Ingen miljöträning, dock lydnad vid Jägersro igår

I söndags hostade Dizza lite, mest när hon var exalterad men nog för att göra oss oroliga. De har varit ute mkt i snön o lekt, och käkat snö. Samtidigt var jag lite orolig att hon svalt ngt vasst som retade i halsen. Jag gav henne sparris, och under måndagen så hostade hon knappt.

Trots det så ringde jag o sa att vi inte kom på miljöträningen, jag ville vara säker att jag inte kommer med en hund som ev kan smitta alla andra friska hundar. Inte populärt.

Men i tisdags hostade hon inget, inte ens när hon blev exalterad så jag bestämde mig för att dyka upp på träningen, efter att ha pratat med Eva om det.

Igår var det möte utanför Jägersro Center, ett shoppingcenter i utkanten av Malmö. Vi började med att köra kontaktövningar i olika former, bl a slalom mellan stolpar. Dizza gick jättefint hela tiden, men tappade kontakten några få ggr för att kolla alla människor och bilar omkring. Det är ett kanonställe att köra just kontakt pga alla störningar som var där. Men efter att ha utmanat henne med att skifta farten hela tiden så hon verkligen var tvungen på att vara koncentrerad på vad jag gjorde hela tiden för att kunna hänga med. Hehe.

Jag körde lite sitt/stanna kvar när det var lite väntan för ekipagen. Även ligg/stanna kvar. Hon är så himla duktig. Ngn gång kan hon bli tveksam, antagligen har matte varit otydlig, men för det mesta är hon stadgan själv! wow!

En annan övning vi gjorde var att 2 ekipage gick mot varandra. Kommenderade ligg/stanna kvar, och gick runt sin egen hund och den skulle ligga kvar. Det andra ekipaget vi körde med hade lite svårt att ligga kvar, satte sig upp flera ggr så jag fick stå stilla vid Dizza rätt länge efter att ha gått runt henne. Trodde hon skulle sätta sig upp så fort jag dök upp vid sidan, men hon låg så fint o tittade på matte. När jag väl sa "sitt" så låg hon kvar en kort stund för att sen lyckligt hoppa upp i sittande ställning.

Sen ville Eva testa oss/våra hundar. Vi fick sätta dem på en rad och gå ut i kopplets längd. Eva gick/hoppade/sprang bakom våra hundar, men Dizza tittade bara kort på konstiga Eva för att sen titta på mig förundrat. Sen kom Evas dotter och körde "titt-ut" bakom min rygg. Dizza tittade återigen konfunderat på henne, men satt kvar. Duktig tjej. Eva utmanar oss verkligen, så det gäller att träna lite hemma. Ska dock erkänna att just sånt här har inte vi tränat hemma, Dizza är nog bara en naturbegåvning med en lat matte.

Nu var det dags för nåt spännande. För mig iaf. Ville se hur Dizza skulle reagera. Evas dotter skulle möta oss runt ett hörn, och göra olika saker, gå konstigt, ha huva över huvet osv. Dizza bara gick fram o viftade på svansen och ville kolla av. Nu var det mattes tur att se konfunderad ut. Jaha, inte mer?! sa Dizza.

Vi fick även lägga hundarna, en o en, utanför ingången till centret. De skulle ligga med ryggen emot, och när dörrarna öppnades så satte sig Dizza upp o kollade vad det var för nåt... såna dörrar finns det inte nåt av hemma... Men sen la hon sig igen och var jätteduktig. Vi gick även fram till dörrarna så de öppnades och stängdes. Jaha, var det bara det?! verkade Dizza tänka o gick vidare för att checka alla tuggummin som låg fast på gången..

Sista grejen var att ligga i en stjärna med rumpan mot mitten för hundarna. Läskigt, sa Dizza. Jag håller henne ifrån den där j-a pudeln hädanefter, så han var 2 hundar ifrån. Men att ligga med ryggen mot andra hundar var sådär nice, tyckte Dizza. Men hon låg kvar och var jätteduktig. Berömde henne lugnt med rösten och sen med köttbullar när jag kom till henne. Jag var stolt att hon låg kvar, trots att hon tyckte det var småläskigt, det var ju ändå bara några decimeter mellan hundarnas rumpor.

