Yey, nu löps det!! (finally)

Nu löper Dizza officiellt. Efter jobbet såg jag att hon hade blött lite. Matte jublade: ÄNTLIGEN!!!

Så nu går Tyson o luktar då o då, eller försöker men matte säger nix pix! Hon harklar sig ett par ggr per dag nu, o ingen hosta längre vilket är skönt. Hon har inte hostat på 2 dagar nu, o är fortfarande lika pigg. Men en sak måste jag säga är skönt: Dizza verkar vara tillbaka i sitt vanliga jag. När jag sa till henne när hon inte kom när jag ropade så kom hon in med hög svans o öronen framåt. Yes!! Min Dizzelizz är tillbaka, inte lika mjuk som hon varit innan löpet.

Dizza med skinn på näsan, som sin matte ;-)

image40

image41

image42

Inte många knop...

har det blivit här i skåne.

Jag har jobbat en del, och efter lägret har jag varit så himla nöjd o vi har lekt lite lydnad i trädgården.

Utanför hundvärlden så har jag hunnit med en tur till Västerås o Stockholm. Först till Västerås för att möta upp hos min bästa vän hemifrån, Katja. Absolut noll hund-människa, skönt ibland. Dagen efter så stack vi till Stockholm efter hon jobbat färdigt. Vårat mål var inställt på konsert med Justin Timberlake.

Och konserten var kanonbra, faktiskt. Hade inte så höga förväntningar, men trodde han skulle ha en bra show med bra gung i. Och mkt riktigt! Han höll på i över 2 timmar. Kände mig dock lite gammal när jag blev irriterad när ngn brutta vid sidan av skrek konstant o väldigt högt i 10 min ungefär in på showen, var väldigt svårt att njuta o höra musiken.. men hon blev trött (thank GOD!!) o slutade med skrikandet. Men den stunden hon skrek orsakade bomullshörsel, på det örat som var närmast henne, dagen efter oxå. Jag hade grym lust att slå ner henne, speciellt när hon efter att ha satt armbågen i sidan på mig, knuffade på mig för att jag bara försökte skydda min revben, även om de är väl inbäddade. Då vände jag mig om o gav henne sisu-blicken. hehe

Nog om den konserten. Dagen efter konserten njöt vi med Katjas dotter på stan med shopping. Hade lovat henne "klackskor"( hon blir 5...) för de jag hade köpt innan i usa för över ett år sen hade gått sönder.... sötnosen. Och dem på dagis, hennes polare, hade faktiskt oxå klackskor o nu hade hon ju inga.... klacken är kanske 2 cm, max, men det är en klack... viktiga grejer.

Det blev en massa handlat, så nu får jag ta o rensa i garderoben o verkligen slänga allt jag inte använder... inget "kan-vara-bra-o-ha-kläder" längre. Skor blev det... hmmmm 3 par av. haha, jag är skogalen.

Idag skulle jag så återgå till hundvärlden för en stund iaf, och träna sök. För en gångs skull var vi i min neighborhood, dvs Malmö o Törringelund. Kunde jag vara med? NOPE. Dizza fick för sig att hosta till igår. Så jag valde att skita i det, tills jag vet vad det är. Tror dock att det inte är kennelhosta men däremot halsinfektion. Hon hostar inget längre o är pigg som få som vanligt.

Så troligast blir det ingen träning denna vecka, för att vara säker på att hon inte smittar. Lite surt eftersom jag sett fram emot träning måndag, tisdag o onsdag för att sen åka till Stockholm för en ny konsert. Shit vilken globetrotter jag blivit. *asg*

På torsdag åker jag till Stockholm o min polare Eva, som jag lärde känna på flygledarutbildningen -96. Vi har bara en sån där kontakt att även om vi inte pratar varje vecka så är det som vi pratade igår när vi väl pratar. Och vi har skitkul när vi hittar på hyss o bus. På fredag ska vi busa på George Michael-konsert. Det ska bli riktigt lajbans och ser fram emot den med höga förväntningar. Flera danska kolleger har sagt att det är den bästa konsert de varit på o att det är ett grymt drag fr start till mål. fun-fun-fun.

Vi hörs!!

J

Hund, hund o åter hund *ler*

I fredags kom så äntligen Elin o vovvar till skåneland!! Vi hade planerat in en dag hos Eva o döttrar med dagen fyllt av freestyle, rallylydnad o flyball. Såå kul vi hade. Nixa har liksom Dizza grymt lätt att förstå o ta till sig de olika momenten. Dizza sprang då o då o tryckte på plattan till flyballmaskinen för att få boll, men blev lite putt när den inte var laddad med boll. Sötnosen. Många skratt blev det oxå. Tack Eva för att du tog dig tid med oss.

