Så har det gått lite tid sen sist...

Jag vet, jag vet... fyyyyyy, Jeanette, fyyyyy!!! Ajabaja, våga blogga mera!

Skämt åsido... har jobbat en del.. igen... o så har jag tapetserat lite, fixat här hemma.

Inte varit de smartaste valen jag gjort... T ex : köpa sängbord. Såg dem hos Nina när jag var i Sthlm på besök.
Jättefina, Malm från IKEA... grejen är den att det visade sig att upphängning av sängbordet; då behövs en Malm sängram... Det har inte Jeanette... o tänker inte köpa heller...
Den räddande ängeln blev Martin, Ninas man, som kom med tips o råd hur jag kunde fixa själv... har bara inte fått upp dem än. De väntar i hallen på övervåningen. Ska fixas denna vecka dock.

Nästa dåliga val jag gjorde var i onsdags. Matta till rummet mellan köket o vardagsrummet skulle inhandlas. Ville ha en rund, stor matte. Hittade en jättefin på Nessims mattor i Malmö. 200 cm i diameter; perfekt!! Check! Så till färgen.
Har svarta barstolar i läder o så pelletskaminen som är svart. Vita väggar, trägolv. 
Vad ska jag välja: jo, svart. Det blir snyggt, enhetligt o skitiga tassar syns inte. Skitsmart, tyckte jag... not so much, visade det sig... ALLA fucking jävla hundhår sugs till denna svarta matta.... så nu rastas dammsugaren varje dag på denna svarta matta.

Har annars varit ute på olika ställen o gått längre promenader med hundarna. När jag var vid "ruinen" såg jag 3 älgar. ÄLGAR! Visste faktiskt inte att de höll till så här långt söderut. Norra skåne, visst... men söder om Svedala... nåja, de stod o tittade på oss när vi sprang omkring, jag o hundarna o ropade o tjoade o skällde.

Tränade måndag o onsdag förra veckan. Dizza är officiellt skendräktig, eller... har kanske fått valpar.. hon är ingen som bäddar o sånt o gör grejer till valpar. Men utomhus, i trädgården sticker hon direkt till en buske o gräver därunder o bökar... suck... detta visar sig i träningen från o till. Hon blir smått splittrad o frånvarande och då är det bara att lägga ner. Men i onsdags gick båda riktigt bra. Tyson var snäppet bättre. Jäklar vad han var på och pigg på att träna! Riktigt kul hade vi! Han var mammas pärla den dagen.

Körde lite olika apporteringsövningar och jäklar vad han svarade bra på dem. Han har fin fart o fin attityd nu o tuggar ingenting, inte då iaf! Yihoooo!!! Tick en idé och testade en av dessa övningar på Dizza, o hon svarade kanonfint på den. Så det ska jag testa med henne. Krypet körde jag på Tyson o han jobbar nu fint med bakbenen o är mer samarbetsvänlig än innan då han körde "sisten är ett pucko" med mig...

Idag var jag iväg till Björka i solen. Underbart väder och jag tog kameran med mig för en gångs skull. Det var riktigt skönt och avslappnande. Inga andra där, som vi såg ialla fall. Stort område. Gick hela banan runt. Var ute i 2 timmar. Detta behövde både jag och hundarna.

Tog några bilder. Här kommer de som blev ok:


Stor pinne till stor kille


Dizza i bustagen...

yihooooooo!!! Racing a la crazy happy dogs



Attack!!


Dizza ser smått galen ut.. eller?!


Ska vi sååå långt?! Yes! and beyond!


Min stilige Tyson!! *ler*


Snälla ögon....


Dizzas underbara ögon...


Två hundar, ett huvud




Tv-vägg...= inte mkt hundträning

Min motivation har inte varit på topp när det kommer till hundträningen... men hundarna har fått en hel del långpromenader och lekt lite lydnad då o då.

Körde häromdagen några "uppletanden" eller inte uppletanden så... men iaf. Först gick jag med på tur med Dizza på 45 min. När vi kom till en åker så satte jag henne, gick iväg o vallade en ruta på 50 m djup o kanske 40 m bred. Lade ut 4 grejer på fullt djup och sen 1 på halva djupet.
Gick tillbaka till "stigen" och kallade på henne. Full rulle till mig och taggad som få.

Skickar henne gång på gång och jäklar vilken fart o jobbade faktiskt överraskande fint i vinden. Fin fart varje skick, mot förr då hon ibland kunde tappa farten och inte jobba på djupet. Hon letade tills hon hittade och kom i raketfart in till mig!! Så nöjd jag var!! Måste dock börja köra "riktigt" uppletande så hon får bilden.

