jag kommer tillbaka? Jo, att den andra hundmänniskan hade lämnat hundens skit mitt på början av stigen, vid parkering utan att plocka upp. Jag satte en bajspåse i vindrutetorkaren... hur lat kan man vara?!?! Undra hur hon reagerade när hon såg bajspåsen? *nyfiken*

Jag började med Tyson. KATASTROF!!! Jisses. Han spårade inte många meter, utan gick o vindade o spatserade omkring. Då blev matte less o kopplade av honom selen o gick till bilen med honom.

Nästa hund till spårning. Dizza plockade upp spåret jättefint o satte igång i full fart a la bulldozer. Hon har ju inte fått spåra på länge o var duktigt taggad. Hon hittade/markerade alla apporter, men de var inte så mkt värda att hon stannade längre vid dem utan fortsatte spåra istället. Men hon tog spåret jättefint o vinklarna oxå. Låg i näsan förutom när hon fick sista pipisen i slutet ca 5-6 meter från slutet då hon fick motvind o vindade in den. Men jag sket i det o var jättenöjd med hennes spårning. Envis som jag är så gick vi vidare till Tysons spår för att se om hon hittade några av apporterna som vi aldrig han med. Jajemän, tjejen hittade 2 st!! Duktig kicka som har näsan på 24-7.

Några ärenden på vägen hem vid Jägersro, o sen beslöt jag mig för att åka förbi Arriesjön o se om det var tomt på folk så vovvarna skulle få bada. Tur hade vi. Det är sol idag, men inte så varmt o väldigt blåsigt=perfekt hundbadväder. Det var 3 tjejer med 2 hundar som badade precis vid parkeringen, men vi gick över på andra sidan o jisses vad Tyson älskar vatten, han svalde halva sjön tror jag som han pissat ikväll *asg* De fick plumsa/simma/leka i drygt 30 min sen ville matte hem.

Efter att ha fixat med en massa beställningar bestämde jag mig för att vi behövde en ordentlig runda i solen. Så 1½ timme senare är jag hemma igen. Skönt var det o hundarna är lagom trötta o nöjda nu efter dagens bravader!

I morgon ska vi träna på em med Eva, och sen blir det bootcamp Eva för Tyson ett par dagar. Dizza o jag ska ha "kvalitetstid"=mysa i massor, o träna en del så klart :-)

Ha det bra så länge!!

Tränat lydnad med Dizzeplutten

Matte har semester o ändå blir inget gjort... så känns det just nu. Men det blir väl bättre. Nu hoppas jag på liiiite bättre väder än detta skit. Inte blir det roligare när morsan ringer o berätttar att det är soligt o sååå fint just nu....

Nåja, vi hade tur med vädret på kursdagen i onsdags iaf. Vi var bara 2 kursare den kvällen, perfekt!!! Så vi körde igenom en hel del. Jag var lite orolig att Dizza skulle ha glömt en massa när vi inte kört så mkt lydnad. Vi började med positioner. H fick klicka när hon satt rakt, eftersom jag inte kan se det. Dizza är väldigt känslig på min överkropps rörelser o flyttar sig vid minsta knyck. Sagt o gjort. Hon satt för det mesta jättefint, o de gånger hon satte sig lite snett så var det inte så mkt o vi gjorde om. Hon var jätteduktig. Det var förflyttningar på stället o om vi körde rakt fram så var det två steg o halt.

Sen körde vi ställande under gång. Där fick jag gå tillbaka lite o köra en halvhalt i början. Även där klickade H när hon gjorde rätt. Jag började med belöning med godis men ändrade till kong o det blev ngt bättre. Nu är hon jätteduktig o stannar snabbt. När hon inte gjorde rätt så tog hon max ett steg, men eftersom hon tvärnitar normalt så var det bara att göra om o göra rätt. Inga problem där inte!

Sen började det koka i huvet på Dizza, o hon fick pausa o Linn m sin sheltie körde sen. En liten försiktig prinsessa men duktig. Dizza låg utan koppel helt coollugnt i skuggan o väntade på sin tur.