Jag är jättenöjd med kvällens aktiviteter.

Jag har även pratat med Eva om nästa kurs. Hon ska ha en typ av aktivitetskurs med sök i lador och speedball (eller vad det nu hette) och rallylydnad o sånt. Grymt kul, ska det bli!! Dizza kanonkula kommer nog älska allt som man får springa i fullt ös i! :-)

Vi hörs!!


Veckans början...

I måndags var jag tveksam över att gå på miljöträningen eftersom det var mkt under helgen. Men jag åkte iaf med inställningen att om hon verkade trött på ngt sätt, så åkte vi hem.

Vi körde några få "dunkelsök", där jag följde med Dizza ut. Figgen var nämligen en som hon hade på första söket i mörker ute, då hon reagerade. Hon gick fint ut, men blev ngt tveksam för att sen rusa fram o kampa. Andra gången släppte jag henne o följde efter. Mkt bättre denna gång.

När vi sen testade i mörker och då följde jag med så blev hon tveksam igen, men jobbade på själv. När hon väl hittade honom så var det kamp hela vägen hem med honom. Hon skällde inget och sånt, så det har blivit bättre även om hon är ngt tveksam. Jag kommer fortsätta testa då o då utan att försöka "pressa" henne med det. Men mest för att se så att hon kommer över spökperioden och mörkertveksamheten.

Nästa övning var lite gallertrapport, branta. Och även galler golv att gå på. Där råkade tyvärr Dizza dra ner en plastdunk med svansen och hoppade till. Vi stannade upp, kollade vad det var för ngt och fortsatte sen.

De branta trapporna kämpade hon upp för utan någon tvekan. Och nerför samma, där fick matte bromsa lite. Stannade då och då och hon visade inga obehagstecken överhuvudtaget. Duktig tjej.

Andra hundar kunde hon inte bry sig mindre om. Matte o Dizza var ett team. Dock blev hon ngt upprörd när jag gick iväg och hon inte kunde sig mig där hon satt fastbunden. När hon till slut tystnade så kom matte tillbaka. Yey!!

När sista grejen var dunkelt och ljud så sa jag att jag inte ville utmana ödet, för nu var hon trött även om hon kämpade. Jag tror inte hon hade reagerat, eftersom hon normalt inte reagerar på ljud, men jag ville inte utmana ödet som sagt.

-------------------------

På tisdag var det lydnad med Eva. Denna gång på Bulltofta Rekreationsområde, som det så fint heter. En del elljusspår och så en träningsanläggning nära IKEA i Malmö.

Vi började med att köra lite "hälsa-på-ngn-annan-och-hund-sitter-stilla-kvar". Inga problem även denna dag. Dizza har verkligen stabilitet. Hon satt så fint o tittade på mig när jag kom tillbaka till hennes sida. Vi testade även att gå helt fram till ett annat ekipage, hälsa på varandra (förarna) och så tillbaka till utgångspunkt. Inga problem där heller.

Som extra utmaning, så sitter ens egen hund kvar, man går fram till den andra hunden, som sitter, och hälsar på den. Inte där heller en tillstymmelse till att lyfta rumpan o gå till matte. Jättenöjd var jag!!

Sen turades vi om att gå runt varandra när ena ekipaget står stilla och hunden sitter vid sidan. Inte där heller några problem.

Jag körde sedan lite själv med platsliggning. Hon bryr sig inte om de andra även om de går omkring och får beröm av matte/husse. Hon ligger så fint o tittar på mig. Ngn enstaka gång duttade hon nosen, men tittade snabbt upp på mig igen och fick beröm. Jag gick även runt henne, ställde mig bakom och sånt, men inte heller där lyfte hon på sig. Jag börjar bli bortskämd!

Vi körde sen slalom, och där tyckte Dizza det var otäckt när pudeln som skulle ta henne förra gången, skulle gå slalom. Inte nice, sa Dizza. Men hon satt fint kvar, även om hon inte gillade det. Löste upp detta med beröm och lite lek efterår.

