Oops, det har gått en månad sen sist...


Tiden flyger iväg ibland. I mitt fall har jag även haft fullt upp med saker att göra o då har bloggen fått sista prioritering.

Jag kan lite kort berätta vad som hänt...

Jag o Dizza var med på ett sökläger i Landskrona Bk:s regi. Vi hade Mia Vieweg som instruktör i söket o Bengt Hansson i uppletandet. Båda kanontrevliga o väldigt mån om att få ordning på saker o ting.

Jag kan ju börja med uppletandet, eftersom jag aldrig kört det o vill lära in rätt från början på mitt prinsesstroll. Bengt var riktigt trevlig o engagerad i varje ekipage. Han kör inlärning utan synretning, o hans synsätt lockade mig o det kommer jag att försöka lära in på Dizza.

Vi började med ingångarna, som vi snart slutade med o gick vidare för Dizzelizz är ju en morsgris o kom snabbt till matte för att visa vad hon hittat *ler* . Vi lekte så fort hon kom in, o därav ännu högre fart in till matte.

Sen började vi med att ngn satte ut en grej i höger hörn o jag gick med D i koppel ut o så fort hon fick saken i nosen o började dra mot saken så peppade jag henne samtidigt som jag började gå tillbaka till baslinjen. Därifrån skickade jag henne o jädrar i mig vilken fart ut o hämtade. Körde senare utan promenad ut o på minnesbild. Inga problem. Så jag fick lite tips av Bengt hur jag skulle jobba vidare o det kommer jag försöka.

Söket då. Ja, Dizza visade inte sin bästa sida. Hon stack ut till figgen, men blev tveksam när hon närmade sig även om hon gick helt in till personen. Så Mia bestämde snabbt att bara köra socialisering på stigen, o lördagens sök o lite av söndagens bestod i att busa o leka med främst en av deltagarna som tack o lov inte var så försiktig utan lekte ordentligt med henne. Skitball tyckte Dizza att det var.
Matte fick dessutom order att vara neutral o hålla käften. Svårt var det.... men jag försökte så gott jag kunde.

Sen fick jag även veta att jag förstört Dizzas kamp/tillkämpanden genom att köra bit/släpp/bevaka. Jahapp.... man var inte långt över skosulorna kan jag säga. Men jag vill tillägga att jag fått Dizza till att svina/kampa ordentligt i allt hon kan komma åt nu, såsom koppel, skinn o även sånt som inte är menat att kampa i. Det gick rätt snabbt att få tillbaka det i henne. hehe

Vi körde även lydnad med Anki Modin (nu blir jag osäker på namnet...). Hur som helst matte till Mallekrafts C'Astrid. Där gick jag igenom fritt följ o krypet. Fick massa småtips som fungerar kanon!! Har nog en bild som ngn tog på lägret, där Dizza har grym kontakt.... ska se om jag kan leta upp den när jag kommer hem fr jobbet. Här är den:

image66


----------------------

Efter det har jag varit på semester i norr hos familj o även hunnit se Bruks SM. Shit vad kul att se så många topphundar på en o samma helg. Har bilder som jag kommer att sätta upp snart.

Hann även träffa Åsa m Mallekraft's B'Blizz. Dizza o hon är rätt lika till utseendet iaf. Röda o fina!! Och utöver det, båda självutnmämnda prinsessor *fniss* . Matte var en trevlig prick o kul att snacka med. Ett glas vin så tror jag vi båda hade kunnat snacka hur länge som helst om allt möjligt. hmmm, det behövs nog inte ens ett glas vin.

Åsa o Stefan var så snälla o lät mig o brorsan o Cattis (hans sambo) låna deras fält till spårning. Så vi passade på en kväll efter sm:et att spåra lite.

Till Dizza la jag ett appelliknande spår, dock lite fler vinklar o ngt längre men ungefär....  Hon gick snorbra! Hon vinklade nästan kroppen i vinklarna. Jobbade kanonfint oavsett var vinden kom ifrån, men det märktes snäppet bättre i medvind som jag mest kört. Apporterna markerade hon kanon, men vill gärna vidare i spåret. Såååå nöjd med henne.

Tyson fick ett spår med många olika vinklar o halvmånar. 6 el 7 apporter o längden var kanske 5-600 m. Han jobbade sååå lugnt o fint, men ändå ett fint drag framåt. Kanonmarkeringar som alltid. Han lade sig fint vid varje apport, och då fick man kamp o bus med kong o matte.