Efter träningen tog vi min bil till TEBA o handlade lite grejer. Som vanligt rusade kostnaden iväg.. hehe. Men denna gång köpte jag en Arrak väst som var lite fodrad m 30% rabatt. Inte för att man direkt behöver det nu.. men senare till hösten o på kalla kvällar är det nice. Sen blev det lite öron, tjurmuskel, ben och halsband till Tyson. Dizza har tuggat på ett han haft på dagiset så det gick av, så då fick han nya..

På kvällen när vi kom hem så delade vi upp huset för natten. Måste säga att det gick riktigt smärtfritt, och alla inblandade hundar var riktigt duktiga.

Lördag.

Dags för kennel Kvasers läger. Jag blev tillfrågad eftersom de vet att jag inte varit inne på IPO:t, utan brukset o att jag gillar Stefan som instruktör. Så jag ringde snabbt o frågade Elin o Josefine om de ville vara med. Josefine kunde tyvärr inte pga jobb.

Vi började morgonen med härlig frukost hos Bosse o Gitte, så alla han möta varandra innan vi skulle ut.

Bruksfolket fick givetvis "planen" som hade noll skugga, medans IPO-folket höll till på gräsmatta med massor av skugga men de klarar ju heller inte annat hehe (skämt)

Jag tyckte de andra i bruksgänget var en härlig grupp o fina vovvar. Vi hade jättekul o många skratt.

Tyson körde jag lite lydnad med i början, eftersom jag känner att vi glidit i från varandra under alla ändringar i vårat liv. Tog en 10-minuter så kände jag att vi börjar komma närmare igen. Härlig känsla!!

Han fick även bita lite ärm i slutet av dagen, och det var uppskattat. Han tyckte det var så himla kul att bita, och han var riktigt fokuserad på uppgiften vid bevakning o var snabbt igång när figgen rörde sig. Körde även lite transporter, vilket han snappade fint. Matte måste bara lära sig hur hon ska vara ibland...

Dizza var det meningen att jag skulle köra mest, men iom värmen så ville jag heller inte köra henne för trött så att det blev fel. Jag tyckte vi lyckades pricka rätt bra med henne o fick henne att växa en massor i helgen! Tack Stefan.

Dizza har ett jäkla klipp i betten, o brukar ha fulla bett.När Stefan gjorde så att hon missade ärmen smällde det till när käftarna slog ihop i luften. Så ska det låta, sa Stefan nöjt!! Matte log oxå fr öra till öra. hehe
 
Nu har hon ju haft några män som hon tyckt varit lite läskiga, så jag var spänd på hur det skulle gå med Stefan o ev annan figge. Men även om hon var lite försiktig i början i kontakten så var det borta så fort ärm o kampstock var framme. *asg* Det sa bara bingo-lingo i ögonen på henne.

Hon satsade och jäklar vad kul vi hade!

Nixa gick oxå sketabra! Hennes bett har varit ngt tveksamma, men efter ngn enstaka miss så laddade hon fullt o fick riktigt fina bett!! Hon är ju inte lika försiktig som Dizza varit, så hon eskalerar liiite snabbare.

Ozzy o Elins kontakt på banan är grym, lite stirrande i början, men efter ngn överraskning eller två fr matte så såg han inte annat. Kanonjobbat, Elin!! Har någon bild på  det sen när jag fått internet hemma o kan ladda upp bilder..

På kvällen möttes vi igen för god mat o snack. Vi var väl hemma efter ett för att stiga upp vid halv åtta igen på söndag.

Söndag

Återigen, frukost hos B o G. Möttes av störtsköna staffevalpen Bente som är deras "maskot". Hon är så himla härlig o svansen går i ett. Happy camper!

Denna dag var om möjligt ännu varmare. Lollo tävlade tydligen i Simrishamn(?) på söndag o de hade haft 27 grader redan rätt tidigt på morgonen. Det var iaf grymt varmt tidigt. När vi åkte för att svalka hundarna med bad på em så var det 30 grader. Shit pommesfrites!

Nåja, åter till lägret.

Jag fick börja morgonen med Tyson o vi körde främst lite lydnad med några tips och så avslutade vi med lite bevakning o transport. Det hade fallit på plats hos honom o han gjorde framsteg. Var dock rätt påverkad av värmen o vi körde ett kort pass. Linförigheten var mkt bättre idag o han var mer vaken på mig.

