Lite träning o så avslutningstävling

Den här veckan har det blivit lite lydnadsträning, inget spår dock pga trist väder o lat matte.

Det går framåt o båda mina älsklingar har varit duktiga o kommit ihåg det vi tränat innan o jag har inte behövt lägga så mkt energi på att gå tillbaka i träningen. Puh!

Igår kväll hade vi avslutningstävling med vår lilla grupp i rallylydnad. Det var totalt 5 hundar.

Eva gjorde en rolig bana som lades inne i hennes lada pga mörkret som kommer tidigt o så utmaningen med mkt mindre plats.

Jag började med Dizza o hon var ngt ofokuserad idag. Följde med ok, men inte som det brukar vara. Matte var väl oxå ngt trött i huvet efter lång dag o inte så peppad pga kommande nattarbete. Det positiva med nattarbete är att vid lågtrafik så kan man uppdatera bloggen hihi.

Hur som helst... Tyson fick gå sist av alla o var duktig. Han är fortfarande större än Dizza vilket jag gärna glömmer varje gång jag byter mellan dem, vilket gör att jag får ta ut svängarna på annat sätt o vara betydligt tydligare med honom. Han var riktigt med idag o gick fint, trots matte klant.

Vad blev resultatet?

Jo, än en gång visade Tyson att han är bäst av mina 2. 99 av 100 möjliga poäng blev det och därmed kvällens vinnare!!! Dizza kom på en andraplats med 98 p. Duktiga vovvar!!

Min fokusering kommer nu bli den lydnaden inför kommande tävlingar. Så även spåret.

Nästa helg blir det läger med Lindholmens kennel vilket ska bli spännande. 3 dagar med spår o lydnad. Nu j-ar ska det hända grejer! Matte ska äntligen få ändan ur vagnen.

I helg blir det ev sök på lördag, jag får se hur det känns. Eller så åker jag upp o figgar, men kör spår med mina älsklingar istället efteråt.

Mh är Dizza bokad till. En i Lomma där vi bara är reserver, så den räknar vi inte komma med på om 2 veckor. Synd. Det är nära o bra beskrivare på klubben. Är anmäld till en i Varbergs Bk¨'s regi, då det är dåligt med MH i skåne närmsta tiden.

Ska strax även boka tid för röntgen av höfter o rygg o bogled för Dizza o omröntgen för Tyson på höfterna. Vill veta så att han inte har slappa leder fortfarande, vilket jag iofs inte tror men jag vill vara säker. Ska även röntga ryggslutet för att se om han har broskbildningar.

Det är våra planer den närmsta tiden.

Tyson - dagens stjärna i familjen!!

Still going strong!!

I dag var det dags för tävling i Rallylydnad. Jag mjukstartar med tävlingar för Dizzelizz hihi. Men en etta ska vi klara innan årets slut, ev även appell spår.

Hur som helst... tävlingen hölls på Hörby Bk. Träffade några hundvänner som jag inte sett på länge o det var kul, de var där på MH-kurs.

Det började med duggregn, men molnen försvann rätt snabbt o solen tittade fram. Härligt!

De senaste 2 dagarna har Dizza flippat upp som en flipperkula när jag gått runt henne när hon legat eller suttit. Jag fattar ingenting, för det har inte hänt henne nåt o jag har inte trampat på henne en enda gång. Men igår började jag få styr på det igen. Idag satte hon sig upp en gång innan tävlingen, men sen gick det fint. Jag var nervös över momentet som få, eftersom jag sett på banritningen att både sitt o ligg med ett varv runt skulle komma. Crap!

Tyson tycker detta är sketakul o är riktigt duktig. Han är ju "något" större än Dizza o lite mer seg i vändningarna, men han är alert o med hela tiden.

Idag hade Tyson startnr 3 o Dizza startnr 15, av 24 startande.

Tog ut Tyson o värmde upp honom innan banvandringen. Klurig bana, men rolig o en utmaning är aldrig fel.

Precis innan vår tur var det en tjej som körde externbelöning, dock inte så smart placering då hunden hennes välte ut en hel påse med godis i gräset 2 m från startpunkten... Lysande... så Tyson var ngt svår att få kontakt med, men när vi passerat godisregnet så skärpte han sig o var med.

Han kändes ngt seg i början, men sen vaknade han till. Han gjorde inga fel i början o trängde inte, vilket var bra. Sen lyckades jag ha för bråttom i en slalomsväng så kopplet blev ngt sträckt.  Men totalt sett skötte han sig kanonbra o jag var jättenöjd med honom.