Hem och bytte hund. Tyson fick oxå en långpromenad, men vi hann bara gå 10 min innan åkern, så killen hade lite mkt spring i sig. Så slutsatsen blev; mkt spring o lite nos. Normalt är han den som jobbar kanonfint med nosen... men inget fokus idag. Får tänka efter inför nästa gång. När han väl hittade föremålen kom han i bra fart in och det var jag kanonnöjd med.
Så Tyson var "IKEA-schäfern" den dagen och Dizza den "riktiga hunden"... ombytta roller då o då. *fniss*

Spår var min plan denna vecka... men.... det får nog vänta til helgen...

När jag har haft tid över efter jobbet och inte varit astrött... så har jag fixat inför min tv-vägg. Har varit ledig några dagar och nu tog jag tag i det sista. Reglarna har ju stått där en stund, sen har elektrikern varit o dragit elen som skulle dras innan väggen skulle upp.

Då såg det ut så här:



Sen satte jag igång i tisdags med osb-skivorna som först skulle upp . (värsta name-dropping där, va?! Impad?? Det e jag!!) Jäklar vilket pill att fräsa hålen på rätt ställe för uttagen...
Nåja, det gick faktiskt bättre än väntat! Sen var det gipsskivornas tur. Och där blev det bang-on med fräsningen av hålen. Som handen i handsken. Puh! Tur, för annars hade jag fått köpa fler gipsskivor.

Efter allt det var uppe så var det spacklings-time, vilket gjordes i tisdags. Sen fyllningsspackla där det sjunkit in och så slipa i onsdags. Och så till det roliga: tapetsera!!

Och: tadaaaa så här blev det:



Jag är så j-a nöjd!! Sån himla boost man får av att inse att jag kan faktiskt fixa en del själv!!

Nu ska tid bokas med elektrikern för att koppla in det sista och sen ska jag hänga upp tv:n och högtalarna.
Bild på "the final result" kommer senare, förhoppningsvis senast till helgen.

Kram på er!!

Utmanad.

Linda, den busen, utmanade mig... så det var bara att kolla i Bildmappen...

Här är bilden som är i 6:e albumet och sjätte bilden.

Katjas dotter Wilda som lånat mamsens solglasögon (ska börjas i tid med märkesgrejer....)


Världens goaste Wilda!

-------------

Vad har annars hänt här i veckan... hmm... let's see.... :INGENTING!! typ...

Ingen hundträning annat än hundarna som rastat mamsen i motionsspåret. Skulle även springa idag innan jobbet, men min rygg vägrade gå med på det... så det blev rask promenad.
Idag blev jag stoppad av en av "grannarna" som bor längs med grusvägen jag bland annat brukar traska på när jag o dogsen är ute.
Trodde först de var rädda för hundar, för de stod som två ljus o tittade när jag gick med dem vid min sida, lösa... Men se, de var inte alls rädda o mina hundar fick en charmpaus med de tu. En vad dem hade tydligen storpudel, hade haft flera, men skulle byta ras till nästa gång... rottis skulle det bli. Den andre hade haft Pyrenéer.

Jag fick iaf massor av beröm för mina väluppfostrade hundar *host host*... skulle bara se galningarna ibland... De sa att det var skönt att se ngn som hade koll på sina hundar, då de flesta inte har det. Yes... äntligen ngn som ser det jag oxå ser... alltså vissa hundägare.. speciellt dem med små sattyg till hundar/råttor.

Jag insåg att jag var lite sent på det med att hinna hem o i duschen o sånt innan jag skulle köra till jobbet... blev inte så laglig farthållning idag, heller..... men det är väl max en böter per månad... öhhhh... eller inte... stötte inte på ngn Bolibompa-polis idag iaf. Puh.

Imorgon ska jag ta mig till Ystad bk o träna på fm, då jag jobbar em imorgon o mina hundar äntligen ska få busa o träna lite med matte så de är nöjda o glada när jag åker till jobbet. Långpromenad först o sen vidare till klubben o så lydnad. Planen är traggla framåtsändandet o testa av var vi står och sen fila på fria följet.
Dizza ska nog få grisa lite med Susanne o Lotta som oxå ska dit.

Kram på er, och ha en härlig helg!!

Äventyr i Stockholm... blev dyrt.

Lördagen började med långpromenad och sen slutpackning inför Stockholmsturen.
Efter avlämning av dogsen så styrde jag bilen mot Stockholm.

Första anhalt blev Linda o Lallo (
www.lallo.webb.se) . Ville ju se Lindas mysiga hus som jag inte hunnit besöka innan.
Blev välkomnad med härligt mallehångel. Ja, från Lallo så klart. En kram från Linda.
Jag fullkomligt älskar Lallo, hon har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Mystjejen....
Rundvisning av tomt och hus och träffade även grabbarna Grus. Sååå mysigt Linda bor.