Inkallning med ställande fick jag helt nya tips, som jag inte hört förr. Och jag har aldrig sett Tyson göra så snabba ställanden. Damn!! Snyggt! Det ska vi jobba vidare på.

Krypet fick jag lite finslipningstips på o T anammade detta snabbt.

Jättenöjd med Tyson o han var nog glad att få göra lite båda dagarna!! Fick även beröm av instruktören över Tysons mentala o hur han kunde hålla ihop o fokusera i skyddsövningarna, att han var den trevligaste avkomma efter pappan som han sett. Jag blev överlycklig!!! Äntligen beröm för min älskling!!

Dizza då?! Ja jäklar vad hon var taggad när hon kom in på plan på söndagen. Snäppet värre än dagen innan. Hon hade oxå en helt annan blick på söndag. Mer trygg o så visste hon ju nu vad o hur det skulle göras.

Hon tvekade under lördagen lite i hoppet för att få ärm, o närheten ibland till figgen vid flykt. Men inte på söndagen. Hon t o m klättrade på Stefan för att nå ärmen. Hon jobbade kanonfint o jag var mer än nöjd med helgen. Detta ska vi nog köra i framtiden, ska bara hitta ett gäng med bra figgar o som skulle kunna tänkas trivas med oss.

Jag vill tacka Gitte o Bosse för att vi fick vara med o träffa alla dessa härllga människor o lära oss en massa nytt! Och maten gick inte av för hackor... jag som skulle gå ner i vikt... inte denna helg iaf.

Kram på er!

ps bilder nästa vecka, då jag har internet. ds

Träning måndag o tisdag

Dizza har blivit en makuleringsmaskin. I söndags när jag jobbade o vovvarna var på dagiset så passade lilla Dizza på att pulvrisera 2 biabäddar... så matte har snällt fått beställa nya dock av märket bean-bag denna gång. Hoppas jag får dem i början på nästa vecka så de får ligga mjukt igen. Just nu är det mattor o filtar på golv. Tough love :-)

Så i måndags fick Dizza tränas för att, om möjligt, aktiveras ytterligare. Tyson är ju egentligen den som behöver en uppsträckning men han fick snällt ligga i bilen o vänta. Han var jätteduktig o skällde nästan ingenting, inte ens när folk gick utanför. så han fick sin egen träning.

Dizza är väldigt snusig just nu och mkt Alfons Åberg-tendenser. Löp?! Håller tummar o tår. Men trots detta så gick hon fint i fritt följ. Inga Nixa-siffror, men hon sätter sig snabbt o nästan alltid rakt, om inte så är det matte som inte haft styr på överkroppen. Läggandet under gång fick hon fina komplimanger för av Heinz. Det sa pang i backen, mitt lilla kvicksilver. Hon tycker det är så kul! Så kul att hon ibland testar det under fritt följ. haha. Jag var jättenöjd, även om vi inte körde jättelänge. Ett par inkallningar hann vi oxå med, ngt högre fart hade jag önskat men det fixar vi med boll bakom mig.

Platsliggningen skötte hon fint, dock ett par snusningar som matte sa nej till. Det köpte hon o låg sen fint resten av tiden.

----------------

I går, tisdag, var det Tysons tur igen. Stressad som få bredsladdade jag in på parkeringen. Pga knas vid husavslutet, lång historia, så blev jag jättesen till Eva för att hämta hundarna. Tack Eva för tålamodet!!

Hemom för att iaf byta från sandaletter till mer hundträningsvänliga skor, ja bytte byxor o tröja oxå. Hade nog sett märkligt ut på plan med linnebyxor o omlottöverdel. :-D . Hundarna kvar i bilen, o matte rusade tillbaka med kameraväskan o gasade vidare till träningen. Väl där ger jag Dizza nåt att tugga på, tänkte det var en god idé pga tidigare biabäddsincident.

Hon var sååå duktig hela träningen o låg helt tyst o vilade o tuggade inte sönder nåt. Så det måste vara nåt på dagiset som orsakat detta tuggande. För hemma o i bilen gör hon inte det, eller iaf inte ännu.

Jag var sketanervös när jag gick ner med Tyson. Höll honom rätt kort lydnadsmässigt. Det visade sig sen att det var avslutning med en stafettbana. Började m 2 hopp, till en kon där hunden skulle sätta sig, sen fot till nästa kon där hunden skulle läggas för att själv gå till kon 3 o vända o hämta hund.

