Uppflyttade!! och så lite smått o gott från veckan

Först o främst;

Jag o Dizza premiärtävlade tvåan idag, på Skurups Bk. Redan igår insåg jag att:

YEY, snö!!! yihoooo! Och mina vovvar är lika ystra o glada när det kommer snö.

Dessa är tagna med mobilen, så ha förståelse för urusel kvalitet...

Snö ängel MÅSTE man göra när det snöar!! jooo, det är faktiskt så :-)ALLT måste kollas!! På promenad vid Svaneholm fredag em.


Så här såg det ut i morse, härligt eller hur?! *småler lyckligt för mig själv*


En av de få stunder prinsessan var stilla, mkt snö att leka i juh!!

Jaha... vill ni veta hur det gick idag??? ok då :-) med glädje
 
Vi var 16 ekipage idag i tvåan. Snö så långt ögat nådde. Alla 16 ekipage kom, trots snön. Tummen upp.

Vi drog lott. Och vad tror ni jag drar? jo, men visst... nr....tadaaaa..... 14..... Jävla skiiiiit. Hatar att vänta, och med tanke på hur Dizza bubblade under ytan så visste jag att det kunde gå hur som helst idag.... Och väntan trodde inte jag gjorde saken bättre, men de 2 hjärncellerna motarbetade inte varandra speciellt mkt idag. Sötnosen, gör allt för att göra rätt med matte.

Platsliggningen blev en rysare. Jag vet att Dizza ligger och att det ska mycket till för att hon ska gå upp. Vi hann inte stå gömda speciellt länge då domaren kallade ut oss. Jäklar jag fick eld i baken och ut för att se Dizzelizzan ligga lugnt o fint, men hunden bredvid satt lite väl nära o försökte flörta in sig hos hunden på dess andra sida... puh!

Det sitter hårt i, det som Tyson fick sin platsliggning förstörd..

Nåja, vidare väntan... När det närmade sig vår tur så tog jag ut T först och gick en sväng med honom. Dizza blev asförbannad o skällde ut oss för att vi lämnat HENNE!!

Tog ut lillfia för en kissrunda och sen mot planen med rosa grisen som externbelöning när vi var klara.

När det var dags för oss så kändes hon ändå rätt så samlad o fokuserad. Dock ngt intresserad av alla dofter efter de 13 ekipage före oss. VIsade sig mellan momenten så var hon tvungen att doppa snutan o checka läget...  Men så fort jag sa ngt så fokuserade hon på mig.

Poängen var:

Platsliggning: 10 p

Fritt följ: 9 p Kommentar: Positionen vid höger marsch...enda kommentaren. 1 höger om i momentet...liite hårt kan jag tycka.

Läggande under gång: 10 p Dizzas paradmoment!! Hon älskar att dunka ner i backen.

Inkallning med ställande: 8p Kommentar: steg. Hon tog några extra steg, men hade kanonfart in efter där hon varit ngt långsammare innan. Det har hjälpt med småtipsen från Frida!! yihooo.

Rutan: 10 p Kanonfint rakt in o ställde sig i mitten!! Bra fart in.

Apportering: 7 p Kommentar: tappar apport. Så j-a snöpligt. Hon stack i hög fart ut, fint gripande o kanonfart in, utan tugg och sätter sig vid min sida. När jag böjer mig ner släpper hon apporten precis så jag missar den... SKIT!! Vi hade ju haft en 10:a annars! Nåja.. :-)

Hoppet: 10 p

Fjärrdirigering: 10 p Yey!!! Denna gång var hon mer säker på vad som gällde. När vi körde regionmästerskapet så fick jag ge dubbelkommando o det blev segt upp till sitt. Men inte idag, snabbt o fint upp o ner!!

Helhetsintryck: 9 p Ingen kommentar.

Summa: 186 p, första pris och en förstaplats, 11 p före tvåan!!

