Vilken jäkla dag!!!

Nu ska ni få höra!!! Det har inte varit ngn katastrofdag, men inget roligt iaf...

Jag träffade Marina och Marie på Trelleborgs Bk, för att träna tillsammans och för att tävlingen är där nästa helg. Hur som helst.

Jag började köra med Dizza. Hon var såååå duktig! Som vanligt lite följsamhet och kontakt. Sitt kvar, och inkallning kördes det vidare på. Hon ville sticka några ggr till Lex som körde lite uppletande en bit bort, men när matte kallade eller sa NEJ, så kom hon rusandes tillbaka lika glad för det och satte sig klockrent framför matte!! *ler*

Hon fick även testa lite uppletande, och det gick bra trots att det inte var hennes grejer vilket vi inte prövat förr. Rätt så rakt ut, men ngn gång med en liten sväng. Men vad gjorde det, när tjejen hittade grejerna!! Sista gången upptäckte jag att hon blivit av med sitt fina nya halsband... som har typ samma färg som alla ruttnande löv.... say no more. Vi gick och letade en stund, men sen sa jag att jag hämtar Tyson för han brukar hitta.

Och mkt riktigt, mammas kille hittar!!! Efter många glada (och lättade) tillrop från matte så kördes det lydnad. Och han gick sååå fint. Uppmärksamt och fin kontakt. Fortsatte med att testa nya saker med platsliggningen. Och det funkar än så länge, försöker hålla en bra balans som Elin tipsade om att jag ska tänka på. Läggandet under gång, inga problem. Ställandet körde jag inget. Inkallningen bra fart som alltid. Körde även med ställande vid inkallningen. Också det kom han ihåg, fast vi inte kört det på länge! Inget hopp idag, men jag ville inte nöta allt för mkt eftersom han gick så fint. Vi ska köra i morgon också.

Nu börjar det.....

När jag kör från klubben så låter det fruktansvärt under bilen, som om nåt fastnat i ett av hjulhusen eller något liknande. Samtidigt som jag stannar vid en butik som har uppfart precis vid vägen så ringer Marina som även hon säger att det låter konstigt. Jag går runt bilen m telefon vid örat och vad ser jag?! Jo, en FUCKING PUNKTERING!!!! Vad i h-vete! Inte nu..... Jag ska ju hinna duscha innan jag ska på jobbet....

Det är bara att plocka ut grejerna och sätta igång. Men för att göra det måste jag ta ut hundarna, binda fast dem ngnstans. Ta ut hundburen, och ta upp luckan för att komma åt reservdäcket... *suck*

Marina var snäll och kom och hjälpte mig hålla koll på vovvsingarna. Medans jag hittar allt som ska hittas för att byta däck, börjar Marina häva upp bilen med domkraften. Sen tar jag över och får till slut bytt däck. In med punkterade däcket  där reservhjulet satt och så in med buren osv. Då säger Marina; det ser ut som om Dizza tuggar på kopplet. Och mkt riktigt! Hon har redan lyckats bita av kopplet och står och mumsar vidare på resterna av kopplet.

Nu förstår jag varför hon gillar krokodilen från IKEA så mycket!! Hon identifierar sig med den! Snapp-snapp koppel av! Ha ha fri som en fågel.

Marina, jag är evigt tacksam att du var där!! Dizza hade ju kunnat springa ut på vägen som är rätt så trafikerad! Tusen tack, jag ryser bara jag tänker på vad som kunnat hända om inte du varit där...

Allan ringer i samma veva. Ngt stressad Jeanette svarar. Han har en surprise till mig! Va, vaddå för nåt?! VI behöver åka en tur, säger A. Jag har inte tid, jag har precis fått punka och ska köra till jobbet om mindre än en timme bla bla bla bla! Du får säga vad det är, jag har inte tid att gissa! Så där förstörde jag hans surprise.... Han,  min älskade, hade lyssnat på mina klagosånger över vår skit-tvättmaskin som gör att kläderna luktar trots rens av filter och klorin-genomtvättning osv osv. Och han hade KÖPT EN NY TVÄTT-MASKIN!!! Yihooo!!!! Halleluja, för min älskade sambo. Han orkar lyssna trots allt mitt babbel jämt!

Så det hela slutade iaf med att jag hann precis till jobbet (dock efter att ha kört "ngt" olagligt) och nu sitter jag här och är glad över vilka underbara hundar jag har och min sambo som är guld värd. Och glad över vår nya tvättmaskin!!

