Här har ni Dizzas protokoll fr Mh:t, o så lite annat...

I söndags var det dags för Dizzas MH. Åkte upp till Varberg, som var en mkt trevlig klubb med trevligt folk o trevlig inhyrd beskrivare.

Elin var snäll nog o kom ner o hjälpte mig filma Dizzas framfart. TUSEN TACK, Elin!! Det betydde mkt för mig. :-) Kände mig mindre nervös o dessutom kul att höra hur Nixa reagerat o hon kunde jämföra lite.

Här är Dizzas siffror:

Kontakt hälsning: 3 (Väldigt intresserad av alla nya dofter o skulle spåra lite...)
Kontakt samarbete: 3
Kontakt hantering: 3
Lek1 leklust: 5 , Hej o hå så det kan gå... fullt ös som vanligt *ler*
Lek1 Gripande: 4
Lek1. Dragkamp: 5 (På videofilmen ser man hur TL ruskas om när Dizza kampar vid passiviteten hehe)
Förföljande1: 4 (Yey, nåt att springa efter!!!)
Förföljande 2: 4
Gripande1: 4 (Vajern fastnade lite o hon släppte o tog om för att sen dra med det hela till matte)
Gripande2: 5
Aktivitet: 3 (Checkade läget lite o så fick hon vittring på en figge som tydligen stod bakom ett buskage)
Avst. lek intresse: 3 (Följde hela tiden figgen med intresse)
Avst. lek hot/agg: 1
Avst. lek nyfikenhet: 5
Avst. lek leklust: 4
Avst. lek samarbete: 4
Övverraskn. rädsla:  4 (hoppade till o studsade ca 2 m utan att vända bort blicken)
Överraskn. Hot/agg: 3 (ja j-ar vad förbannad man kan bli på en overall)
Överraskn. Nyfikenhet: 3 (gick fram när jag stod framför overallen)
Överraskn. kvarstående rädsla: 2
Kvarstående intresse: 1
Ljudkänsl. rädsla: 3 (ingen stor reaktion o går fram direkt utan hjälp)
Ljudkänsl: nyfikenhet: 5
Kvarstående rädsla: 1
Kvarstående intresse: 1
Spöken hot/agg: 3
Spöken kontroll: 5
Spöken rädsla: 1
Spöken nyfikenhet: 3 (nja, går fram när matte är där)
Spöken kontakt: 3
Lek 2 leklust: 5
Lek 2 gripande: 3 (när matte kastar till TL går den för högt o TL ropar till, Dizza stannar till pga detta o sen fullt fräs till trasan som ligger ibland grästuvor o tar därför ett omtag för bättre bett o sen till matte för kamp)
Skott: 1 (huh?! är vi färdiga nu?! )

Där har ni det. Är kanonnöjd med prinsessans framfart o hon var glad o framåt o verkar ha landat efter allt som varit. Ska bli ännu mer spännande att se korningsresultatet när det är dags för det.

Nixa o Dizza var väldigt lika förutom just humörbiten så är Dizza ngt snäpp skarpare. Dizza är oxå mer neutral i kontakt o hantering än Nixepix är. Jag gillar Dizza som hon är, samtidigt som Nixa är en charmknutte. Men för mig passar Dizzas neutrala sätt mig perfekt. Sen att hon överfaller o hånglar upp dem hon känner o älskar är en annan sak.

Efter Mh:t tränade vi lite. Lyckades få till en platsliggning med skott. 4 skott o 5 minuter, o inga som helst problem vare sig för Nixepix el Dizzelizz. Duktiga tjejer har vi!

Elin fick ropa runt oss i en etta, förutom apporteringen o det gick rätt så bra. Inte lika alert som vanligt, men mh:t precis innan kanske hade gjort henne lite trött. Men hon gick fortfarande rätt i position men det var inte samma kontakt som hon brukar ha. Resten skötte hon sig strålande.

Testade lite framförgående, o jag tror att det kommer gå ok snabbt att lära in.

Efter vidare träning med Tyson o Ozzy så körde vi för att leta upp en Pizzeria, men icke så det blev MacD... med världens segaste personal...

Sen var det hem med 2 nöjda vovvar o matte som skulle jobba natt efter det.

---------------------------

Nu kommer min resterande fritid... i måndags var sotaren förbi o var snäll o påpekade att det inte var helt tätt i rören till min pelletskamin o lade eldförbud tills det var åtgärdat..... så nu har jag härliga (brrrrr) 15 grader på nedervåningen... Jag har en luft-luftvärmare men den varma luften stiger snällt upp direkt till övervåningen där det är behaglig värme.