Jag jublade efteråt och sen sprang vi mot externbelöningen som låg lååångt borta. Dizza vart så till sig så hon satte sig i handleden på mig när jag sprang o jublade... så sa jag bara: "ta grisen!!!" *fniss* och då kom hon på: GRISEN!! och rusade till grisen o täcket och kom med den jublande glad! Titta vad jag hittade, mamsen!!

Jag blev såå glad när det kom fram några och sa att det såg kanonfint ut!! Kul att höra, verkligen!! Jag är så stolt över mina hundar och man blir stolt när ngn kommer fram så.

-----------------------------

Resten av veckan då...

Jag har jobbat en hel del, vilket har gjort att det inte har blivit ngt annat än hundarna och viss beställningstillverkning.

Iom att jag har hundarna hemma medan jag är på jobbet, jämfört med att de var på dagis innan. Jag tycker det känns som om hundarna är nöjda och glada hemma, och än har det inte tuggats sönder någonting..*peppar, peppar*

Det positiva jag märkt är att dels så får jag mer motion iom att jag stiger upp en timme tidigare än innan när jag har morgonpass och kommer ut en timme med hundarna innan jobbet. Även när jag kommer hem så blir det en timmes runda (lite drygt) .  De är lite smått galna första 5 minutrarna men sen så går det bra :-) .

Det andra positiva jag märkt är speciellt Tysons attityd/glädje för träningen. Nu är han supertaggad när vi ska träna, och jag tror att han är trött efter dagis-timmarna efter att haft koll på allt som händer o sker på området och då inte haft samma psykiska ork för träning som han har nu. Skitkul är det verkligen!!

-------------

Dizza var rätt billig härom dagen. Hon ÄLSKAR sockerbetor. Så tidigare i veckan, så fort hon sett sockerbetor så rusar hon dit, tar den i munnen o kastar omkring den o bockar o skuttar o rullar sig på den/vid den.. och så smakar hon då o då på den. Just den "billiga-dagen" så smakade hon nog mer än för sitt eget bästa.

Så lagom till matte skulle ut ur dörren och till jobbet så passar hon på att hosta upp mat, sockerbetor i 3 spyhögar, den sista framför mattes fötter... de 2 andra på mattan som hon redan en gång tvingat matte att tvätta pga en viss revirmarkering då systeryster Nixa sovit över och vågat sig på att beröra HENNES matta.... BILLIG malle, minst sagt.

-------------------------

Nu sätter vi nya mål inför nästa års tävlande, för nu är det nog för i år.

Mina mål med Tyson: TÄVLA igen. Uppflyttad till trean och även till högre spår! Ev ställa upp i högre spår till senhösten.

Mina mål med Dizza: Tävla trean och bli uppflyttad till elit. Tävla högre spår och bli uppflyttad till elit.


Resten av året blir det spår, om underlag annat än snö finns. Och så ser vi fram emot dagarna med Frida som Vixax fixat! Jobbar vidare i lydnaden inför högre och trean.


Kram på er därute!


Lite bloggtorka...

Senaste tiden har jag inte känt för att blogga... vet inte vad jag ska skriva, och då blir det inte kul att läsa heller, antar jag...

Jag hade semester förra veckan, då jag hade stora planer med att fixa hemma o så... *fniss* öhhh, inte så mkt hände på den fronten... nåja. Jag hade tid för mig själv o med mina hundar och kunde njuta av att bara vara. Och DET gjorde vi!!

Onsdagen steg vi upp tidigt som tusan för att köra upp till Malin (
www.rottisivar.com) för att sedan på torsdagen träna för Frida Sundberg (www.sundbergshundtjanst.se) . 