Vi gjorde lite andra toleransövningar, som gick fint. Dizza började nu tveka lite när hon skulle möta en hund (läs pudeln) och gjorde en undvikande manöver. Helt ok, jag gjorde ingen stor grej av det.

Sen hade Eva en liten utmaning. Först var det med kontakt gå runt koner som bildade en fyrkant. Inga problem, sa Dizza och gick så fint så fint med kontakt.

Nästa var inkallning förbi godisskål. Hon tittade inte ens mot skålen utan rusade mot mig glatt!! Yippie, sa det inombords! Jag är roligare än godisskål! (iaf den kvällen hihi)

Sen kom eldprovet! hehe. Dizza o jag gick på varsin sida om en lyktstolpe, för att se hur hon löste "problemet" och kom rätt håll till mig. Hon stod o tittade på mig och sa; detta finns inte i Anderslöv... de flesta lyktstolpar står helt intill husväggar, så det är inget vi provat på direkt...

Men efter en stund så hittade hon rätt väg själv!! De kommande ggr tvärnitade hon när hon insåg "problemet" igen, och gick tillbaka för att möta matte på rätt sida. Smart tjej!! Vi körde sedan en kort platsliggning tillsammans allihopa. Ca 1 minut var den på och Dizza låg som en sfinx.

Sen åkte vi trötta hemåt. Jag har varit krasslig hela veckan och dragit mig till kurserna och när jag väl kommit hem kraschat i soffan/sängen.

----------------------------------

I går.... ja, då satte sig Jeanette i en snödriva, och det duktigt dessutom. Första gången någonsin, och då händer det i skåne!!! Ja, ja...

Jag var på väg hem efter att ha handlat mat. När jag kommer in i ett samhälle på väg hemåt, så står en lastbil med släp och spärrar hela vägen. Jag vänder snabbt och tar en liten väg som jag tagit förr när liknande hänt. Men denna gång gick det inte så bra... När jag kom på vägen, denna gång i lugn takt, så ser jag en driva, tänkte först jag klarar det, men när jag väl kommer upp och ser längre bort, så inser jag att detta går INTE och då är det för sent. Jag satt fast, mitt på vägen i en driva utan dess like. Vid förarsätet var det snö upp till fönstret, och på andra sidan kunde jag komma ut.

Jag skrattade åt eländet och ringde Allan. Han kom dit och såg eländet. VI försökte gräva runt bilen, men den satt så duktigt att det inte gick att röra den en mm. Så jag ringde saab-assistance och hon sa att de tar det som en assistance denna gång, jag kan ju faktiskt inte rå för att det är så mkt snö att det inte går att komma ngnstans. Just det!!  När bilbärgaren ringer till mig så säger han att han inte har ngn ledig just nu, och då kom vi överens om att vi skulle försöka få loss den med Volvon, och om inte det gick höra av oss igen.

Ja, vad tror ni?! Jo, jag fick ringa igen och be dem komma ut. En supersnäll kille vid namn Jerry kom ut med en fyrhjulsdriven sak, och han sa ; ja, även om vi får upp bilen här är det inte säkert att jag ens klarar att komma härifrån.

Så illa blåste det! Drivan som jag kört in i visade sig vara ca 50 m lång och lika djup hela vägen... ska man köra fast, så ska man göra det ordentligt!! Bärgarbilen flyttade sig när han först försökte dra ut min bil. Så han fick gräva ner plattorna som håller hans bil på plats, ännu djupare i backen...

När vi väl, efter ca 3 timmar på plats, fick upp bilen så startade äventyret "komma-hem-helskinnad". Jisses, vad drivorna växt. Bärgaren höll på att åka i diket, och där gled jag på isgatan o satte mig igen. Allan var decimeter från att köra in i mig. *svordomar*

Återigen, vinscha upp bilen, denna gång mkt lättare. Sen kom vi hem helskinnade. Jag ska tusan-i-mig försöka buda en kaka till honom. Dagens ängel för oss!!

Så nu sitter jag hemma o tittar ut över vinterlandskapet. Det är sååå tyst runt omkring, ingen biltrafik som det brukar vara. Skööönt.

