Home makeover.. på gårdsplan

Min galna Jacob ringde i onsdags och frågade om jag ville ha sten till uppfarten. Billigt var det oxå. Öh, ja det vill jag, svarade jag tveksamt.

Sagt och gjort. I fredags fm kom grusgubben först till Jacobs hus o lämpade av 10 ton där och sen for vi vidare till mitt hus o lämpade av de sista 5 ton på min uppfart.
Och himla imponerad var jag över hur han lyckades backa in en lastbil mellan de två husgavlarna som är på var sida om min uppfart. Och folk som varit här vet hur trångt det är. Jag kan säga att när han tippade flaket för att tömma stenen så var det inte mkt mer än någon decimeter tillgodo på var sida. Det ni!!

När jag tittar mot mitt vardagsrumsfönster så står en stor kluns, läs Tyson, och fyller upp hela fönstret. Jag kunde inte annat än le åt honom. Han hade klättrat upp på tv bänken som står vid fönstret o sen inte kunnat vända, och så skämdes han något så fruktansvärt för att han blev tagen på bar gärning. *asg*

Här är ett foto. Inget bra foto, men så får ni se hur det såg ut...

image73
"Mamma, jag sitter fast..."

image74
"Hmmm... hur ska jag komma ur det här nu då... Om jag sitter tyst o stilla så kanske matte inte ser mig.."

När jag väl kommer in så tar jag fram kameran, för detta måste bara förevigas. *fniss* När jag väl ställer undan kameran så klättrar han helt upp på fönsterbrädan och vet inte hur han ska lösa detta. Julstjärnan var vid ryggen på honom och jag tror han trodde han satt fast i den och därför inte rörde sig. Det var en liten rolig händelse i mitt liv. Mina älsklingar får mig att skratta varje dag och för det mesta är det MED dem och inte åt dem.

När gruset var dumpat på gården så satte jag igång med att skotta grus i skottkärran för att fördela det jämt över gårdsplanen. 5 ton är MYCKET. Jag hann väl igenom nästan hälften innan det var dags att duscha och byta om för en tur till jobbet.

Idag har jag tagit det sista, och fick även över så jag kunde fylla min gång mellan huset o tvättstugan med fint grus. Nu är det bara Jacobs uppfart som ska skottas.... Hjälpte med en 15 kärrlast i morse, och ska väl dit och hjälpa honom lite till. Han har ju 10 ton att fördela ut innan hans familj kommer på besök över julen.

Vad har vi annars gjort? Hmm. Jo, handlat DYR julklapp till oss. Se här:

image75

image76
Mina juveler i bagageutrymmet.

Ja, jag har ju blivit beskylld för att vara psykiskt sjuk innan.... so what the f**k. Dyr, men kul "leksak". Nu ska jag bara bli av med min Chrysler. Lite trist är det, för jag är grymt nöjd med den men problemet är att den inte har 4wd som jag kommer att vara glad över att jag har när jag ska ta mig till jobbet från denna obygd där det kanske har plogats på vägarna på eftermiddagen när vi fått snö.

Julen kommer jag att fira med Jacob och hans familj. Hans föräldrar, och 2 bröder med familj kommer. Jag och vovvarna är inbjudna, men jag låter nog vovvarna få ha det lite lugnt och stanna hemma med lite gottis.

Fick ett postpaket från mina föräldrar i förrgår. Jisses vad glad jag blev när jag såg att de skickat med pappas mockasnitt och mammas knäck. Mums!!! Sen lite paket till alla mina "barn" katterna får varsitt paket och vovvarna likaså. Ja, och så paket till mig!

God Jul på er alla!!

Inte många knop...

Vår vecka har inte varit särskilt händelserik. Har äntligen fått upp lite julgrejer, så nu kanske julstämningen infinner sig...

Jobbar dock fm julafton, och sen blir det att hämta vovvarna från pensionatet o sen ta en härligt lång tur innan jag tar en tur till J som har HELA sin familj hos sig.... spännande.... om det blir för mkt så har jag ju alltid hundarna som ska ut en sväng. Vet iaf vad jag får i julklapp av J... hehe... En iPhone!

Nästa vecka blir dock fullt ös. Ja, inte på hundfronten kanske. Men handla det sista till paketet till min värdfamilj i USA ska göras. Och så det sista till familjen i norrland. En del ska sys (halsband till vovvarna bland annat).

Ska hinna sy 2 beställningar, trots att jag egentligen har paus.... svårt att säga nej har jag... *slår på mig själv*

Sen är det då julklappen till en pojkvän som inte är lätt att behaga.... när det är nåt han vill ha så köper han det direkt, som jag själv gör.... Men har nog kommit på nåt bra... en upplevelse bland annat.