Fridas Best :-)

Resan började inte sååå bra.. 10 min hemifrån började jag bli irriterad över mitt val av dubbdäck isf odubbade vinterdäck.. Ok att det låter en del med dubbdäck, men det här är ju groteskt... tänkte jag. Sen insåg jag snabbt att detta är ett oljud som jag omedelbums måste kolla. Stannade på en rastplats och hoppade ut. Gick till höger bakdäck, och jisses!!! ALLA 5 muttrar var lösa så jag kunde röra på dem... Fram med hylsnyckeln och försökte skruva åt. Men 2 st låg snett, så däcket hade nog satt sig lite... Fram med domkraft, lossa däcket för att trycka in den igen och skruva åt alla muttrar. Gick sen igenom däck för däck o drog åt dem extra super mycket... Gissa om jag blev nojjig!! '

Kan ju inte skylla på ngn annan än mig själv då det är jag som bytte till vinterdäcken själv. Höger bakdäck var det däck jag bytte först och glömde nog dra åt ytterligare en gång när bilen stod på alla 4 igen... Allt väl och ingen skadad, vidare mot Malin o Rottisarna!


Inget bra fokus, men hon är för söt Greta-tjejen.


Fundersam Greta..

Det blev massa träningssnack, och så pizza o lite vin på kvällen.

På morgonen var jag glad att jag iaf bytt till dubbdäck då det var rätt så halt på sista biten till Frida o Jonas.


Se så fint de går... "höger, höger, höger, vänster, höger" *trallar*

Malin började köra med Greta, så fick jag i lugn o ro kolla in hur hon kör och tänker hund. Såå kul att se Malin o Greta träna, jisses vad de funnit varandra!! Och Greta har definitivt vuxit av detta, för ett drygt år sen var hon lite mer försiktig men nu bjöd hon in till lek och skulle kampa och leka massor.
Blev lite förtjust i Dizzas rosa gris blev hon oxå, Greta-fia... Var tvungen att kolla om grisen verkligen var kvar på bordet vid appellplanen.. sötnosen.


Galen Greta efter favvo-kampdutten...

Jag och Malin hade en del gemensamma moment vi ville komma igång med och förbättra. T ex framåtsändandet... Vi fick massor av goda råd och idéer hur vi ska komma igång och sedan gå vidare.


Vaddå fokus på matte?! Jisses vad duktig Greta var...


Greta, prinsessan av Stallarholmen.


Stilig rottisdam.. igen :-)


Ingen bra bakgrund... men gillar Gretas spaningsface.

Utöver det så körde jag Tyson, ställde lite mer krav än jag gjort innan, fick lite tips om hur jag kunde variera vissa moment eller rättare sagt belöningen. Detta har funkat riktigt bra och jag märker en stor skillnad i vårat samarbete, Tysons mer odelade uppmärksamhet mot mig och vad vi nu ska hitta på. Härligt att få tillbaka självkänslan och självförtroendet med Tyson, ni har ingen aning om hur mkt det betyder för mig!! Mot nya mål!

Vi körde även lite delar av apporteringen och nya infallsvinklar i hur jag kör med honom. Ögonöppnare för mig...hihi

Med Dizza körde jag inkallning med ställande, fria följet/positionsträning och även lite olika övningar för att bygga upp lillfian. Körde även störningsträning i form av att Frida gick bakom/vid sidan och gjorde lite olika saker för att "störa" Dizza. Detta för att få henne att förstå att tappar man kontakt med matte, då missar man belöningen i form av kamp. Detta snappad lillskruttan snabbt, för kamp är ROLIGT o vill man inte missa, juh!!

Körde även så Frida fick kampa med Dizza, skickade Dizza på markeringsövningar med kamp m Frida som belöning. Genom hinder med olika skrammelgrejer för kamp. Såg redan där och då hur hon köpte det och byggde på sig. Erfarenheter, det är det jag måste bli bättre på att ge henne. Alltför ofta går man i sina vanliga fotspår och kör samma gamla vanliga grejer... hur roligt det än må vara, så är det ofta de nya erfarenheterna som får dem att växa!

Jag var helt slut i huvudet efter timmarna hos Frida med Malin och alla vovvar. Vi bjöds på mat som Jonas hade fixat, riktigt gott!! Träffade även Best och Jonas vovve Frost. Shit vilka trevliga hundar. Fick även leka lite med både Frost och Best. Slutade med Best klamrandes runt mitt ena ben och jag gick dragandes med ett stycke Best i benet med sin bitkudde i munnen... sötnosen!!