På tisdag kommer en skorstenssnubbe o hjälper mig med detta o hoppas en sotare kommer o godkänner jobbet kort efter det.... j-a fuskjobb. Givetvis så har de som installerat kaminen gått i konkurs....big surprise... Ibland känns det som om en hel del av jobben som är gjorda i huset är hastat igenom o inte helt färdiggjort.... inte så kul alltid, men det ska vi få ändring på.

------------------------------

Utöver detta har väl inte jättemkt hänt, har en del beställningar som ska fixas denna vecka. Samtidigt ska jag hinna spåra o köra lydnad med vovvarna speciellt då jag o Dizza har kommit med på en appellklass spår om några veckor. Lydnaden sitter där, det mesta iaf, men spårapporterna måste matte arbeta lite med. Går dock mkt bättre nu o det ser ljust ut.

Har även blivit tillfrågad att vara med på uppvisning i Rallylydnad på Malmös Valputställning om 2½ vecka. Kul!

Kram på er!------------------------

Veckans träning

hmmm... vad har vi gjort nu då?

Onsdag; skoj med hund hos Eva. Denna gång fick storebror oxå vara med och leka. Och jäklar vad han jobbade bra! Vi körde sök i ladan o stallet med 3 figgar direkt för Tyson. Han fick stå utanför o vänta o sen släppte jag bara in honom o han visste direkt vad han skulle göra. Han var överlycklig när han fick jobba. Min lilla arbetsnarkoman *ler*

Dizza var oxå riktigt duktig o väldigt vågad o inga spöken trots skum belysning. Hon är tillbaka!!! Hennes rumpa gick hela tiden, o lite extra så fort ngn att hångla upp kom i närheten.
image69
Lite bilder från veckan...

Fredag var det dags för träningsgrupp lydnad o rallylydnad. Vi bestämmer själva vad vi vill göra. Camilla, Evas dotter, satte upp en fortsättningsbana för oss. Jag ville dock köra lydnad främst. Det är alldeles för länge sen vi kört lydnad med den störning vi nu hade.

Jag började med Tyson. Och han var såååå himla peppad. Fria följet gick riktigt bra, förutom i slutet då det blev lite väl mkt taggad Tyson vid min sida så det blev plogning... Men snabba o raka sättanden o fullt fokus på mig. Härlig känsla!

image71
Vaken kille!!

Körde även inkallning med ställande. Dock med dk o den satt mkt bättre än det gjort senaste tiden. Har efter detta kört bara med hand o han stannar bättre på det, så ev kommer jag köra med handtecken istället för kommando.

Rutan.... ja vad ska jag säga... Han vet exakt vad han ska göra, men har fått för sig att gå in i rutan från sidan... vet ej varför. Jobbade vidare på det o i slutändan blev det bra, men jag får jobba mer på detta.

Fjärren gick kanonbra. Snabba lägganden o sättanden. Eva stod bakom honom o prasslade med sin jacka, men han hade ändå fokus på vad jag gjorde o sa! Duktig kille.

Vi avslutade träningen med rallybanan. Det var kul sa han!! Piggt o alert gick det o han är mkt mer fokuserad på vad jag gör o säger nu, så detta har definitivt hjälpt oss i annat än bara rallylydnaden.

Dizza ylade o skällde om vartannat i ren vrede för att storebror fick komma ut före henne: PRINSESSAN!!! usch o fy matte.

Men glad ändå när hon väl fick komma ut. Hon hade max 2 tassar i backen de första 5 minuterna. haha

Sen krävde matte lite fokus, o det fick jag. Eva ropade runt oss i ettans moment o hon sa efteråt att vi inte får under 9 i allt om det ser ut som det gjorde då. Härligt att höra! Dizza har en sån himla glädje i allt hon gör, o hon gör det snyggt o snabbt. Det enda aber matte har är apporteringen. Jobbar dock på det hemma, o det går långsamt framåt.

Även Dizzelizz körde rallylydnadsbanan o det gick oxå bra. Hon tycker sånt är kul. Vi skulle ha tävlat i lördags, men pga usel info på oxiebk's sida (=ingen info) o efter ett par mail så ansåg dem att man inte ens kunde efteranmäla just pga denna avsaknad av info på sidan. Dåligt....

Det roliga iaf var att Stina med Dis vann klassen med 96 p. Bra jobbat!!