Tack för ordet!

ps Det är på väg en "sömnadsflik" på Dizzas hemsida, med mina alster av söktecken, vintertäcke o dyl ds

Besök på Tysons favvoställe, och matte bara syr o syr

I går fick Dizzelizz följa med när Tyson skulle träna på Treadmillen på Malmö Djursjukhus. Jag hade pratat med Marie innan och hon tyckte det var en lysande idé att ta med henne, dels för att smittas av Tysons glädje över att vara där och för att vänja sig vid stället för att senare få testa att simma lite.

Dizza tyckte det var riktigt intressant och inspekterade stället ordentligt. Hon skulle var med hela tiden, även när Tyson skulle duschas av inför träningen. Hon var även upp och gick inne i treadmillen, när den inte var påslagen givetvis. Sen, när Tyson väl börjat sin träning, så försökte hon då och då pussa på honom genom glaset, eller var det för att försöka ta hans dummy som han hade...

Det har varit en del träning, speciellt nu inför helgens tävling på Skurup. Det blir lite träning för Dizza oxå, eller mest lek och kontaktövningar. Testar då och då med apport, det ska ju börjas i tid ;-) . Den är så pass rolig, att hon lyckats ta ner en gammal apport som vi har hemma från sin hylla och kommit med den till matte. *duktig tjej*

Hon är fortfarande en grymt kontaktsökande tjej, och kommer nog fortsätta vara rolig att jobba med. Det jag gillar är att mina hundar är så olika, och att jag utmanas att lära mig nya sätt att lösa "problem" på. Med Tyson fick jag verkligen jobba för att få honom att söka kontakt, och det kan fortfarande vara så när jag inte varit tillräckligt vaken.

Som tur är har jag  kunnigt folk i min bekantskapskrets som har kunskapsbanker utan dess like, som kan få mig i nya tankebanor och vara min idéspruta.

Jag har även hunnit sy lite nya tecken, vilket har varit riktigt kul, och har fått trevliga kommentarer och glada mottagare vilket är det roligaste!! Jag har även sytt ett vintertäcke till Dizza, och kommer att försöka sätta upp nya bilder så fort som möjligt, ev fixa ett speciellt galleri där jag uppdaterar då jag gjort nåt nytt.

Spår, miljöträning och krokodil

Jag tog mig själv i kragen, trots förkylning och bestämde mig för att få ut odjuren och låta dem jobba lite. Främst så att matte kunde få en lugn stund och vila ut sig efteråt. Evil mind...

Hur som helst, vädret var underbart med strålande sol vilket man inte ser ofta i skånehösten/vinterns land, och jag bestämde mig för att sticka till Revingehed och lägga spår. Det var fuktigt, vilket underlättade spårningen lite. Det är sandbotten, vilket är rätt så svårt när det är torrt.

Jag packade in hundar, grejer, godis, vatten och mig själv i bilen och styrde mot Revinge. Jag hade bestämt mig för att låta det ligga drygt 2 timmar och passade på med en tur till TEBA innan det var dags för att ta spåren.

Till Tyson lade jag ett ca 500 m långt spår på skiftande underlag. Började på mager äng, med 3 vägövergångar och 4 vinklar. 4 apporter på den sträckan, sen gick det över en sandig skogsväg in mot skogen med stockar och buskar "i vägen". Ännu en övergång av väg i skogen innan slut som var nergrävd i en fördjupning.

Till Dizza lade jag ett kanske 80 m långt spår med "snälla vinklar" och slut med boll på snöre och sen även en kattmatspåse (enportions) som hon fick slakta. Detta spår gick bara i skogen, dock fortfarande sandbotten. Ooops, gick visst även över en skogsväg som var extra sandig.

Sen bar det av mot TEBA i full fart. Och som vanligt blev det dyrt. Köpt halsband till Tyson, eftersom Allan sagt att jag borde det. Och säger min sambo sånt så gäller det att agera snabbt innan han hinner ångra sig. Han sa t o m själv: "jag trodde aldrig jag skulle säga detta, men du behöver nog köpa ett halsband till Tyson". Så det blev 3 halsband till honom. Ett Björkis att ha vid söket, ett reflexhalsband (gul reflex) och så ett stryp som dock bara fanns i "krom", vill gärna ha mässing eller "antik" eftersom det inte lyser med sin närvaro på honom. 