I morgon ska jag åter på arbetet, och det blir ett äventyr i sig att ta sig dit.

Till nästa gång: vi hörs!!

Helgens äventyr!

Uppdaterat: Ni kan hitta bilder från helgen på www.allanbank.se

Förbered er för lååång redogörelse!

 

I fredags åkte jag, Allan o vovvarna tidigt iväg med sikte mot Göteborg o ännu en sökdag i skogarna. Trodde vi. Det blev sök i en stor gammal inhägnad hage.

 

Väldigt öppet, eller som de kallade den ”skåneruta” eller nåt liknande. Det var få träd, men där fanns stora fällda stammar att gömma sig bakom/mellan, en stenmur som gick innanför inhägnaden. Även en gammal jordkällare utan tak att gömma sig i. Spännande. Nu skulle man få se sin hund arbeta hela vägen, om den nu skulle göra det i så öppen mark.

 

Det var Elin, Josefine, Mette och Johnny (ny bekanskap för oss, tävlar Elit sök med sin BC Hobbit). Kul med nya hundar och ny figge till våra hundar.

 

Johnny började med Hobbit. Shit vad snygga framslag han gjorde!!! Skulle haft framme D o T så de fick se o lära... hihi

 Sen var det Mettes tur, om jag inte har helt fel. Gick oxå kanonbra, what a surprise J 

Josefine körde med både Leah o Elis. Tror Josefine defenitivt fick mersmak för att köra svensk Skyddet med Elis helt o fullt nu, han gick ju så bra även i söket. Leah gick också jättefint. Kul att se!

 

Elin började med Ozzy, galenpannan som är duktig på vad han än gör! Jag hämtade T när hon körde, men det lilla jag såg var kanonsnyggt! Nixa var oxå jätteduktig och det är härligt att se samarbetet med matte Elin.

 

Mina hundar då? Jo, det börjar arta sig för Tyson igen. Att ha bollar hos figgarna är definitivt mkt bättre än mat. Han jobbade fint ut, fick dock in spår på en figge... lite synd, men jag hoppas inte det blir nåt han tar till i fortsättningen. Han hade ngt bättre fart ut på skicken o jag var nöjd med honom. Men det går inte att jämföra med Dizzas utvecklingskurva..

 

Jisses Amalia, vilken mallinutt jag fått! Hon fick figgen i jordkällaren i vinden och stack rakt upp på stenmuren som var kvar. Kollade snabbt och sen for hon ner för den och hittade ingången direkt, där figgen satt. Smart tjej, det där!! Jag stod med hakan i backen. (T gick runt uppe på muren och pep för att efter många om o men hitta figgen vid ingången...)

 

Sen körde jag henne på en figge i hörnan, för att inte bli av med söket på djupet som hon är duktig på. Inga problem! Vi körde denna gång även med kampläder för lite kamplek hos figgen och så godis. Hon svarade kanon på detta. Nästa steg är att figgen jobbar framåt i rutan för naturliga framslag senare. Men nu ska vi jobba in detta så det sitter. Hon lämnade nog inte figgen en enda gång denna dag för att kolla med matte! Jag är sååå nöjd med hennes jobb!

 

Det blev 7 eller 8 skick för henne, och vi slutade när hon var som bäst. Ska alltid sluta när det går som bäst, lätt att vilja fortsätta just då. Men jag försöker verkligen tänka på det på träningarna. Hon jobbade mkt självständigt och på fullt djup, vilket imponerade enormt på mig! Tusen tack Mette för tipsen, det har verkligen gett framsteg för oss!

 

Efter söket var vi helt slut. Följde Mette till Lerums bk där vi fått lov att sova över. Det var snällt av Lerum. Tackar! Det var några kvar o tränade, så vi tog ut hundarna på en tur och så begav vi oss till Gråbo för att kolla in en hundaffär och handla lite förnödenheter.

 

Väl tillbaka på klubben så var det nu tomt. Vi fixade lite för att sen sticka iväg efter pizza fr ett ställe tipsat av Josefine. Mums, vilka pizzor!!

 

Kl 21 ca, slocknade undertecknad med 2 hundar i sängen.