Nästa omgång körde vi vidare på ställandet under gång o nu gick det bättre. Men jag kan märka att det snurrar duktigt i huvet på Dizzelizz speciellt nu när hon är i höglöpet. Tar slut snabbt i huvudet mot normalt, så man får ta det lugnare med henne vilket jag oxå gör.
Efter ställandet körde vi hopp o den gjorde hon kanonfint, så det gjorde vi bara 2 gånger, ett fr varje håll.

Paus igen, o vi myste lite med H o C's nya valp Flisan, en jaktgolden. Så himla söt!! Dizza luktade av mig duktigt efter den kelstunden kan jag berätta.

Sista omgången körde jag inkallning o sedan jobbade vi på ingångar fr kortare avstånd så hon alltid sätter sig rakt, hon sneddar gärna in mot min sida lite tidigt o sätter sig då ibland snett. Jobbade med godis för att få ut henne längre bakom mig för att sedan gå rakt in vid min sida o sätta sig. Blev bättre o bättre, men det är nåt jag får jobba vidare på i trädgården.

Idag kommer ev Allan, och det ska bli kul för vovvarna att se honom. Ja, Allan saknar hundarna massor så kul för honom oxå. Kommer säkert upp bilder senare.

Nu ska jag stiga upp... host host kl är 10... jag ska ut en tur o springa o vovvarna får hänga på. Beach 2010 sätter igång.. haha

Besök på skyddsträning o lite annat

I helgen var jag ju iväg till Stockholm för konsert med Eva, en polare som bor i sthlm. George Michael. Shit vad bra han sjunger... gåshud o mkt diggande/dansande under konserten. Jättenöjd med helgen, även om jag saknade mina busar.

På söndag morgon, efter första natten av 3, så hämtade jag vovvarna o de var ute o väntade på gården på Lövdala med Eva. De blev så glada, speciellt Dizza som passade på att hoppa upp med framtassarna på förardörren... jag öppnade dörren o hon störtade in o satte sig i famnen på mig o överöste mig med mallehångel. Sötnosen!

Jag körde de sista 15 metrarna in på gården med henne i famnen, för att sen ta mig ut ur bilen o pussa på Tyson, men stilige kille. Shit vad jag saknat dem, även om det samtidigt varit skönt att bara vara utan krav på turer med vovvarna.
En hel del hände däruppe, vi var på Ikea a la rusningstrafik... o Eva stod för den. Shit, vilken fart vi hade. Hon for som en virvelvind o letade upp det hon skulle ha till nya lägenheten. Jag försökte hålla samma fart som henne, men jag låg i lä där... Sen stannade hon upp o sa: åh, klockan är bara 10 över 11, då hinner vi ju t o m titta på saker. Åh, vad jag skrattade!! Hon är så j-a rolig! Nåja, det blev lite för mig oxå... o hennes grejer blev körda till den nya lägenheten dagen efter.

Sen åkte vi hem till henne o jag vilade en sväng medan hon gjorde upp lägenhetsaffären. Hon kom tillbaka med ett gäng nycklar klirrande i handen, o hämtade dottern för att kolla in den o så dottern fick välja rum. Väl tillbaka käkade vi lite, snackade skit o bytte om för konserten.

På lördag flyttade vi o sen stack jag hemåt för att jobba natt. Nu har jag jobbat 3 nätter, o sovit typ 8-9 timmar totalt sen första natten. Shit pommesfrites, vad jag är trött. Aldrig mer så många nätter i rad... jag är väl för gammal för det. haha Igår, måndag, mådde jag rätt kass o bestämde mig för att stanna hemma fr lydnadsträning med Dizza. Jag hade inte kunnat vara som matte brukar vara när vi tränar.

Idag, tisdag, fick jag följa med på en träning m ett vaktbolag. Kul! Träffade en gammal hundvän, Marie. Kul att se henne igen.

Dizza är ju i höglöp, o gjorde de flesta hanar där lite koko. Men de sa att det bara var bra träning, för att de ska kunna arbeta oavsett störning.