I språng till en 4:e kon. Sitt o stanna kvar. Matte rusade till kon 5, vände om o kallade in. Snabbt vidare o en 360-grader vänstersväng o till slalompinnar. När det var klart så stod en skål med vatten o väntade med en korvbit i. Den skulle hunden själv ta upp o då fick nästa starta.

Det var kul att göra nåt annat men jag var helt skakig i knäna efteråt av nervositeten.

Efter det körde vi platsliggning. Jag gick inte o gömde mig, men gick ca 25 meter bort direkt. Han pep ingenting!! jaaaa!!! Det går framåt. Men jag ska ta det försiktigt o försöka bygga en ordentlig grund. Sen ska vi visa världen att han visst kan!

Jag passade på att fota träningspolarna o deras vovvar lite. Tyvärr kan jag inte sätta upp dem eftersom jag inte har nät hemma... Men ett par ok bilder blev det.

Detta pysslade jag medan jag o Tyson väntade på vår tur att gå igenom lydnadsmomenten.

Vi fick hjälp av Susanne denna kväll. Vi körde rutan, som jag fick nonchalant som kommentar på "tävlingen".

Vi körde boll bortanför rutan för att få upp farten. Han gjorde ett par  tre stycken klockrena ställanden mitt i rutan, men det var ju inte det jag ville. Vi började klura på om det var det vi skulle köra istället, men då blir det svårt att få upp farten om han börjar trava mot rutan senare. Han har en tendens att göra det ibland, o då blir det ju avdrag i poäng om farten är dålig ut...

I slutet var han så j-a snabb att jag sa stå för sent, så han hamnade på bortersta sträcket i rutan. Jättenöjd med träningen, o vi ska träna vidare hemma på detta.

Körde även fritt följ efter detta, just för att testa hur han blir när han är tröttare. Sega sättanden. Testade med extern belöning i form av boll. Fungerade bättre. Måste komma bort ifrån boll i fickan, o köra olika typer av belöningar. Känner att jag fastnat för mkt i en typ eller iaf få typer av belöningsmetoder.

Inkallning med ställande hann vi oxå med. Extern belöning i form av boll bakom honom o bakom mig. Det var svårt för honom att hålla kolla på båda bollarna. Han såg rätt rolig ut *hmmm, boll bakom mig eller bakom matte???* Men ställandena blev mkt bättre. Så det får jag klura vidare o utmana honom lite på.

------------

Onsdag.

Jordgubbar till Eva som tack för tålamodet dagen innan när jag blev sen.

Sen körde vi lite rallylydnad och både Tyson o Dizza var jätteduktiga. Tyson blir dock väldigt seg av värmen, och orkade inte lika mkt som Dizza men vem gördet och han tyckte det var kul!!!

Efter träningen fick Dizza leka med 3 olika vovvsingar. Och hon hade sååå roligt. Hon lekte jättebra med dem. Speciellt Max, Evas schäferhane som var favvo. Shit vad han jagade henne när hon snodde till sig hans boll. Det var sååå kul att se dem leka. Vi skrattade så vi kiknade, speciellt när hon lekte med Evas border collie Diesel aka psychodog. Han snurrade o bockade sig i luften, o han var duktig förvånad att ngn var lika snabb eller nästan snabbare än honom. Den sista hon lekte med var Malins Sheltie Darius. Trots att han är pytteliten så var hon försiktig o busade bra med även honom. Jättekul att se o det visade att hon inte är bitchig med alla hundar, kanske bara dem som förtjänar det. *blink* eller så har hon bara mognat lite.

Helgen börjar med att Elin kommer med sina älsklingar Ozzy o Nixepix. Yey!!!

Vi ska till Eva när hon kommer på fredag o leka lite freestyle o rallylydnad o ev flyball. Sen blir det nog en badtur för svalka.

Lördag o söndag blir det läger med Stefan Mattsson som instruktör i sv.bruks hos kennel Kvaser. Återkommer efter helgen med rapport!!

Nu ska jag jobba vidare! Over and out.


Livstecken... lååångt inlägg

Sitter på jobbet o fullkomligt kastar mig över datorn under rasterna. Shit vad man är beroende av nätet o kunna kolla av vad ens hundvänner på nätet bland annat skrivit. Nedräkningen börjar.... den 20:e har jag blivit lovad internet... men vi får se vad som händer, det är ju trots allt Telia som lovat detta.

Vad har hänt den senaste tiden? Vi har fått huset sålt o nu på tisdag så är det nyckelöverlämning o bankbesök.! Det känns bra o det är en härlig familj som köpt huset.