Blev en hel del babbel innan jag begav mig mot Rosersberg o Eva m familj. De har oxå flyttat sen jag träffade dem sist. Och en ny familjemedlem hade det blivit. Nääää, inte en valp... en lite Wilhelm aka Wille. Hur söt som helst men stora blå ögon o längsta ögonfransarna jag sett på länge.

Även där; kanonfint hus. Riktigt bra köp har de gjort!! Jättefint och fräscht, men fin trädgård.

Även här blev det massa fniss/skratt och bubbel om allt o inget. Så härligt att träffa sina goa vänner!! Saknar dig i min närhet, Eva!!! Du behövs för att ta ner mig på jorden då o då. Vet att du alltid är ärlig, oavsett vad!

Somnade gott i sängen och steg upp på morgonen för att äta frukost o mysa med Wille o snacka vidare med Eva.

Färdigduschad o klar bar det sedan av till schtorschtan för att träffa min bästa vän hemifrån (Kiruna); Katja. Höggravid o ständigt kissnödig... näää, skojar bara... men hade medkänsla för hennes tillstånd .. *aj, oj, mina fötter... aj, oj... kissnödig* hihi.

Började med att välja ut en perfekt parkering, visade det sig snabbt. När jag klev ut ur bilen, vem ser jag då?? JO;

Kalle Dyall!!!! Jisses vilken utstrålning karln har. *dreglar*
Ringde givetvis snabbt till Katja som svarade flåsandes; "fan, då måste jag springa!!! Du måste försöka få honom att stanna kvar till jag hinner dit! *asg*

Vi gick runt en sväng i några få affärer, men självklart blev det ändå nåt shoppat!! Katja är livsfarlig att ha med i butiker. Hon låter alltid så himla engagerad och energiskt positiv, så det slutar med att man köper det man provat *ÅHhhh, det bara MÅSTE du köpa!!! SKIIITSNYGGT!!*... jisses.... slutade med en topp o smycken från en av mina favoriter Dyrberg & Kern.

Följde sen med Katja till Centralen där hon skulle möta sin dotter Wilda som varit på äventyr med pappsen sin över helgen. Hon är för söt, Wilda-tjejen. Hann bara prata snabbt med henne för att få en kram av båda och sen vinka av dem vid tåget hem till Västerås.

In i bilen och sen styrde jag mot Ingarö, där Nina & Martin bor i sitt nybyggda hus. Hade lämnat kameran hos Eva, så det blev tyvärr inga bilder där.... Sååå fint de bodde!!! De har ritat och byggt allt själv. Jisses, hade passat i vilken inredningstidning som helst! De väntar däremot en fyrbenting!! En boxervalp ska äntra deras hem om drygt 2 månader.

Hann med en snabb rundvisning av tomt, hus och man med kompis. Sen bar det av till J's Restaurant för att äta middag o bubbla skvaller och lösa världskrig och sånt som vi tjejer gör med våra vänner.

En härlig kväll som avslutades hemma hos dem igen och vidare uppdateringar om varandras liv o leverne. Har saknat Nina massor... tänka sig en skåning som flyttar till Fjollträsk...

Måndag åkte jag tillbaka till Roserberg o Eva. Det blev en tur i UpplandsVäsby o sen hem för att slappa i massor. MKT fniss blev det, kan jag lova. Jisses vad vi kan spåra ur..

Tisdag fm bar det av hem igen, ville hem till mina dogs innan det blev för sent, så jag hann ut med dem minst en långrunda.

Nyköping insåg jag att Stockholmsresan plötsligt blev dyrare... fick prata med farbror polisen om att jag kört för fort.. NÄÄÄÄ, det kan ni inte mena... host host... Jag ska vara den första att erkänna, o mina vänner likaså, att jag sällan kör vad man ska... lägger nästan alltid till lite mer bly i foten. FÖRUTOM inne i samhällen!
Och jag försökte trösta mig med att det är första gången någonsin som jag fått fortkörningsböter på mina snart 17 år med körkort... så om man lägger ut det på alla år, så blir det ju inte sååå dyrt per år... host host.

124 km/h mot tillåtna 110 km/h... kan säga att jag nog hann bromsa lite innan mätningen var klar.... 2000 kr fattigare blev jag.

Nu är jag tillbaka på jobbet och jobbar in mina förlorade pengar. Och jag ska speciellt köra långsammare än vanligt idag på väg hem, då jag hörde på radion att de har fartkontroll på E65:an som jag kör hemåt på... *ögontjänare* *gloria på sned*

Kram på er!!