 

------------------------------

 

Kl 06.00 var det dags att stiga upp för att hinna gå ut med hundar, packa ihop, duscha och packa in allt i bilen innan vi skulle möta Josefine för vidare åktur till Og Ale för start på skyddslägret med Krokasmeden.

 

Väl på Og Ale mötte vi resterande lägerdeltagare, figgar o deltagare utan hund. Vi snackade lite under frukost för att sedan dra vidare till ridhuset där vi skulle hålla till under dagen.

Vi drog lott om turordningen. Nr 1 gick till ett ekipage som skulle tävla rapport, elit, dagen efter. Rättvist så att de hade chansen att vila upp sig så mkt som möjligt innan tävlingen.

 

Jag drog nr 3, och Elin nr 4. Skönt, tänkte jag. Elin är så duktig med Nixa så det var skönt att vi gick före o inte fick så höga förväntningar på oss efter dem. Dumt att tänka så, jag vet. Men jag känner mig rätt så mkt mindre kunnig/naturlig med hundar. Men samtidigt peppar det mig.

 

Jag var ute o värmde Dizza när Josefine körde med Elis. Trist att jag inte hann se de 2 in action.

 

Vi började med att kampa, Dizza o jag, för att sedan föra över trasan till en figge. Körde bit-släpp-bevaka som hon verkar ha naturligt. Hon nästan spottade ut trasan eller ärmen när figgen blev passiv. Hon var ngt osäker med nya figgar, men det släppt efter ngn enstaka kamplek med honom/henne. Hon fick testa att bita i ärm, och det var kul sa hon och kom stolt med ärmen till matte!

 

Nästa omgång testade vi lite transport, att få henne att förstå att det blev belöning när man gick vid matte trots att figgen gick framför med en rolig ärm. Hon följde figgen mer än mig, men hon var oxå jättetrött i huvudet, eftersom vi körde det i slutet på hennes 2:a omgång.

 

Sista omgången körde vi kort med nya figgar, och olika kampsaker (ärmar och kampstock). Shit, hon flög in i bett på en del, och hon hade grymt tillkämpande. Kul!! Sen testade vi transport och nu hade det klickat och hon gick jättefint vid min sida. Men ju tröttare hon blev desto mer flöt hon iväg lite, sötnosen.

 

Jag är grymt nöjd med dagarna 2!! Vilken stjärna jag fått in i mitt liv, vid sidan av min Tyson oxå en stjärna! Jag kommer inte att köra skydd än på Dizza, det var mest kamplek nu och jag ville se om hon har det i sig. Och svaret är.... absolut. Hon är ung och hon kommer att utvecklas till en duktig tjej, oavsett vad vi hittar på!

 

Vi kom hem vid halv 10 på kvällen igår, lördag. Vi var helt slut, så även hundarna...

 

-------------------------------------

 

Söndag

 

Sök med mitt vanliga sökgäng. Yihooo!! Vaknade dock med en huvudvärk utan dess like, ont i halsen o lite småfrusen... kroppen som säger ifrån att jag nu får börja lugna ner mig?! Antagligen. Men vad gjorde jag? Trotsade och åkte iväg med hundar, huvudvärk och sökgrejerna i högsta hugg.

 

Jag var lite orolig för Tyson, skulle han palla efter helgens begivenheter... Så jag hade bestämt mig för att köra 4 skick med figgar som har boll för kamp o lek.

 

Första skicket: han spårar en bit. INTE BRA!! De andra skicken gick bättre, men det såg helt klart bättre ut i fredags. Han är inte sig själv, så jag har bestämt för att skippa söket med honom de närmsta veckorna, köra spår i stället. Ska till vet för att kolla av honom och planerar även in röntgen för höft o rygg. Nästa drag är även massage ett par ggr för att mjuka upp ev stela muskler.

 

Till Dizza. Sist och minst. Ibland är det svårt att komma ihåg att den lilla gasellen är 8 månader. Hon gjorde ju ett kanonsök i fredags, och förväntade absolut inte samma sak idag igen efter 2 dagar borta hemifrån OCH med hård träning (huvudmässigt).