Jag är riktigt imponerad av Frida! Hon köpte vad man sa och ville göra/inte ville göra. Jag ville t ex inte gå in i moment som jag påbörjat  som t ex platsliggningen med Tyson enligt Svartbergs tips. Jag vill ge det en chans, då jag ser stora framsteg i Tysons sätt, och fullfölja hela vägen. Om det sen inte skulle gå hela vägen, så kan jag prova annat.


Best håller hårt i sin matte...

Det är en tjej med huvudet på skaft och många ess i sin rockärm. I min värld så blir jag iaf imponerad av en tjej med de framgångar hon haft fortfarande har fötterna på jorden och sen fixar nya utmaningar med sin kollega/träningskompis Best. Så som IPO1... fixat... och nu ev Mondioring... många järn i elden!!

Ser fram emot Vixax-dagarna då jag förhoppningsvis kommit vidare med de olika momenten som vi körde och för att kunna bygga vidare på dem!!

Vill bara avsluta med att säga att bilderna inte blev så bra pga rätt mörkt ute (träden skuggade snabbt planen).. men ni får hålla tillgod med dessa iaf..


Får börja bakifrån.. :-)

Med att säga SUPERDUPERGRATTIS till Elin o Nixa som tog sitt andra cert i elit spår på Tollarps Bk idag!

604.75p och en förstaplats. Jisses amalia!

Jisses, vad ska man säga. Vilken tjej Elin är. Hon har verkligen hund ändå ut i fingerspetsarna. Jag är så himla stolt över vad hon lyckas åstadkomma med sina hundar. Och vilket samarbete hon o Nixa har... de är en inspiration för mig.

Nixa o Elin har nu fått sitt andra cert, ett kvar till Sbch-titel (ja o en utställning), o det lär inte vara långt borta. Jag ljuger inte heller när jag tipsar om att Elin o Nixa kommer att stå på startlinjen på SM nästa år.


Välförtjänt cert!! 2 st innehar de o inte ens 2½ år gammal är Nixepix!

Nu ska jag sluta låta som värsta fjortis-fanset... Jag är bara sååå glad för Elin. Hon förtjänar verkligen det och är fortfarande så himla ödmjuk.


Vad har jag annars pysslat med.... Sytt lite tecken o halsband. Jobbat lite. Nu har jag ledigt 1 vecka, vilket ska bli såå skönt.

Jag har tränat vovvarna lite i lydnad, med betoning på lite. Dizza är just nu så himla dundertaggad, så jag utmanas verkligen och får tänka efter hur och vad jag ska köra från dag till dag. Men det är kul och hon VILL verkligen massor. Så det passar ju perfekt att vi ska upp och träna för Frida Sundberg nu på torsdag. Ska bli himla kul!!

Tyson är också himla taggad och vi har riktigt kul på plan. Fria följet känns så mkt bättre. Knappt något pip och han är fokuserad till tusen, detta med hjälp från folk på Ystads Bk!! Den största skillnaden är att jag tänker efter hur jag går och hur jag startar. Torrgå till tusen, det får jag göra... det har blivit bättre, men det kan bli ännu bättre. Men jag känner verkligen samarbetet som jag o T hade förr, att det börjar komma tillbaka. Så jag känner att jag vill få fler verktyg o tips för att komma vidare och det får jag nog hos Frida och fortsatta träningen på Ystad Bk.

I fredags tränade vi lydnad, jag, Jenny o Monica. Jenny hade med sitt nya tillskott, Chippen. Ett litet troll, som hon säger ska tillhöra hennes mamma... men vi får väl se *fniss* nädå, hon hjälper sin mamma att ta hand om Chippen.


Chippen i egen "hög" person


Okej... en till.. han är ju faktiskt lite söt :-)

Nä ni... nu ska jag slappa i soffan o mysa med vovvarna!