Matte lade sig med ett leende på läpparna!

------------------------

Sen blev det en tur till New York o Maine, där jag träffade mina värdföräldrar från mitt Au Pair år 93-94. Vi började med en tur i en Mustang Cabriolet till Maine o stannade där 2 nätter.

Döttrarna är nu 20 och 15 år gamla. Vilka härliga och vackra tjejer de fortfarande är. Föräldrarna ser inte en dag äldre ut o är alltid lika varma o välkomnande.

Resten av usa-resan var shopping o strosande i New York. B&H PhotoVideo är en butik som ska besökas!! Vilket system, o vilken butik. Allt du kan vilja ha inom foto o video finns nog där. Handlade 2 nya objektiv, som jag nu ska försöka lära mig använda haha.

------------------------

Nu börjar det bli så där långt igen.....  har tränat lite rallylydnad sen vi kom hem, ska ev tävla/leka nästa helg med båda vovvarna.

Har även blivit inbjuden att träna lite med Mia, o hoppas på en annan gång då jag inte jobbar... typisikt. Skaffade även nya bekantskaper i Pernilla o hennes snubbe, o hoppas på att ha tid att träffa dem igen för lite träning o snack.

C ya!!

Kommentarer
Postat av: Lotta, Mozart, My o Greta + valparna

Ni verkar haft trevligt, kul.
Lycka till med träningen o lycka till på rallylydnaden. Greta håller givetvis tummarna!!

Postat av: Linda

Äntligen en uppdatering tös :)
Du har även hunnit med att träffa MIG ;) Kul att äntligen få träffa dig, tror nog Wille tyckte detsamma. Lucas var mer intresserad av att träna.
Monika och Cina var verkligen supertrevliga de med. Hoppas vi ses fler gånger :)
Glöm inte turen upp till TEBA och mig ;)
Kramar Linda

2007-09-15 @ 14:08:04
URL: http://www.rottislyan.com
Postat av: Åsa & Blizz

Hejsan!!
Men ÄNTLIGEN tillbax, vi har väntat på att få läsa din blogg & se vad lill prinsessan har haft för sig.
Din bror har jag inte vidare ordning på heller-))
Blizzan har inte bitit i en ärm sen vi sågs för nattskydd. Nu ser jag fram emot att få fortsätta läsa din blogg & njuta. Pussa på mina släktingar nästa gång du ser dem hälsar prinsessan som är i höglöp. Åh när du har tid så vet du "ett brett fett rosa halvstryp" grymt snygg kommer jag bli. Många blöta pussar till lillprinsessan & dig. Om vi skulle dricka vin tillsammans skulle nog inte en vecka räcka för att reda ut världsproblemen"asg"
Kram & var rädd om er

2007-09-15 @ 21:11:05
URL: http://www.redgoblins.se
Postat av: Helen

Hej på er! Ni verkar ha haft det trevligt:) Hm, jag borde nog förstört Maxas kamplust oxå dårå. Konstigt att jag fick så mycket beröm för hennes bett och kamplust på skyddslägret i helgen;) Kram från Helen och syster yster

2007-09-16 @ 20:29:15
URL: http://home.swipnet.se/malle
Postat av: Jeanette

Helén, det beror nog oxå mkt på hur man "bedömer" kampen. Dizza har ju varit grym på släppanden, så fort jag blivit passiv. Men det har nog, enligt Mia, gjort att Dizza inte tagit för sig som hon kan o jag ser själv vilken skillnad det är i kampen på henne nu o innan.
Sen är ju Maxa o Dizza rätt olika o därav olika resultat. Kul att det gick bra på lägret!!

2007-09-16 @ 21:17:44
URL: http://www.dizza.se
Postat av: Jenny

Oj vilket långt och "braigt" inlägg! Skönt att se att du faktiskt lever ;) Låter som du haft en trevlig och givande månad. Nu tycker jag du ska ge oss några givande bilder ifrån SM! :D

2007-09-16 @ 23:17:37
URL: http://www.bosseronn.se
Postat av: Jenny

Hallo igen! Säg inte att du också var på Nordiska? Och att jag inte såg dig?! Jag tror knappast dina bilder kan vara sämre än mina ;) Kram!

2007-09-17 @ 19:45:29
URL: http://www.bosseronn.se
Postat av: Elin

Hej vännen! Äntligen en uppdatering :D.. skulle vara så grymt kul om ni kom upp på träningshelgen!! Superfin bild på er två oxå! kram kram

2007-09-19 @ 22:38:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback