Spårat lite, dock ej på lägret snyft

I och med flytten o grejer att fixa ett tag fram över, så fick jag ta beslutet att stanna i skåne isf att åka upp o ha kul med alla andra Grimlockare. Det är tyvärr ibland såna tråkiga beslut man får ta.... Nog om det snyftandet.

I helgen spårade jag med Eva o gänget. Denna helg vid Bokskogen, där det finns många motionsspår o massor av spårmarker!! Dizza har ju inte spårat i skog mer än ngn enstaka gång. Och senaste veckorna har Dizza inte spårat alls. Hon har mest lullat omkring... Så nu j-ar skulle matte klura ut varför... Visst kunde ev (förhoppningsvis) löp som är på väg vara orsaken, annars visste jag verkligen inte varför...

Efter gårdagen, då hon gick lite bättre, men fortfarande utan fokus, så började jag klura mer o mer på om selen var problemet.... Jag bytte till en nomesele för ett tag sen, och det var ungefär då hon började gå sämre nu när jag tänkt efter. Så jag fick åka o inhandla en likadan sele som hon hade innan fast större eftersom hon växt ur den andra. För att reta ngn så köpte jag en rosa sele, moahaha.

Och vad händer idag? Jo, DIZZELIZZ GÅR KLOCKRENT!!!. Hon var så himla duktig, och hittade grejerna i spåret oxå!! Shit vilken helomvändning, och en mkt lättad matte. Jag började ju fundera på om jag gjort nåt annorlunda som fått henne till att sluta spåra. Noskvalster var oxå en fundering, men hon ju inte fnyst o frustat nåt...

Sen körde vi en kort intro till uppletande. Vi trampade först upp en ruta på 15x30 m. Eva gick sen ut med en av hennes grejer (sockar eller nåt liknande) och kastade den i luften så Dizza kunde se, och sen kastade hon in den i rutan rakt framför Dizza ca 25 m ifrån henne. När Eva var tillbaka vid vår sida så skickade jag Dizza och hon stack mer eller mindre rakt ut o hittade den snabbast av alla!! och fullt ös in till matte!! Titta vad jag hittat, lös hela hennes ansikte. Åh, min plutt!! Beröm fr Eva om hur snabbt o fint hon jobbade.

Jag har verkligen varit rädd att börja, för att jag inte vill göra fel o behöva börja om igen... jag kan ju inte detta.

Tyson fick oxå en tur och han tyckte det var skitball o han hittade oxå den snabbt. Båda mina älsklingar var sååå duktiga.

Efter lite fika o pauserande, så fick Tyson ta ett spår som var lagt åt Dizza egentligen, men eftersom hon lyckades så klockrent så ville jag stoppa efter det.  Så Tyson fick ta det istället. Han gick jättefint, även om det var kortare än han är van vid så var han nog rätt nöjd ändå!!

Sen var det dags för sidopåsläpp, spårupptag. Har aldrig gjort det med Dizza, men hon tog den klockrent. Jag stod o gapade av förvåning. Hon har det bara i sig, den lilla skiten!

Vi avslutade med budföring. Dizza sprang jättefint mot mottagaren, som tog i o gav henne ett kraftigt mörkt "FOT"... då nitade Dizza o tyckte att där stannar jag inte utan fortsatte tillbaka till mig direkt i stället. Vi fick dock till det sen.

Tyson gjorde det som alltid fint! Inget hjälpkommando, ingenting.

Nu är vovvarna på inskolning hos Eva, eftersom de ska börja vara där när matte är på jobbet.  Får väl höra sen hur det verkligen gått.. hehe.
.
Sätter in lite foton på en underbart söt Wilma från spårkursen. Tror rasen var Welsh (springer) spaniel. Glömde nämligen bort att jag hade kameran med mig... Försökte mig på lite huvudbilder på mina älsklingar oxå...

102042-39
Wilma trött efter dagens äventyr
102042-38
Wilma sötnos, vaken.
102042-37
Tyson bus, alltid stilig på bild.

102042-36
Dizza, min lilla sockertopp!