I lördags... då var det lugnt, endast långpromenader o mys.

image70
Vaddå kampa är tråkigt....

------------------------

Söndag, då bestämde jag mig efter nattpass på jobbet att sticka till Landskrona till sökgänget. Alldeles för länge sen jag kunnat vara med o träna. Det är ett härligt o glatt gäng som dessutom var väldigt förberedda o visste vad de skulle köra.

Det var kul att se vilka framsteg vissa ekipage gjort, o det var härligt att se glädjen i hundarna. Det var även 2 nya medlemmar som kommit med. Trevliga tjejer med trevliga vovvar.

Dizza ville jag se om hon var tillbaka i sina vanliga gängor och körde första figgen halvvägs ut som gick iväg ut på fullt djup utan att säga nåt. Dizza stod o hoppade o pep o ville bara iväg. Kamp så figgen blev svettig, hehe. Gick ut o mötte henne, sa inget utan kopplade bara o gick iväg till stigen igen.

Nästa figge var redan ute på fullt djup. Kastade bara upp kamptrossen 2 ggr o gömde sig, även där stack D som ett skållat troll ut o kampade.

En gång till, och även där var det fullt ös medvetslös o det var härligt att se henne så frimodig igen! Jag ler bara jag tänker på det. She is back!

Tyson fick köra först o han hade redan påpekat att han visste vad vi skulle göra så fort vi kom in på skogsvägarna. hihi. Han fick bara 4 skick, med kort klapp från figge 1, 2 o 3 för att få farten ut. Och jäklar vilken fart han hade ut. Han tycker det är så himla kul, men det blir aldrig någon tävlingshund i sök av honom pga för dåligt med träning fr mattes sida.

image72
T med sin killigt rosa boll. tihi

---------------------

Idag måndag blev det fysträning. Springa bredvid cyklande matte var på schemat. 6 km blev det o det är härligt höstväder med sol, svalt o inte så blåsigt. Nice!!

---------------------

Denna vecka blir det skoj med hund på onsdag, ev träning torsdag oxå. Fredag lugnt, so far. Lördag ev sök eller spår. Söndag blir det MH i Varberg för Dizzelizzan. Hade 2 som skulle med som support o filmare. Men nu har båda fått förhinder.... så J får klara sig själv.

Kramelikram

Träningsläger

I torsdags eftermiddag, för en vecka sen alltså, åkte jag o vovvarna norröver mot Villingsberg, väster om Örebro.

Dags för träningsläger med spår, lydnad o uppletande på schemat. Vi kom fram vid elvatiden på kvällen o de flesta sov redan. Vi fick våra korridorsrum o lakan o vi kraschade rätt snabbt.

På morgonen vaknade jag smått ledbruten av dålig madrass o vovve i säng. Men mysigt o varmt var det iaf... hehe . Dizza låg i sked med mig o Tyson hade varit smart o tagit andra sängen o hade den för sig själv.

Vi började med lydnad o pga många deltagare bestämde jag mig för att bara köra Dizza för instruktör o Tyson vid sidan av själv. Sagt o gjort. Vi gick igenom kontakten, bakdelskontrollen o lite fritt följ till att börja med. Vi fick beröm för hennes fina arbete o kontakt. Jag fick lite småtips att tänka på för att få den bästa helheten o hur jag kan hjälpa henne göra kanonrätt. Tacksam för tipsen, o dessa använder jag redan.

Vi avslutade med lite budföring eftersom hon varit lite försiktig med män som mottagare. Vaddå? näääää inte alls sa Dizza o rusade glatt mellan mig o mottagaren. Sötnos. Hon ville dock efter snabbt sättande vid mottagaren springa tillbaka till matte, men hon höll sig o jag kände mig stolt över min Dizzelizz.

Vi tittade även på de andra ekipagen o jag försökte snappa upp så mkt som möjligt i tipsväg.

-----------

Eftermiddagen var i spårskogen. Jag lade ett spår till Dizza som inte blev så långt pga snårigt o svårtillgängligt område där jag skulle lägga hennes spår. Ett slut i form av kamptrasa, men inga apporter i resten av spåret eftersom hon skitit i grejerna o bara velat fortsätta spåra.