Annars har jag tagit lite av en paus med symaskinen, för att få ordning på huset o framförallt då gästrummet/syrummet. Men nu i veckan ska jag börja sy igen, o göra kunder glada (förhoppningsvis) De har varit riktigt snälla o tålmodiga med min paus!! Tack till er för det!

Förra helgen på lördag så tränade jag med Lotta o hennes bc's och Susanne med hennes Aussie Malte. Båda vovvarna skötte sig kanon o Tyson speciellt körde vi kontaktövningar med o det anammade han kanonfint. Tack Susanne för de braiga tipsen o ditt klickerfinger :-) .

Under söndagen körde vi lite vindövningar med Dizza på söket, och hon fattade allt med en gång o sprang rakt ut till figgen med svansen viftandes o mallehångel redo. Hon är för söt!
Tyson fick oxå köra en omgång o fick retning av figge som gick ut. 4 st figgar o han hade full ånga ut o kampade för glatta livet. En figge vägrade han lämna även när jag kallade, för han hade hans favvo boll. Sötnos.
Det var härligt att äntligen träffa gänget igen.

Under veckan har jag kört Dizza i måndags, tränade lite fritt följ på korta sträckor och ngn inkallning blev det oxå såsom hopp över hinder. Hon skötte sig jättefint o fick fina beröm från de andra. När jag märkte att hon började tappa lite fokus o var lite trött så sa de andra att de inte kunde se det... men man känner ju när ens hund börjar bli trött. Sen blev det passivitetsövning och hon var kanonduktig på det. Låg så lugnt o fint o väntade på matte.

Tysons tur i tisdags och vi körde igenom LK II's moment. Det mesta gick rätt ok, med tanke på att vi inte kört på länge. Inkallning med ställande stannar han lite väl nära mig, tar alldeles för lång sträcka att stanna för det är ju så himla kul med inkallning :-) men med tanke på hur lite träning han fått på senaste tiden så tyckte jag han skötte sig fint.

Katastrofdagen lördag så.... Jag var först i huset o tömde lite i garaget o plockade ogräs innan det var dags för träningstävling där vi kör lydnad. Jag var tveksam från början att starta  men efter att mina instruktörer sagt att jag bara skulle ta det som träning så tänkte jag att ok då.... skulle jag inte gjort.

Jag blev skitnervös när jag skulle in. och då går matte stelt som få.  Han gick segt igen, dock raka sättande. Fick kommentarerna segt sättande o trängningar. Ids inte ens nämna de usla siffrorna vi fick.
Han var inte alls sig själv, men jag körde på o försökte peppa honom mellan momenten. Hoppet fick vi 10:a och han skulle inte haft annat för den satt klockrent. Det mesta var katastrof mot normalt...

Vad hände så sen efteråt? Jo, domaren (kvinna) kallade mig arrogant o nonchalant sa även senare att vi (jag o Tyson) inte kommer att komma någonvart. WHAT THE FUCK?! Jag blev så himla ledsen o tog väldigt illa upp. Hon snackade om mitt kroppsspråk o jag fattade ingenting. När jag blir nervös så blir jag stel, men varför förtjänar jag dessa kommentarer? Om jag går stelt på planen, o jag inte kan rå för det, varför ska hon läsa in saker i det?
Jag tycker inte en domare har rätt att säga såna saker, trots att det var träningstävling och för att hon ville "hjälpa mig".  Jag blev så j-a chockad och kom inte för mig att säga nåt, och stod o grät som ett litet barn efteråt. i ett hörn.  Inte mitt stoltaste ögonblick, men vad göra.... Jag är inte klassens clown när jag träffar nytt folk, utan blir nervös o är rätt så tyst.

Jag kan säga att hon knäckte mig rätt duktigt. Hon fick mig att känna mig så j-a liten, och kommer ALDRIG tävla för henne igen. Och träffar jag henne igen, så kommer jag att säga exakt vad jag tycker o tänker. Har hon åsikter om mig som person, så kan hon hålla dem för sig själv. Är hon störd över att jag har "fixat" hår o långa naglar? Mina tankar snurrade rätt duktigt under kvällen. Hon hade tydligen fällt kommentaren " om du inte tycker det är kul med hundträning/tävling så kan du lika gärna syssla med frimärkssamling" till ngn annan. Vad tusan har hon för rätt att fälla såna kommentarer? Tror hon att det hjälper folk som är skitnervösa inför tävling (inoff/off)?

Jag återkommer när jag kommer upp över vattenytan igen och har en dator i närheten.