Till Dizza blev det ett reflexhalsband och ett halvstryp (sprenger) med 3 rader länkar i "antik". Riktigt stiligt på henne! Utöver det blev det 2 pipdjur och lite ben och öron. Om det var mer så har jag förträngt det...

Tillbaka till väsentligheterna...

Dizza fick börja gå sitt spår. Hon tog upp spåret innan start redan och satte nosen i backen som värsta dammsugaren. Hon gick på bra, men jag insåg att jag skulle haft mer näring i spåret. Men hon jobbade ändå kanonbra och intensivt nosarbete. Vägövergången var liite svår, men sen bar det av igen och hon hittade slutet!!! Yihooo. Vinklarna klarade hon riktigt bra.

Tyson gick oxå bra och hittade alla apporter. Alla vinklar utom en tog han bra, det var en som han tvekade lite och var tvungen att kolla av innan han fortsatte. I skogen la han i en högre växel och gick ännu bättre. Han gillar verkligen när jag gör det svårare för honom om gräver ner apporterna lite, eller iaf gömmer duktigt under löv eller gräs.

När jag var färdig med Tyson så kom det helt plötsligt massor med folk och deras hundar. Vilken tur att jag tog spåren när jag gjorde... Senare så hade det inte varit lätt, de gick nämligen där jag gått spåret.

När jag kom hem var jag helt slut och däckade. Linda (
www.rottislyan.com ) undrade om inte jag oxå skulle komma till Hyltab, och den frestningen kunde jag inte motstå. Tyson fick stanna hemma med husse och Dizza följde med till Hyltab på kvällen. Tack för sällskapet, Linda! Och tack Marina för att vi fick komma!

Vi körde allmän miljöträning och gick bland lådor och uppe på grejer och olika underlag.
Jag testade även uppletande av boll bland pallar med lådor m hästskor i. Pallarna är uppstaplade 4-5 st på varandra och de står så att det blir en gång mellan dessa långa rader av pallar. Jag började med att sätta fast Dizza o så gå in i gången för att gömma bollen. Jag låtsades gömma bollen på flera ställen innan jag gick tillbaka för att släppa iväg henne på uppletandet. Första 2 ggr blev hon så överlycklig över att jag kom tillbaka att hon glömde bollen en stund. När hon var sansad igen visade jag mina tomma händer och hon satte igång att nosa fram bollen. Och tredje gången så hade hon fattat vad som skulle göras. Hon hittade bollen alla gånger själv, men snabbast gick det sista gången. De sista gångerna satte jag henne och sa stanna kvar. Och det gjorde hon!!! Yihooo!

Hon fick oavsiktlig störning i form av annan hundägare som tyckte att hon skulle låta hennes hund klättra omkring alldeles intill där jag och Dizza körde. Men Dizza brydde sig faktiskt inte om den andra hunden, utan tittade snabbt upp på hunden för att sen jobba vidare. Vilken tjej!!

Sen körde vi sök. En gång fick Dizza söka upp mig och de andra 2 ggr efter Linda. Det gick kanonbra, och Linda fick känna på mallehångel hihi.

Efter allt detta åkte vi till McDonalds och käkade en välförtjänt sen middag!

Idag var jag och Allan på IKEA för att köpa en billig matta (HELLUM) för att byta ut en skitig som ska på tvätten... Hur som helst, det blev ju lite annat oxå... för 1500 kr. Typiskt.... Men vi glömde inte våra älsklingar där hemma. Allan hittade några minimjukdjur för en tia styck och jag hittade världens sötaste krokodil. Dessa var mkt populära när vi kom hem. Det bra med de små minimjukdjuren är att de är för små för att dra itu. Krokodilen blev snabbt Dizzas favvo! Den har åkt på en del dödsruskningar och mallekel. Hon är för söt när hon stolt kommer med krokodilen i munnen för att visa upp den.

I morgon är det månadstävling inför lydnadI nästa helg i Skurup. Mååånga anmälda till nästa helgs tävling, tror det var totalt 115 tävlande i lydnadsklasserna. Flest antar jag i ettan inför ändringarna nästa år... Jag är själv i grupp c med 18 deltagare... så jag räknar med minst 55-60 deltagare i LKI.Sökträning, igen

Uppdateringarna haglar inte direkt här inne på sidan just nu.... olika orsaker, bl a min bästa kompis hemifrån på besök och så lite beställningar på söktecken :-) .

Nåväl, vi var iväg i går på sökträning. Finns uppdatering om Tysons del på hans hemsida
www.lifeoftyson.com .