Än så länge internet... får se när jag får mitt i byhålan :-)

Jepps. Fortfarande internet i A-löv, men vi flyttar ju under de närmsta dagarna så då lär vi ändå inte ha tid till att sitta vid datorn...Jag har beställt internet till nya huset, men där hade det lyckats bli fullt, så jag får troligast snällt vänta till 20:e JUNI.. hur ska jag klara det?! Jo, med TV o massa hundträning, vilket de förtjänar efter veckor av nära på noll träning... stackare... Men först ska ni få höra....

Jag har varit så j-a klantig o allmänt förvirrad (ja, mer än vanligt till er som känner mig).

På mindre än en vecka har jag lyckats kasta lådan till min nya kamera, som jag inte hunnit klippa ut streck-koden för rabatt... i den låg batteriladdare o så även bruksanvisningen (spelar dock ingen större roll för det var på italienska, tyska o franska!!) och så låg även kvittot där. KLANT!!!

Jag var redo att åka till återvinningsstationen för att kolla om jag kunde hitta den, men efter en natts sömn så bestämde jag mig för att låta det vara o beställde batteriladdare på cyberphoto o som tröst lite annat...

Kvitto fick jag nytt via mail från inköpsstället. Tummen upp! Så garanti o sånt är det inga problem med, bara så j-a surt att jag ska lyckas med nåt sånt.... typiskt mig... när jag tycker jag är produktiv så är jag ibland det till överdrift o slänger allt i min väg... Nu hade troligast kameralådan ramlat ner i en låda som den stod ovanpå, o den skulle nämligen slängas...

Vad har jag lyckats med sen? Jo, jag skulle returnera en digital-box för att jag hittat en med hårddisk istället. Jag har skickat det o lämnade det hos expediten som skickade det vidare. Vad tror ni händer? Jo, när jag ringer o frågar Boxer varför jag fått faktura på dubbla "beställningar" så säger han att de inte fått tillbaka boxen. WHAT?! Ja, du har väl skickat det som paket. Jaaadå, det har jag. Trodde jag visste var jag hade kvittot på försändelsen, o vad inser jag: jo, BORTA!! Så nu ska jag trakassera Posten o se om jag kan få tag i ett kollinr iaf...

Jag har fått kommentaren: det drabbar iaf ingen fattig... nä, men surt ändå :-)

Så från o med nu, så är jag pedantisk med alla kvitton o papper jag rör. för stunden iaf...

Har fotat lite, innan batteriet tog slut o jag insåg att laddaren var på återvinningscentralen... kommer lite bilder, om nätet fortfarande fungerar när jag kommer hem... Ha dock överseende med en nybörjare.

102042-35

Morsan, du vet att den är min, eller hur?!

102042-34

Dizza spanar

102042-33

Huh?!

Blogg, men ingen hemsida närmsta tiden

Pga att vi är i flyttagen så kommer hemsidan inte fungera den närmsta tiden. Har vi tur så är den igång igen i slutet på nästa vecka.

Men ni kan alltid gå in på bloggsidan, den kommer att kunna nås på just då: dizza.blogg.se

Ni kan nå mig på
dizzatyson@hotmail.com

Ha en härlig vecka!

Jeanette o vovvsingarna

Lydnad för Tyson, o så j-a skitdanskar till husköpare

I går tisdag var en jobbig dag, men en avslutning på dagen som fick matte att le igen.

På kvällen var det dags för lydnadsträning. Tyson var så himla övertaggad, vilket är förståeligt  pga dåligt med tid för hundarna med matte o träning. Han kunde ändå hålla ihop, men med en extra växel i. Så matte fick skärpa sig ordentligt för att styra upp det hela.

Vi var 3 i vår grupp o hade Susanne som "coach". Jag var sist av de 3 o Tyson blev mer o mer taggad för varje hund som fick köra... pip som värsta schäfern, vilket han ju oxå är  haha

Platsliggningen gick ok. Han pep i början, speciellt när flatten bredvid flög upp, men T låg kvar, dock ngt mer orolig än innan. Men jag var jättenöjd att han låg kvar. Jag ändrade lite på distans mellan  oss, och jag tyckte att han svarade bra på det. Skönt.

Jag hade bestämt mig för linförighet/fritt följ o ställande under inkallning. Linförigheten fick jag en del tips på finslipning som vi även tränat lite på idag och shit vad han har svarat bra på det. Raka o fina sättningar och intensiv kontakt. Yihooo... Nu snackar vi max en 9a, inte en 10a men jag är så himla nöjd mot hur det har sett ut förut.