När de körde platsliggning med skott så var vi på en plan högre upp, o körde lite lydnad/lek. Hon stannade till o kollade var skotten kom ifrån, tittade på mig som: vad var det för intressant?! o då fick hon lite godis o vi fortsatte som om det inte hänt. Duktig tjej. Ska börja tidigt med skott, vilket jag inte gjort med Tyson. Hon var ju totalt oberörd dessutom, o även om jag nog visste det så var det skönt att se det med egna ögon.

Efter platsliggningen började ekipagen köra igenom lydnadsdelen. Det såg trevligt ut, o många olika trevliga hundar. Dock bara en malle, Gino, som Patrick har. Såg riktigt bra ut, även om Patrick kommenterade att han inte var som han brukar o var rätt så påverkad av Dizzas närvaro.

Fick även se en gammal sökkompis vid namn Ådin, som fått ny husse. Han var kanonnöjd med Ådin o snackade om hur kanon han fungerade även med familjen. Kul att höra!

Sen var det dags för skyddet. Dizza låg så lugnt o fint vid min sida, utan koppel på, o tittade på när de andra körde skyddet med figge o en sån där rolig ärm som man kan bita i. Hon var totalt avkopplad o lugn. Så skönt med en Dizza som har en tydlig "av-knapp". Hon bara är, min prinsessa. De andra som var där kom med många komplimanger för hur lugn o cool hon var, ja o även hur söt hon är *tihi*. Det är inte alltid man ser en malle som kan koppla av. JOoooo, det är bara kolla in Grimlockare!!!

Sen fick Dizza testa lite på Patrick. Vi gick till planen bredvid med skinn o kampstock. Dizza fick på hetshalsbandet, o så var det dags att leka lite med Patrick. Han gick iväg lite o lekte med skinnet framför henne o gick sedan bort en bit o jag släppte Dizza. Hon sprang rätt mot skinnet o in mot kroppen o vips låg Patrick o kampade med henne på backen. Dizza vägrade släppa skinnet o fortsatte för att sedan vinna. Uj, vad stolt hon blev. Vi körde vidare o Patrick testade hur hon reagerade i belastningar o vissa blev hon duktig förbannad, så det ska jag jobba vidare på hemma. För hon ska tycka det är kul o ball, o inte behöva bli förbannad. Det är nog drag i henne ändå, o vill inte plocka fram skärpa o sånt, för det behövs absolut inte.

Efter en stund frågade P om vi kört civilsändande förr. Öh, näää var mitt svar. Okej, vi testar o ser hur hon reagerar. Jag höll henn o skickade henne på "pass-på!!". När hon kom till P så sa han ligg o efter kort tvekan la hon sig ner o fick direkt belöning i form av bitstocken. Svansen spikrakt upp o överlycklig kom hon in till mig med den o log med hela ansiktet.

De nästa 2 ggr körde P m att kasta bitstocken så fort hon kom in, utan ligg-kommando.

Gången efter det sprang hon in o lade sig själv, klockrent i bevakning o på bra avstånd!! Så lätt har en malle att lära sig nya saker, sa P, o matte lös av stolthet. Shit vad imponerad jag blev av min höglöpande prinsessa! Hon visade inga tecken på att störas/vara mesigare av löpet vilket var skönt. Men visst, man får ta dag för dag o se efter hur hon mår.

Planen är att sätta igång o försöka köra vidare på skyddet en gång i veckan. Patrick är väldigt duktig o vi var även välkomna till vaktbolagets träningar vilket var kul att höra. Alla var jättetrevliga, o jag ser fram emot fler ggr.

Tyson, hur går det för honom o löpet? Jo, han går efter henne o ska lukta henne i baken ofta. Så matte får säga till honom då o då, att så gör man inte i mattes hus!! Men det som är skönt är att han inte är stressad o piper. Han mår bra, o det är skönt att veta inför kommande löp.

Annars försöker jag få vardagen att gå ihop, men nu har jag semester o har chansen att få allt på plats, hus o känslor o vara den bästa matte jag kan.

Vi hörs!!