Slutpoäng 97 av 100 p och det gav oss en 2:a plats, 1 poäng bakom vinnaren. *klappar*

Dizza då? Jo, ngt snusig var hon allt idag. Som nr 15 var det kanske inte så konstigt, men jag fick jobba mer med henne än jag normalt behöver. När hon skulle sitta "front" så tog hon en vidare sväng o skulle nosa utan att lyssna på matte... suck. Där rök några poäng. Sen satte hon sig snett 2 ggr, men gick jättefint totalt sett. Hon är riktigt vaken o tycker oxå detta är himla kul.

Slutpoäng för Dizza blev 95 poäng o en 4:e plats!! Vi fick med oss 2 rosetter, 2 småsäckar mat, 2 godispåsar o 2 bollar. Bollarna var uppskattade! Resten har vi inte smakat på, inkl rosetterna *fniss*

Kanonnöjd över mina hundar, trots mattes tillstånd just nu. Tankarna är på annat håll o lite nedstämd, men mina älsklingar till vovvar får mig att tänka på annat o framför allt får dem mig att le.

Nu är det fest med lite godis o grisöron för vovvarna!

Vill tacka Eva (Lövdala Hundcenter) för peppningen o framförallt träningen!Vill sen även skicka ett STORT GRATTIS till Elin o Nixa som nu är uppflyttade till Elitklass Lydnad!! Endast 15 månader gammal o tillsammans är de ett grymt ekipage!! Lycka till på Lydnads SM, för dit kommer ni inom kort!!

Så har matte tagit sig i skinnet

Men jag måste börja o berätta en "rolig" incident vi hade i trädgården för ett par dgr sen... Jag har börjat så smått med uppletandet, o ingångarna är hon kanon med, rusar tillbaka till matte i ren glädje o vetskap om att det blir lek o kamp hos matte. Något jag alltid gjort är att berömma mkt när hon kommer in med grejer, o nu har hon, om möjligt, ännu högre fart in till matte. Så även denna gång i trädgården, så hon springer in till mig trycker sin spetsiga nos o haka rätt mellan benen. DAMN, vad det gjorde ont. (hann tänka; vilken j-a tur att jag inte är kille!)  Tankarna gick tillbaka till speciellt barndomen när man cyklade på ngt för stor herrcykel o slant på pedalen... ajaj o aj.

Men det var bara att försöka hålla god min.

Nog om det.

--------

I tisdags gjorde Eva en bana till mig inne i ladan för mig o vovvarna när jag kom för att hämta dem. Så himla snällt av henne. Det är kanon att ha hundarna hos henne på pensionatet o träna för henne.

Eva gick igenom banan med mig o så tittade hon när jag gick med hundarna o kommenterade vad jag kunde förbättra o vad som var bra i det jag gjorde. Fick en del att tänka på o det blev bättre o bättre efter förbättringarna jag gjorde. Tyson måste jag komma ihåg att vara mkt mer tydlig med, annars blir han frustrerad o hoppar o piper. Dizza är så mkt mer signalkänslig o vaken på mig att jag kan slarva mer med henne o ändå gör hon rätt. Men jag måste säga att båda gick jättefint när jag förbättrat mig i sakerna som inte riktigt stämde.

I onsdags var jag mitt på dagen ut med Dizza först på långpromenad på 6 km, ca, o vi lekte lite på vägen. Sen var det Tysons tur att ta samma tur, men med matte cyklandes vid sidan för mer konditionsträning. Båda var nöjda o belåtna efter sina turer. Jag har nämligen bestämt mig för att bli bättre på att ta egna turer med dem, så de får mer egentid med matte.

På kvällen var det uppsatt en ny bana hos Eva, så vi var 4 som träffades o körde igenom den ett par ggr. Kul bana på liten yta vilket gjorde att man fick jobba desto mer med hunden (läs Tyson) . Dizza gick kanonbra o var riktigt vaken o alert som alltid. Tyson fick jag jobba mer med, men i slutet gick han riktigt fint. Jag får jobba mer med honom, men så är han ju oxå större o inte lika snabb som lillfia.

Ikväll blir det en tur där igen, sista gången innan lördagens aktiviteter/tävlingar.

C ya later!

Oops, det har gått en månad sen sist...


Tiden flyger iväg ibland. I mitt fall har jag även haft fullt upp med saker att göra o då har bloggen fått sista prioritering.

Jag kan lite kort berätta vad som hänt...

Jag o Dizza var med på ett sökläger i Landskrona Bk:s regi. Vi hade Mia Vieweg som instruktör i söket o Bengt Hansson i uppletandet. Båda kanontrevliga o väldigt mån om att få ordning på saker o ting.

Jag kan ju börja med uppletandet, eftersom jag aldrig kört det o vill lära in rätt från början på mitt prinsesstroll. Bengt var riktigt trevlig o engagerad i varje ekipage. Han kör inlärning utan synretning, o hans synsätt lockade mig o det kommer jag att försöka lära in på Dizza.