Ställandet snackade vi mest om o jag kände att jag fick en del att träna på hemma. Krypet likaså. Sen fick jag även ny syn på träning på "rutan", ska testa lite. Vill ju ha ett moment som man bygger vidare på sen.

Dizza har jag kört lite hemma i trädgården och hon är alltid lika glad i att jobba och fullt ös dessutom!! Ska verkligen försöka hinna med träning på måndag, där man delas upp i grupper.

----------

Jag har även varit i huset o målat vidare. Taket är äntligen färdigmålat efter 3 omgångar. Pust. Nu håller jag på med väggarna, och jag räknar med att ha målat klart väggarna till i morgon. Sen återstår golvläggning. Det blir spännande pga att inte en vägg är rak i det rummet.

Katterna är flyttade till huset, för att kunna vänja sig vid det innan monstrena aka Dizza o Tyson kommer dit. Igår fick jag dra ut Kalle, den yngsta o mer försiktiga katten, från utrymmet under köksmöblerna. Han är expert på att pilla bort sockeln som sitter mot golvet och skymmer fötterna som skåpen står på. Det hade han även lyckats med igår o lagt sig längst in.... Så nu stänger jag till så att de kan vänja sig rum för rum. Hobbe, den äldsta, var på äventyr medans jag målade idag och är inte alls lika påverkad av förändringar. Han blev putt över att jag stängde dörren till rummet när jag åkte.

----------

Till husförsäljningen.... Vi trodde allt var klart o besiktningen en mer formalitet. Men icke... vi har ju trots allt med danskar att göra.... suck, säger jag bara.

Paret är helt ok, men på besiktningen var även föräldrarna till tjejen med. Mamman var oxå ok, dock lite väl "pushig" ang grejer som vi skulle lämna kvar. Jag kan säga att efter igår, så slänger jag hellre grejer än ger gratis till dem.

Vi har gått med på att de skulle få huset en vecka tidigare än först sagt, pga att de ska på semester sen.

Pappan var hemsk. Han gick o ojade sig så fort vi var i närheten och hämtade dottern för att visa ngn "katastrof" som han tyckte att han hittat. Som vi såg det, var det inga skador såsom fukt t ex i huset. Däremot kommer det alltid tips o råd fr besiktningsmannen vad man KAN göra, men inget som krävs. Men dessa tyckte att de hittat hur mkt som helst, dock var det enligt oss saker som de kunde se redan på husvisningen. Så nu väntar vi med "spänning" på vad de tycker att de ska dra av på priset, och vi ska ha en lista på allt, o en förklaring till ev kostnader.

Nä, fy tusan. Nu känns det lite hopplöst igen... jag vill inte "ge" bort huset, för att de hittat saker som de vill göra, men som inte är en skada på huset..... tips tages tacksamt emot. Känner just nu att mäklaren våran är lite "flaky" o att det inte känns som om hon är på  vår sida. Hon hade inte varit jättetrevlig m Allan tidigare i telefon idag, och det känner jag att hon får skärpa till sig med, hon får tusan i mig massor av pengar i den här affären och får faktiskt jobba lite nu för dem. Vi håller tummarna för att hon inser att de danskarna kommer med är saker de gärna vill göra men som inte behövs göras för att huset ska vara friskt.

Återkommer med uppdatering i morgon, då vi förhoppningsvis klargjort saker med mäklare o besiktningsman.

/Jeanette

Min Dizza är tillbaka! För stunden iaf ;-)

Min Dizza är tillbaka som spårhund!! Matte nöjd.

Vi hade nämligen spår idag med Eva o gänget. Målet för spårning var vid Arrie på fält.

Sist vi spårade så gick hon mest o lallade omkring o vindade o hade sig... så matte tog henne av spåret. Inget mer med det. Men detta gjorde att jag var sisådär peppad att spåra med henne själv. När hon inte går som hon brukar så är det lätt att tappa motivationen för att ta sig ut o spåra, iaf med henne. Men man får oxå tänka på att det är mkt som händer i hennes huvud just nu, matte går ju o väntar på att första löpet ska vara överstökat... men icke. Snart 11 månader o inte ett löp i sikte. Ja ja, det kommer när det kommer.