Till Tyson ville jag ha ngn annan som gick det, så jag inte har ngn som helst koll på var det går o bara får lov att förlita mig på min spårgalning. Kent fr skåne hjälpte till med det. Och vilket spår sen!! Jisses! Det var dagens motion för matte, jag trodde jag skulle komma blodig o rispig i ansiktet tillbaka efter spåret pga allt snår o tät granskog han hittat. hehe

Dizza fick gå först. Matte dumsnut glömde långkopplet jag brukar ha under spårning, o gick med vanligt koppel. Detta resulterade i att Dizza, som drar som en bulldozer, blev väldigt störd att hon inte fick jobba helt fritt utan omedvetet blev styrd av mig. Men hon tog sig igenom spåret o hittade slutet. Läxa fick jag; kör med lina, minst 10 m, så hon får jobba mer fritt. För spåra, det kan hon.

Tyson då? Jo, jäklar, det är nog ett av de bästa spåren han gått. Han jobbade så himla bra o kämpade igenom svårigheter i form av terrängbyte titt som tätt. Missade en apport i vattensjukt område, men jobbade som tusan för att hitta den. Han hade nys på den, men kunde inte lokalisera så jag tog ett steg i spårets riktning o han släppte den o jobbade vidare. Trots detta så var jag kanonnöjd med honom o han var så himla stolt efteråt!! Min stiliga pojke. Fick även fin kritik från spårläggaren över hans spårning. Kul, kul!

------------------

Lördag; vaknar med stel nack o inser att en natt till blir för mkt för min kropp i dessa sängar. Bestämmer mig för att åka hem på kvällen när all rolig träning är över.

På morgonen åker vi med den andra instruktören på spår, eftersom vår grupp bestämt sig för att köra lydnad hela dagen. Envisa jag ville köra spår igen för att se förbättringarna med Dizza o ännu ett spår med Tyson. Vi körde till en ny del av den underbara skogen o jag fick Mia att lägga Tysons spår. Hon fick fria händer.

Till Dizza hade instruktören lite tips om olika lösningar för att få upp intresset för apporter o slut o inte bara spåret.

Så till Dizza lade jag ut 3 st 70 m långa  och raka "ut-och-in-spår". Ett spår där jag snitslar exakt där jag gått, lägger leksak i slutet, går tillbaka i mina fotspår till starten. Detta för att hon inte ska kunna spåra vidare efter saken, utan spåret tar slut där. Man måste givetvis vara grymt snabb att leka o sela av henne så hon inte spårar tillbaka. Gick även i båge tillbaka till vägen.

Första spåret: WHAT?! Finns det inget spår efter grejen??? Dizza såg ut som ett frågetecken, för att sedan plocka upp grejen o då lekte vi massor o hade kul.

2:a spåret: fortfarande fullt ös bulldozer fart, men tog grejen direkt. Dock fick hon en pinne i bröstet när hon spårade så hon tjöt till. Men hon tog snabbt upp spårandet igen. Bra, tjejen!!

3:e spåret: mkt bättre, lugnare tempo. Fortfarande bra i spårkärnan o låg nos. Tummen upp!!!

Detta har vi jobbat vidare på hemma o det fungerar kanon!! Tack för tipset, Sara!

Tysons spår? Så himla bra igen!! Jobbade jättefint o noggrannt. Varenda apport in denna gång! Fick även höra att han "spårade som en Gud". Matte blev flera decimeter längre o sträckte på sig av stolthet! Min killle! Fick även lite småtips där hur jag skulle jobba vid apporterna o påvisen.

-------------------

Uppletande på em. Fick lite tips o testade av med Dizza. Hon fattade detta rätt snabbt o hade fin fart ut och in till matte med grejen!

Efter detta var det dags för lagtävling. Denna gick ut på att alla i laget hade med en hund o på appellplanen låg 20-talet saker utspridda för "uppletande". För att nämna några saker: kastrull, dunk, mjölkkartong, borste, sopkvast, trädgårdsstol i plast.

Där fick vi så ett visst antal minuter att få in så många saker som möjligt. De olika sakerna gav olika många poäng. Stolen hade då högsta poäng haha. O jäklar, det var f-n ta mig en hund, schäfer, som drog in denna stol till husse. Coolt!!

Jag tänkte Tyson skulle bli lite väl maxad av konkurrensen med de andra att det ev kunde bli svårt för mig att få honom att fokusera, så jag tänkte testa Dizza. Vi hade 2 duktiga hundar i vårt lag som vi förlitade oss på. Tur var väl det! Det var för långt från baslinjen till första sakerna att Dizza inte kom tillräckligt djupt för att fatta vad som skulle göras. haha. Men kul hade vi. Vårt lag kom 3:a av 4 lag, och var det enda laget som bara körde med 2 hundar.