Ska försöka hinna ta mig till TEBA o kanske en sväng förbi Linda för lite snack o ev spårning. Men allt beror på hur effektiv jag är.

Sen så fick jag veta att min bil kommer en vecka tidigare än sagt!!! Det är sällsynt! Normalt är de väl alltid försenade. Shit, pommesfrites. Nu måste jag fixa burar.
Det blir en Mitsubishi Outlander, grafitgrå, metallic. Jättefin, och framförallt: 4wd!!!

Vovvarna får långpromenader o en joggingtur eller två. Kanske ett par spår oxå.

Ha en trevlig helg, själv ska jag jobba.....

Kram

J


Tävling igen...

Ja, det är kraftiga vindar o regn som dominerat skåne de senaste dagarna, o så även idag.

Ändå bestämmer jag mig för att åka o tävla efter att ha jobbat natt, för att se om hon blir påverkad av vädret o det kladdiga underlaget.

Jag har lärt mig att hon inte är speciellt påverkad av några yttre omständigheter. Något ofokuserad, men jag tror oxå hon är inne på månaden innan löpet. Hon har även blivit, om möjligt, ännu skarpare mot andra hundar så jag tror det kan ligga nåt i det. Men det är ingen ursäkt alls för hur det gick idag.

Vad blev det då? 161 p. *asg* Dizzelizzen fick för sig att hon inte kunde läggande under gång som hon ALLTID gör som den klaraste 10:a utav alla momenten. Tror även att jag hade en annan stämma än normalt vid kommandot, vilket gör att hon blir tveksam. Men hon gjorde ett klockrent ställande, även om det inte var då hon skulle göra det.

Men 161 p och det med 2 nollor och ändå klara ett förstapris och vi hamnade på en fjärdeplats. Det trodde jag inte.

Vi fick 9:a i linförigheten, med kommentaren kort koppel. För f-n Jeanette!!! Det var den ENDA kommentaren han hade... Attans oxå.

10:or i platsliggning, tandvisning, hoppet, ställandet.
9:or (tror jag det var) i inkallning (snett sättande)

Ja ja, avslutning av 2007 och så kommer vi igen våren 2008.

/Jeanette

Röntgenresultat har kommit

Och Dizzelizzan hade HD grad A och Armbågar UA!!!

Kommentar under anteckningar: Utmärkta höftleder.

Yey!!! Min prinsessa, om än bitsk, är fri!!! Nu är det full rulle i träningen, iofs gör hon det mesta utan hejd ändå. hehe

image69
Prinsessan....Så himla skönt, speciellt när jag kommer ihåg Tysons resultat: C o D med kommentaren slappa leder.

Det kändes som om jag fått ett slag i magen.

Ha en trevlig helg!! Och håll tummarna för oss på söndag.

Kram

fr en överlycklig Jeanette

Dålig på att uppdatera.. who me?? obehaglig röntgen m m

Erkänner mig skyldig.

De sista 2 veckorna har varit riktigt jobbiga, jag har varit instruktör på skolan och man tar verkligen jobbet med sig hem. Har varit helt slut när jag kommit hem, o hundarna har fått sin tid när jag varit ledig på helgen o haft lite mer ork. Jag har lagt mig typ nio för att jag är helt slut o inte orkat hålla ögonen öppna.

Att det inte gick så bra för 2 av mina 5 elever gjorde inte saken bättre. Man vill ju att alla ska klara sig o att det ska gå bra för dem.

Nåja, nu är det över och mina älsklingar får mkt mer tid med en matte som orkar mer.

På söndag ska vi tävla ettan igen. Jag vet, det kan vara den dummaste idé jag haft på läääänge, och det säger inte lite eftersom jag kan ha dumma idéer lite då o då...
Jag hade anmält mig o betalat i slutet av september o kom inte med på deras lista. Så jag hör av mig o det hade tydligen blivit något fel o nu ska jag vara med iaf.

Körde igenom Dizza i förrgår och det är utan att ha tränat lydnad sen förra tävlingen... pinsamt, jag vet.

Men gissa om jag är lyckost till matte. Allt satt jättefint! Förutom apporteringen då, men jag har heller inte pressat på. Hon ställer sig gärna o släpper den när hon väl tagit den. Jag satsar på fulla momentet, för hon tycker det är kul och jag vill inte göra något dumt för att förstöra glädjen hon har nu bara för att jag vill att hon ska kunna "håll fast" nu. Det går iofs framåt, men....