Vi började med ingångarna, som vi snart slutade med o gick vidare för Dizzelizz är ju en morsgris o kom snabbt till matte för att visa vad hon hittat *ler* . Vi lekte så fort hon kom in, o därav ännu högre fart in till matte.

Sen började vi med att ngn satte ut en grej i höger hörn o jag gick med D i koppel ut o så fort hon fick saken i nosen o började dra mot saken så peppade jag henne samtidigt som jag började gå tillbaka till baslinjen. Därifrån skickade jag henne o jädrar i mig vilken fart ut o hämtade. Körde senare utan promenad ut o på minnesbild. Inga problem. Så jag fick lite tips av Bengt hur jag skulle jobba vidare o det kommer jag försöka.

Söket då. Ja, Dizza visade inte sin bästa sida. Hon stack ut till figgen, men blev tveksam när hon närmade sig även om hon gick helt in till personen. Så Mia bestämde snabbt att bara köra socialisering på stigen, o lördagens sök o lite av söndagens bestod i att busa o leka med främst en av deltagarna som tack o lov inte var så försiktig utan lekte ordentligt med henne. Skitball tyckte Dizza att det var.
Matte fick dessutom order att vara neutral o hålla käften. Svårt var det.... men jag försökte så gott jag kunde.

Sen fick jag även veta att jag förstört Dizzas kamp/tillkämpanden genom att köra bit/släpp/bevaka. Jahapp.... man var inte långt över skosulorna kan jag säga. Men jag vill tillägga att jag fått Dizza till att svina/kampa ordentligt i allt hon kan komma åt nu, såsom koppel, skinn o även sånt som inte är menat att kampa i. Det gick rätt snabbt att få tillbaka det i henne. hehe

Vi körde även lydnad med Anki Modin (nu blir jag osäker på namnet...). Hur som helst matte till Mallekrafts C'Astrid. Där gick jag igenom fritt följ o krypet. Fick massa småtips som fungerar kanon!! Har nog en bild som ngn tog på lägret, där Dizza har grym kontakt.... ska se om jag kan leta upp den när jag kommer hem fr jobbet. Här är den:

image66


----------------------

Efter det har jag varit på semester i norr hos familj o även hunnit se Bruks SM. Shit vad kul att se så många topphundar på en o samma helg. Har bilder som jag kommer att sätta upp snart.

Hann även träffa Åsa m Mallekraft's B'Blizz. Dizza o hon är rätt lika till utseendet iaf. Röda o fina!! Och utöver det, båda självutnmämnda prinsessor *fniss* . Matte var en trevlig prick o kul att snacka med. Ett glas vin så tror jag vi båda hade kunnat snacka hur länge som helst om allt möjligt. hmmm, det behövs nog inte ens ett glas vin.

Åsa o Stefan var så snälla o lät mig o brorsan o Cattis (hans sambo) låna deras fält till spårning. Så vi passade på en kväll efter sm:et att spåra lite.

Till Dizza la jag ett appelliknande spår, dock lite fler vinklar o ngt längre men ungefär....  Hon gick snorbra! Hon vinklade nästan kroppen i vinklarna. Jobbade kanonfint oavsett var vinden kom ifrån, men det märktes snäppet bättre i medvind som jag mest kört. Apporterna markerade hon kanon, men vill gärna vidare i spåret. Såååå nöjd med henne.

Tyson fick ett spår med många olika vinklar o halvmånar. 6 el 7 apporter o längden var kanske 5-600 m. Han jobbade sååå lugnt o fint, men ändå ett fint drag framåt. Kanonmarkeringar som alltid. Han lade sig fint vid varje apport, och då fick man kamp o bus med kong o matte.

Matte lade sig med ett leende på läpparna!

------------------------

Sen blev det en tur till New York o Maine, där jag träffade mina värdföräldrar från mitt Au Pair år 93-94. Vi började med en tur i en Mustang Cabriolet till Maine o stannade där 2 nätter.

Döttrarna är nu 20 och 15 år gamla. Vilka härliga och vackra tjejer de fortfarande är. Föräldrarna ser inte en dag äldre ut o är alltid lika varma o välkomnande.

Resten av usa-resan var shopping o strosande i New York. B&H PhotoVideo är en butik som ska besökas!! Vilket system, o vilken butik. Allt du kan vilja ha inom foto o video finns nog där. Handlade 2 nya objektiv, som jag nu ska försöka lära mig använda haha.

------------------------

Nu börjar det bli så där långt igen.....  har tränat lite rallylydnad sen vi kom hem, ska ev tävla/leka nästa helg med båda vovvarna.

Har även blivit inbjuden att träna lite med Mia, o hoppas på en annan gång då jag inte jobbar... typisikt. Skaffade även nya bekantskaper i Pernilla o hennes snubbe, o hoppas på att ha tid att träffa dem igen för lite träning o snack.

C ya!!