Efteråt gick jag närmare med Dizza, för att se om hon fattade vad som skulle göras. Hon fick nys på en sak; en hårborste. Hon tog den i mun o jag jublade o kallade in henne. Vad gör hon? Jo, hon  hoppar o skuttar som värsta kalven på kobete med borsten i mun. Hon slänger sen upp den i luften i en båge. När den landar så dyker hon på den med bogen först o sen rullar hon o ligger på rygg på borsten o ler med hela huvet. Jag asgarvar vid sidan av. Ja, men vad ska man göra med ett charmtroll/clown som Dizza?

Tyson fick sen komma ut o testa utan andra hundar vid sidan av honom. Shit vad roligt det var, sa han o sprang ut  och hämtade grej efter grej till matte. Duktig kille jag har!!

Åkte därifrån med ett stolt leende på läpparna. Vilka vovvar jag har äran att leva med.

Hade kameran med, men måste medge att den inte plockades upp speciellt mkt, eller nästan inte alls faktiskt.  Och de bilder jag tog var väl inte tipptopp.... Här är ett par...

image67
Cefeus FloJo tittar på matte Pia. (en av de härligaste Kelpies jag träffat!!)

image68
Lille Elliott vid sidlinjen, glad mest hela tiden detta lilla charmtroll.

Jag är så himla nöjd efter helgen o har spårat lite i veckan med framsteg efter de små tipsen. Man kan dock märka att de var trötta efter lägret. Men kämpaglöd har mina små hjärtan. Nu ligger de här vid min sida i soffan o snarkar.

Bus med vovve.

I ren frustration över att inte ha hittat ny kurs/nytt gäng att träna lydnad med på vardagar, så har jag hoppat på en skoj-kurs hos Eva. Skoj kan man aldrig få för mkt av.

Sagt o gjort. Jag fick veta att några som jag träffat innan under deras rallylydnadsinstruktörs-kurs skulle vara med. Kul, tänkte jag. Ibland hamnar man bland folk som "bara" vill aktivera sina hundar men inte tränar annat, men denna grupp är kul o de andra som är med verkar ha en del hum om hundar.

Första gången var det dags för sök i lada o stall. Ville se hur Dizza jobbade när matte för en gångs skull håller käften. Jag har lovat mig själv, o bett Eva sparka mig på smalbenet när jag ska in o styra upp för mkt. Nu ska damen lilla klara sig själv o lösa saker o ting på egen hand. Och det måste jag säga klarade hon finfint! Jobbade fint med nosen o hittade figgarna, dock var det lite spring som skulle ur benen första rundan hehe.

Hon fick nya figgar o rumpan gick som en propeller. Ngt lång i kroppen när hon skulle nå en figge bakom mkt bråte, men annars tycker jag hon verkar vara tillbaka i sitt vanliga jag. Ett ställe löste hon kanonbra, även om hon tyckte det var lite jobbigt att krångla sig förbi metallbråte o genom smal gång. Hon pep till lite, men jobbade vidare o löste det hela utmärkt. Konklusion: matte ska låta Dizzelizz jobba mer själv o inte lägga sig i som hon är så himla bra på.

Tyson fick inte plats/tid att köra idag, men nästa vecka hoppas jag på att han får jobba lite (läs: mkt). Men han verkade rätt nöjd ändå o sov sött i bilen.

De andra hundarna var; en borderterrier, en  blandning golden-labbe, en annan blandning (vet ej vad), en galen boxer o så grymtande labben Atlas. Nästa gång kommer även Marita med sin schäfertik Pava. Kul blandning är det iaf!

Jag har även lärt mig nåt nytt: när du är figge för en galenglad boxer o sitter ner: Var beredd på slemmiga pussar o ANDAS INTE in genom näsan när detta händer för då riskerar du få boxerslem in i näsan...  Detta har jag då hört hände en vän till mig *host, host* ... nädå, helt självupplevt ! *asg*

Vi hörs efter helgens bravader!

Spår i Vombskogen o lydnad

I förrgår blev det hastigt o lustigt bestämt att jag o Linda skulle träffas vid Vomb för att spåra. Måste ju komma igång ordentligt så vi kan ställa upp i appell spår.... Monica o Gitte kom oxå, vilket var kul.

Jag skulle lägga ett 400-500 m spår till Tyson. Planerade att korsa spåret en gång för att se hur han reagerade o sen lite kringelikrok i skogen. 5 apporter. Grejen är den att det nog blev 600-700 m istället. hehe. Nåja.