 

Jag bestämde mig för att köra 5-8 skick, allt beroende på hur hon kändes. Jörgen o Line var figgar. De fick påse m godis och kampläder med sig. Planen: godis när hon kom ut, prassel m påsen om hon ev ville lämna för att kolla med mig. Lek med kamplädret och sen byta in med godis. Jag mötte upp varje gång.

 

Första skicket på Jörgen, som hon fick i vinden. Full rulle ut och svansen gick som en propeller. Nästa skick var på Line. Även där full rulle ut. Jobbade kanonfint och rakt ut, kul att se. Även där lajbans.

Andra skicket på J, jobbade fint ut men blev liite tveksam hos figgen, kollade av med mig även om hon var i närheten av figgen.

Andra skicket på Line fick jag skicka om, efter för grunt jobb av D. Nästa gång fullt djup utan tvekan. Precis innan skicket hade det passerat ett gäng med hästar. Detta blev lite väl intressant när hon väl hittat figgen o käkat lite godis... Kopplade henne och vi rusade till stigen igen.

 

Bestämde mig väl där att stoppa efter nästa skick. Hon sprang även denna gång liiite grunt, men i fint framslag. Kallade in henne, och så gick jag in ca 10 m in i rutan o skickade igen. Fint ut, men ngn tvekan hos figgen såg jag från stigen.

Undrade varför... en av orsakerna att hon var trött i huvet, och så visade det sig att J hade legat ner med ansiktet gömd i armarna ner mot backen, vilket jag så här efteråt tror Dizza tyckte var lite skumt, och mystiskt. Men när jag kom dit o snackade med J så kändes det bättre. Han kampade även in med henne till stigen där det blev mys o godis!!

 

Nu ligger mina busar utspridda på golvet o nannar sött. I morgon är det egentligen miljöträning för Dizzelizz, men jag lutar åt att vara med själv, men låta Dizza vila efter helgens begivenheter... vill inte att nåt ska bli fel för att hon är trött i huvudet o behöver vila.

 

Kram på er därute!

  

Tecken-rush... och så lite uppladdning

I går sydde jag 5 st tecken klart, 4 av dem ska med till Göteborg och en är idag skickad med posten.
Hoppas nu alla blir nöjda o att de passar bra storleksmässigt... Alltid lika nervös.

Ska försöka lura fotona av min sambo så jag kan sätta dem i bloggen till att börja med...

I morse kom vi på min lilla "oskyldiga" malinutt med en av mina bh:ar i 2 bitar. Hon tyckte nog jag behövde en ny, så vill jag tolka det iaf. Hihi. Fick några bannord från matte när hon kom pås... ajabaja.

Men som min sambo säger när jag köpt ett par nya skor: ett par in=ett par ut. Då har jag insett att det måste ju även gälla tvärtom. En ut=en ny in!!

Ikväll är det dags för Tyson att visa framfötterna. Sitter på jobbet o planerar vad vi ska träna igenom idag. Lutar åt krypet, vill ju tävla lägre. Och spåret visade det sig inte vara några större problem med. *ler stolt* . Framförgåendet blir oxå nåt vi får köra lite på igen. Ev lite hopp-sitt-hopp, men främst de andra 2.

I morgon åker vi tidigt till Göteborg. Ja, igen!! På schemat står det sök med Elin o gänget o så Mette o co. Eftersom det klickat hos Dizza riktigt fint, så är jag sååå taggad att köra sök. Blir sök även på söndag med Landskronagänget!!
Ska även få träffa Carros nya tillskott Hugo. Ett kakmonster till!! Ciwi är charmig som få, så Hugo får svårt att slå det :-)

Vi stannar över i Göteborg för att träna hos Krokasmeden på lördag. Åh, vad rolig helg det blir!

Onsdag, igår, var den enda "hundträningsfria" dagen den här veckan. Jag fick frågan av en i måndags; gör du något annat än tränar med hundarna??... Öhhh, näää  men vad är problemet? Det är ju det som är kul!! Och så länge hundarna gillar det, så fortsätter vi!! Ska försöka hinna sy lite tecken emellanåt, och.... ja jobba lite oxå. Har ju inte riktig råd att sluta jobba... även om det hade varit en dröm att kunna vara med hundarna och familj när man själv kände för det, utan att behöva åka till jobbet.