Tillbaka till spåret. Jag kände att jag ville gå tillbaka lite i spåret och gjorde ett rakt medvinsspår ca 100 m långt. I början körde jag omlott 5 häl-mot-tå-steg o sen 5 vanliga. Detta körde jag de första 20 metrarna, sen vanlig steglängd. I slutet en pipis väl gömd under gräs.

Hur gick det då? Hon gick jättefint i kärnan. Ngn enstaka gång max en meter ut, men det var som om hon andades ut då o sen in i kärnan igen och fortsatte, och vinden hade vänt lite så det var lite sidvind när vi tog spåret. Spåret låg ca 1 timme. Hon drar ju som värsta bulldozern de första 40-50 metrarna men sen gick hon lugnare.

Jag var kanonnöjd, speciellt efter falleringen innan när vi spårat. Puh!! Vi spårar även i dag, söndag, så jag återkommer med en uppdatering efter det.

Vi började även lite på budföringen, och Dizza satt inte mer än kort för att rusa glatt till matte igen. Men hon var lika glad ut till figgen varje gång. Sötnosen! Detta tror jag hon kommer att lära sig snabbt.

Medan vi väntade på att spåret skulle ligga en stund, så körde vi en platsliggning. Dizza fick ligga med de 2 äldre hundarna som oxå ligger fint. Dizza låg så himla fint, som en sfinx. Hon började doppa nosen, men ett kort ah-ah fr matte gjorde att hon slutade med det o låg fint. Vi körde en 2 minuter, och hon visade inga tendenser till att gå upp. Så lugnt o fint, inte ens när jag närmade mig eller famlade i fickan efter godis att ge medans hon låg så visade hon noll tendens att sitta upp. Tummen upp för min stjärna!!

Speciellt när de andra 2 lika unga, o tom ngt äldre, inte låg så fint o lugnt så blev jag ännu gladare för vad jag har i kopplet. Hon är en hoppetossa, men så fort vi tränar så samlar hon sig så fint o fokuserar på det hon ska göra.

----------

Idag var jag o även Allan på IPO-tävling på Og Sturup. Jag har ju nu äntligen inhandlat en egen kamera!! Yihoo!! Nu väntar jag på ett objektiv och lite annat smått o gott till. Malin, ska höra med dig ang eran ryggsäck som ni verkar nöjda med. Vad för kamera? En EOS 400D. So far so good. Har inte hunnit kolla på bilderna jag tog på tävlingen, men antagligen inte så lysande m tanke på fotografen o 17-55 objektivet som var på... Återkommer om några bilder blev ok, för mer kan ni inte förvänta.

Allans bilder blev bra, och dem kan ni se på
www.allanbank.se under galleri o tävling Og Sturup. Se o njut!

För att snacka om annat än bara hund, så har jag haft mkt att göra med nya huset. Jag gjorde misstaget att börja riva lite i tapeten som satt löst i gästrummet. BIG MISTAKE! Det slutade i att jag, med viss "hjälp" av hundarna, rev ner tapeterna o har nu börjat spackla. Jag har även tagit bort plattorna de satt vid fönstret som det var glipor i, och satt upp nya med väv på.

Jag tror det blir kanonbra i slutet och ser framför mig rummet med nymålat tak o väggarna likaså. Nytt golv som jag även ska ha i "hallen" när man kommer upp på andra våningen.

P g a huset så har jag fått välja bort en del hundträning för att hinna med o inte stressa för mkt, men det tar vi igen senare!

Igår tog jag mig så äntligen modet att snacka med bonden som har fältet utanför min tomts ena sida, för att kolla av om det är ok att sätta staket en meter utanför min tomt pga träd på tomtgränsen som gör det svårt för mig. Han verkar lite butter, men inte alls omedgörlig, så han skulle komma förbi i veckan o kolla av var jag tänkt sätta upp staketet o ge mig ett ok. Håll tummarna! (jag lade upp det så fint o sa nåt om att jag har hundar o vill inte att de ska rusa ut på fältet o förstöra åkern för honom hihi, man får ju lägga upp det så han ser fördelar med det)

Nå, åter till arbetet.

Vi hörs!