Till Dizza la jag typ 350-400 m. Nästan som ett u, men med någon extra vinkel. Inga apporter då hon är mer intresserad av spåret än att stanna till vid ngn grej matte lagt ut... 

Dizza fick gå sitt först, o hon spårade kanon den första halvan. Sen så åkte nosen upp, munnen öppnades o jag har ingen aning om vad hon sysslade med stundvis. Så fort nosen åkte upp fr backen så stannade jag, hon sänkte nosen o jag släppte o nosen åkte strax upp igen... j-a skit!! Hon som gick kanon där sist. Jag skulle slutat när hon började med "anti-spårandet" o ta henne lugnt av spåret o in i bilen, så Tyson fick spåra istället. Ev även lagt ett spår till för henne för att avsluta med ett lyckat spår. Men gjorde jag det? Nå nä.... *slår mig själv i huvudet*

Tyson däremot gick bra. Han missade 2 apporter, men han spårade jättefint. Korsning av spåret? Inga som helst tecken på tvekan vart spåret gick. Jag gick o log o njöt över min duktiga vovve!! Han är duktig på att spåra o har ett spårintresse, trots att han inte fått spåra mkt denna sommar.  Vi får nog satsa på en lägre-start till våren.

......................................

Lydnad då....

Idag blev jag positivt överraskad då jag fick tillfälle att kompa o fick tid att fixa lite grejer hemmavid.

När jag var klar med fixeriet åkte jag o hämtade mina älsklingar. Lite kort snack med Eva o så åkte jag upp till appellplanen o tränade med vovvarna.

Jag började med Tyson. Störst går först. hehe. Vi började med att mjuka upp med kontakt o fritt följ. Han var riktigt på G, lite småpip i början men det slutade han snabbt med.

Jag körde sen rutan för att se hur mkt han kom ihåg. "Rutan" o han sprang dit o ställde sig! Matte stod o gapade. Killen kom ihåg. Nu var det på kort avstånd, men det ser iaf lovande ut. Vi körde det ett par ggr för att sluta när det fortfarande såg bra ut. *tummen upp*

Sen körde jag inkallning med ställande. Första gångerna: nja.... lite för många steg men det ändrade sig rätt snabbt. Jag körde ömsom boll bakom honom o ibland mellan oss två. Men han drog sig alltid till den bakom. Några ggr fanns ingen boll bakom, men den kom från matte istället!! Yihoo.

Läggande under gång testades snabbt, o  den såg så bra ut att vi körde den 2 ggr bara. Onödigt att tjata ut det när det ser bra ut.

Apporteringen: började med att köra tävling mellan matte o Tyson. Jag höll honom i halsbandet medans jag kastade ut apporten (a la jättestor IPO). Sedan rusade vi mot den båda två. Första gången tog han inte den direkt då slängde jag mig o fick tag i den o körde segerdansen o räckte ut tungan till honom... Jäklar i gatan vilken fart han fick sen. hehe.

Vi avslutade med roliga inkallningar o sen blev det vatten o bilen. Dizza skulle ju oxå få sin tur på planen.

Hon värmde upp sig själv genom att hoppa o skutta som värsta kalven på grönbete. Hon är för rolig. Sen slängde hon sig ner på backen o rullade omkring lite.  Matte skrattade en del, men tog sig samman för träning.

Vi började med fritt följ. Hon var ngt ofokuserad, så jag gjorde vändningar o sånt så hon var tvungen att hålla koll på mig. Sen gick det bättre o bättre. Körde förflyttningar på stället o då var hon definitivt med!

Vi körde lite på rutan, men är  långt ifrån färdig. hehe, matte har varit lite lat där... jag erkänner. ok, moving on...

Vi körde inkallningen där ingången blivit sämre, så det fick jag jobba på.

Läggande o ställande under gång gick fint. Läggandet har hon alltid gjort snabbt, men ställandet har varit med ett eller ett par steg för mkt efter kommandot, men idag slutade hon snabbt med det.

Sen lekte vi lite fjärrdirigering. Jeesus vad hon satte sig upp snabbt! Läggandet oxå, men det har aldrig varit problem. Sättandet har varit lite trevande o  undrande, o ibland lagt sig igen snabbt utan kommando. Så idag körde vi klicker o det köpte hon.

Nu ligger Tyson i soffan bredvid matte, trött o nöjd. Dizzelizz tuggar lite ben, efter att ha sussat vid mattes sida.

Nu ska jag upp o sätta upp gardiner i rummet där jag la laminatgolv i lördags. Nu ska det bli liiiite finare...

Kram på er!!