Körde även lydnad idag. Började med Tyson som gjorde det kanonbra o knappt ett pip idag. Väldigt fokuserad, och kanonfina apporteringar!! Rutan sitter rätt bra nu. Platsliggningen kvar, och den går sakta men säkert framåt. Får bli mer målinriktad träning på det nu, så vi kan tävla till våren för det ska vi förr eller senare.

Dizza då. Alla moment gick fint. Hon gick o hämtade apporten själv o kom stolt med den till mig. Så jag vänder mig om o börjar gå. Hon möter upp vid min vänstra sida o går fin fot. Så jag säger fot, och Dizzelizzan följer med fin kontakt o apporten i munnen. När jag gör halt så sätter hon sig o jag plockar apporten snabbt efter att ha klickat sättandet med apporten i mun.

Sen gjorde hon en hel apportering o satte sig kanonfint vid sidan!! Gissa om matte studsade av glädje o stolthet.
Testade sen ett par ggr när hon satt och då väntade jag lite längre innan jag klickade, och det kanske börjar ljusna nu... men hon skötte sig iaf jättebra, som sin storebror.

-----------------------

Till ngt helt annat. Dizza blev röntgad förra fredagen hos en veterinär i Dalby som folk pratat gott om. Veterinär är riktigt trevlig, men en av sköterskorna skulle nog inte ens klara en charmkurs.

Det börjar med att hon börjar slita i Dizzas bakben när jag ska lyfta upp henne på bordet för att få en spruta. Jag säger till henne, vänligt men bestämt, att jag tar det själv.

Innan jag ens hinner reagera så börjar hon trycka, och då menar jag verkligen trycka, på Dizza en munkorg. Jag blir chockad över hur okänsligt o hårt hon hanterar Dizza. Jag säger till henne att en munkorg inte behövs för att ge henne en spruta.

Hon fräser, mer eller mindre, till mig att det visste man aldrig vad hunden kunde göra... Och fortsätter att med fortsatt hårdhänt o okänslig hantering, dra på Dizza munkorgen. Dizza börjar darra hejdlöst speciellt när kvinnan ska fästa bandet bakom öronen, som är för kort, så det riktigt gräver in i nacken på henne.
Jag vet att munkorg ska sitta ordentligt, men man kan ju faktiskt dra ut bandet för att sedan när spännet är fast dra åt det.
Den andra sköterskan kommer in o kommenterar Dizzas darr med ett "oj vad rädd man var". Jag svarar då, kan inte hålla mig, att det var pga alldeles för hård  hantering som gjorde att hon darrade.
Sprutan gjorde Dizza riktigt trött efter den adrenalintur hon haft efter hanteringen.

Kvinnan säger sen, då kan matte lämna rummet. DON'T f****ing think so!!!

Jag sa bestämt, Nej, det gör jag inte. Ja men hon sover svarar dem.
Spelar ingen roll, jag lämnar inte min hund o har ni problem med det så kan ni ta o väcka henne så hittar vi ett annat ställe för jag lämnar inte min hund.

Sura miner, men jag fick stanna kvar. Inte f-n lämnar jag henne, o speciellt inte efter den behandlingen innan.

Jag kan säga direkt att jag har mailat dem o berättat exakt det jag skrivit här för jag tycker inte en person som hon ska arbeta med djur, eller människor för den delen, om hon inte kan behandla dem med ett lugn o ett behagligt sätt. Det är ju inte så att hunden blir lugnare av den behandling som föregick i fredags, tvärtom.
Jag önskar nästan att hon hade prövat den behandlingen med Tyson, så hade hon fått svar på tal kan jag lova.

Nu sitter jag och väntar på resultatet. Är inne på skk många ggr per dag sen igår, då jag trodde de gjorde avläsningar. Betalningen var gjord i fredags, så det ska inte vara några andra hinder än många bilder just nu.

Tog även bilder på ryggslut o bogleder, vilket jag också ifrågasattes av dem varför. "Det brukar inte synas på en 18-månaders hund" var deras svar. Jag sa bara att det funnits osteochondros i linjerna o jag ville kolla ryggslutet för min egen skull, så jag kan köra full fysträning o veta att hon är frisk o hel.
Och dessutom syntes det på Tysons röntgenbilder när han var 1½år att det fanns nåt i hans ryggslut, så deras syn köper jag inte.

Jag vill oxå säga att veterinären där är väldigt trevlig o behaglig, så han har jag absolut inga problem med. Men den sköterskan kan jag vara utan. Kommer ALDRIG mer åka dit, och kommer heller aldrig hänvisa någon dit.

Nu har jag skrivit av mig. Tack, Elin, för att du lyssnade på arga mig när jag körde därifrån. Kram på dig!!