Lydnad för T o kursavslutning för D

I tisdags var det lydnadskursen för T igen. Jag kom sent för att jag glömde bort tiden när jag höll på att fixa i huset....men vi hann iaf med att träna i grupper. Och så hade dem en hemsk videokamera med sig.

Meningen var att vi skulle tänka ut 2 moment vi har "problem" med eller vill förbättra. För oss blev det linförigheten och apporteringen. Han går iofs mkt bättre nu, men jag vill gärna se vad jag gör fel o kan förbättra. apporteringen är fortfarande under förbättring o ville även där se hur jag gör o vad jag kan göra annorlunda. T har nästan slutat tugga vid ingång men har tappat farten lite, så jag vill lära mig att balansera det.

Det var typ vår tur nästan direkt, så jag hade precis hunnit värma upp lite med Tyson. Nåja... framför kameran nu...

Vi började med linförigheten. Och vad gör T? Jo, han går jättefint. Ok, ingen 10a men det har matte inte heller gjort sig förtjänt av. Men iaf en 9a och det kändes UNDERBART. Han "trängde" en enda gång vid en vänstersväng men sen gick han som en dröm o hade raka o snabbare sättningar!! Yihooo!! Nu finns det säkert en massa att gå igenom iaf o förbättra, men jag var kanonnöjd.

Apporteringen då? Han tog ett omtag en gång, men sen tuggade han inget. Dock trav tillbaka, men galopp ut.

Men jag insåg nåt senare under träningen.... ju längre jag kastar desto bättre fart tillbaka! Aha!! *lightbulb moment*

Så nu får jag träna biceps o kasta längre helt enkelt!!

I gruppen ville jag fortsätta jobba på apporteringen och så krypet.

Började med apporteringen o det gick bättre o bättre, och han satt jättefint vid min sida hållandes apportbocken! Min pojke!!

Krypet gjorde vi oxå stora framsteg! Jag insåg att jag faktiskt får säga till honom när han tjuvar, så det slutade han med. Han kryper lägre och det känns bättre, men fortfarande långt till ljuset längst bort i tunneln. Men vi kommer att klara detta!

Mellan momenten körde jag lite slalom mellan mina ben o nåt annat freestyle-moment, för att lösa upp o få upp kontakten ännu mer. Han tycker det är kanonkul!!

Kom givetvis med i lägre spår i Bjuv oxå... men jag ska avanmäla mig för jag vill inte misslyckas i platsliggningen, så det blir vårat stora mål i sommar. Platsliggning, platsliggning, platsliggning.

Till Dizzelizz då.

Avslutning i går. Vi avslutade med sök i ladan igen. Flera figgar samtidigt. Och shit vad hon jobbade bra!! Hon visade inte ngn som helst trötthet, ens i 2:a omgången. Hon tyckte det var kanonkul, och jobbade intensivt hela tiden o sökte av hela området.

Det har verkligen varit kanonkul på kursen. Tar ev den till hösten igen mest för skojs skull. Aldrig fel med lite freestyle, flyball o rallylydnad.

Efter kursen stannade vi till på appellplanen, där flyballgrejerna stod framme. Dizza for fram direkt o tryckte på plattan! *asg* Hon blev så himla förvånad när det inte kom en boll.... Så jag satte en boll där och gick tillbaka så hon fick hoppa ett hinder och sen springa fram o trycka på plattan för att få bollen. Kanonkulan Dizza rusade fram o blev överlycklig när det kom en BOLL!! Ärovarv blev det många av.

Tyson fattade detta direkt och lärde sig själv att om man trycker på plattan så kommer en boll, men hans intresse fastnade vid maskinen istället, så Dizza tog bollen o sprang iväg.

Körde även lite lydnad med den andra hunden springandes omkring som störning. Tyson gick om möjligt ännu bättre, för vad gör man inte för att lillasyrran inte ska få mattes uppmärksamhet?! Dizza var likadan.

Jag kunde inte somna nöjdare...

Ska köra lite spår i helgen o ev nästa helg, mest för aktivering under renoverandet. Men samtidigt för att komma igång igen. Dizza har glömt hur man spårar o T likaså. Sist vi spårade så vindade de bägge 2 in nåt annat längre bort o kunde inte fokusera... Crap!!  Men på det igen ska jag!