Med Dizza fortsatte vi med rena hitta-övningar och gruppförstärkning på stigen. Igen stack figge 2 ut och sen figge 1. Dizza hade lite svårt att släppa roliga figge 2 för att följa figge 1's väg ut i skogen. Men tillslut insåg hon att det också var spännande att följa och hoppade ut i kopplet och ville iväg efter honom.

Rusning utan dess like i fullt ös ut mot Dennis, numera piercad hihi, för lite hångel och godis! Svansen gick som en propeller och det var skitkul hälsar Dizza.

Dags för figge 2, en liten retning och ut mot nästa hångeloffer. Eva som låg ute som figge hade inte sett Dizzas utveckling till "älska-att-hångla-o-pierca-figgar". Hon hade nämligen lagt sig ner på backen och Dizza fulllkomligt överöste henne med kärlek och hångel! ASG Eva hade svårt att hålla henne på säkerhetsavstånd där hon låg på rygg på backen, sprattlandes med ben och armar. Men det var hur kul som helst tyckte Dizza. Eva är rolig och Dizza brydde sig nästan ingenting om matte på stigen! *ger Eva en applåd* .

Vi körde detta totalt 2 omgångar, och det gick kanonbra! Dizza tycker dock det är svårt att välja figge eller matte om matte kommer ut till figgen, trots att matte är helt neutral. Så det ska vi jobba vidare på.

Matte nöjd över sin malleplutt, som vanligt!!

Vi var egentligen anmälda till Malmö Valp, men beslutade för att hon nog hade roligare på sökträningen istället för inomhus med en massa folk och hundar rusandes överallt med halt golv som underlag. Och det hade vi!!! Dizza hade ändå vunnit stort med sin charm och "looks".

Sökträning

Så var det äntligen dags för sökträning igen!! Vädret var så där, dock inget ösregn vilket jag var tacksam för. Vi var 6 stycken.

Gänget var snälla nog att låta mig köra med båda mina älsklingar! Tack så mycket, det var snällt av er att låta en nykomling få köra 2 hundar.

Med Tyson bestämde jag mig för att köra poppar och minska på påvisen. Första gången fick han komma tillbaka till stigen med rullen och jag låtsades koppla honom och sa "visa", Han sprang ca 25 m och stannade till och verkade säga "kommer du, eller?!" . Normalt brukar jag bli utdragen till figgen vid påvisen vilket resulterar i att han är rätt så trött efter några skick. Därför lät jag honom sköta påviset själv och få kamp hos figgen som tar honom till mig halvvägs ut fr stigen. Därefter tog jag honom till stigen, och riktade honom mot figge 2 på andra sidan.

Även denna gång rakt ut till figgen för att hämta rullen! Duktig kille! Även påviset gick i fullt ös ut igen för kamp. Vi körde totalt 4 el 5 skick, kommer inte ihåg. Han skötte sig jättebra och han tycker det är askul!

Dizza fattade direkt vad vi skulle göra och ville nästan inte släppa figge 2 som sprang ut först. Fick rikta henne mot figge 1, men hon ville ändå inte släppa 2:an. Men så insåg hon att ettan oxå är kul att hitta. Fullt ös ut och skitroligt hos figge! Jag gick ut för att möta upp, men vi beslutade snabbt att figgen jobbar Dizza tillbaka till stigen istället, annars bryr hon sig för mkt om mig. Skick 2 gick lysande. Hon rusade ut så hon nästan lekte jordfräs ;-) . Denna gång kom Dizza tillbaka till stigen med figgen. Jättebra jobbat av Anna Lena och Dennis som figgar. Dennis får stilpoäng för sina skutt/hopp/kycklingrop på väg ut *asg*.

Dizza har verkligen vuxit flera hundra procent. Hon tycker det är skitballt och roligt att springa ut och leta roligt folk med massa godis!! Och så får hon chansen att hångla hihi. Dennis mumlade nåt om piercad näsa... förstår inte vad han snackar om... Man säger väl aldrig nej till lite mallehångel.

Det är ett trevligt gäng vi fått turen att hänga med, vilket jag är riktigt glad för!

Tråkig vecka....

Matte är seg och tråkig just nu... snackar nåt om ont i halsen och att huvudet känns som om det är fullt av bomull.

I måndags var det miljöträning för storebror. Det gick över förväntan, efter att inte ha deltagit senaste 4 gångerna och med ökad "svårighet" på övningarna. Dessutom höll han sig lugnare än vanligt, jagade inte upp sig av förväntan som han brukar när vi är på Hyltab. Dizza fick komma in en sväng och bara vara. Hon är en miljöstark tjej som är mer och mer lyhörd trots störningar. Kanonbra! Vi körde lite kontakt och sitta vid sidan där inne.

Tisdagen bjöd på en tur till schäferklubben trots seg matte. Där blev det appellplanen för båda en sväng och en tur in i klubbstugan för Dizza. Hon var lugn, men tyckte det var lite oroligt att ha folk springa bakom henne hela tiden, eftersom vi satt i en gång. Men hon var hela tiden lugn vid min sida. Blev inte där så länge pga nattskiftet för matte.

Onsdagen började med spårträning för båda älsklingarna. Jag gick ut och lade ett spår med två "vinklar" i form av bågar till Dizza. Sen lade jag ett spår som korsade en cykelväg (grus) och genom trädpartier och på gräs och upp för en minikulle för Tyson. Totalt 6 vinklar, osäker på längden. 5 apporter inkl slutet.

Efter en timme efter spåren lades så for jag ut med vovvsingarna. Bestämde mig för att ta Tysons först, så Dizzas fick ligga lite längre. Gick jättebra, löste övergången fint. Apporterna tog han också fint och alert, även vinklarna!! Framsteg i vinkelarbetet, känns bra. Han jobbade fint hela tiden och analyserade bra.

När vi väl var färdig med det spåret och på väg till bilen och Dizza så började det blåsa upp ordentligt och på nolltid. Matte och Tyson började springa till bilen för att rivstarta och sticka till Dizzas spår innan det blåste upp för mkt. Men det hann vi ändå inte. Där jag lade spåret fanns en del träd runt gräsytan och vinden snurrade en hel del. Det blåste riktigt mkt, men jag kände ändå att jag ska sluta begränsa mina hundars arbete med mina tankar/farhågor. Så på med selen på Dizza och iväg bar det! Hon jobbade hela tiden, dock inte med nosen i backen hela tiden, men det kan jag inte begära under dessa förhållandena. Att hon vägrade sluta jobba var det stora priset för mig! Hon hittade vinklarna! Yihoooo!! Dutti kicka! Som vanligt ville hon fortsätta spåra och skita i slutet, men ändrade sig när jag drog lite i repet till bollen.

Jag var SÅ stolt över mina vovvar. Vilken tur jag har! Två hundar som har spårintresse och är duktiga arbetare i det på sitt egna sätt. Och båda gillade även att testa sök, så det kommer vi att fortsätta utveckla med spårgängets hjälp. Och jag tänker INTE begränsa mina hundar till en gren, utan köra både sök och spår och så självklart lydnad. Jag anser att hundar kan skilja på dessa grenar utan problem, men att vi som förare gärna begränsar dem till en eller få grenar.

Torsdagen, idag, har varit en tråkig dag. Jag gick i och för sig i morse ut med båda på varsin längre runda. Tyson och jag testade en ny runda och mötte 2 bybor som tipsade om ännu en trevlig runda som vi ska prova snarast!!

Nu ikväll tog jag utmaningen att gå ut med båda samtidigt, måste testas då och då. Överlag var de riktigt duktiga. Tyson går vid min sida för det mesta och Dizza har jag i en "pensionärslina" (läs flexi). Vi mötte totalt 3 hundar, vilket är en utmaning att hålla koll på 2 hundar med koppel och allt vad det innebär. Tyson var inga problem, han satte jag ner och Dizza försökte jag få kontakt med och "hala in" (hihi). Skämt å sido, hon var oxå duktig. Första o andra gången satte hon sig nästan direkt och väntade på belöning. Bra tjejen! Sista gången var precis efter att hon gjort nr2 och jag skulle precis plocka upp det. Stod där med påse i en hand och 1 koppel och 1 flexi som inte var "låst" i andra.
*asg* Ni skulle sett mig. Tyson satte sig direkt på kommando. Då var det uppdrag:få-Dizzas-uppmärksamhet... Gick så där, hon kom till oss, men tog ett varv runt mattes ben och gick ut igen. Hon gjorde inga dumheter mot den passerande hunden eller så, men vill att hon lär sig att vi sätter oss när det kommer möte. Till slut lyckades det, men jag hann se ut som en mumie runtsprungen med flexi i 2 varv....

Slutet gott allting gott!

Till helgen blir det ev spår lördag och sök söndag. Men i morgon fredag blir det tråk-dag. No action, matte on work.