Nog med drömmandet, nu ska jag upp o jobba igen. Återkommer söndag eller måndag med uppdatering från helgens äventyr!

Kramisar till er alla!!

Kurs inne i Malmö vid Pildammsparken

Så var det dags igen för lydnad i olika miljöer med Eva. I kväll träffades vi inne i Pildammsparken i Malmö. Men först vill jag bara berätta hur glad jag är över dagen med Tyson. Vi körde spår, som jag varit dålig på att komma ut på den senaste tiden (läs: månaderna). Han gick kanon. Uppdaterat om det på hans sida: www.lifeoftyson.com i loggboken!


Tillbaka till Dizzas kväll:

Vi började med att gå ihop 2 o 2. Jag o Dizza parades ihop med Carina o hennes Puli. I denna övning skulle ena ekipaget stå i mitten (hunden skulle sitta vid sidan o ha kontakt m föraren, eller framför) och det andra skulle gå runt, först föraren närmast det stillastående ekipaget och sedan hunden närmast.

Dizza o jag började gå runt Carina o Pulin (kommer inte ihåg namnet...) Gick jättefint, och Dizza var riktigt samlad o kontaktbar idag! (Det fick vi i beröm av Eva idag). Även tvärtom, när vi stod stilla o Dizza sittandes bredvid gick det jättefint! Hon satt så koncentrerad o sökte kontakt m kortkorta avbrott. Kampa o busa för att lösa upp efteråt! Min lilla kampråtta. Vi kör bit-släpp-bevaka då o då, hon är faktiskt riktigt duktig nu. Hon är såå söt när hon ser ut som om hon försöker genom tankarnas makt få kamplädret in i sin mun! *force of thinking*

Sen körde vi slalom mellan muggar med mat i. Första gången, med koppel, fick jag säga till henne 2 ggr sen gick det fint. Utan koppel kanonfint!! Min duktiga tjej! Ibland undrar jag om jag är värd en sååå underbar o duktig hund...

Vi testade sitt-stanna kvar och ut i kopplet. Eva gick sen som störning en bit bakom hundarna, för att sen utmana ännu mer och gick slalom mellan hundarna. Dizza satt o tittade på Eva men rörde sig inte ur fläcken!! Första gången vi testat det.

Vi förflyttade oss sedan till ett ställe där det var en gång med flera häckar vid sidan av. Vi ställde upp hundarna på sidan om mittlinjen och sedan skulle en och en gå förbi med sin hund. Alla hundar klarade detta med bravur.

Vi körde även inkallning mellan alla ekipage. Dizza satt som en cementklump till dess att jag kallade in henne. Det finns en pudel i gruppen som reagerar väldigt kraftigt på min röst, vill också rusa till mig. Men detta störde inte Dizza utan hon rusade utan tvekan till mig.

Nästa gång stod Eva mellan mig o Dizza o skymde mig, Dizza satt även nu jättefint tills jag kallade in henne.

Sen var det dags för slalom mellan ekipagen som alla stod i en ring. Jag o Dizza fick börja. Utan koppel. Hon gick med en kanonkontakt hela cirkeln runt. Jättefint!

Nu kommer det otäcka idag. Den där j-a pudeln, stack ifrån matte och rusade rakt mot Dizza o skulle ta henne. Jag har sett att han siktat in sig på henne några ggr men inte fått tillfälle.
Men nu rusade alltså han rakt mot henne, jag hann dock emellan o styra bort honom. Dizza stod vid min sida och svarade med ett par krokodilsmällar med sin käft. Han fortsatte och sket i alla andra hundar, och då kan jag säga att det finns nåt så frestande som en Pekinese och Cavalier i gruppen. Han hade bara bestämt sig för att trycka till Dizza. Jag gick hela tiden så att jag var mellan honom o Dizza. Till slut fick en tag i honom o då svarade han upp mot denne.

Jag försökte att lösa upp det hela med Dizza o lekte lite och körde lite buskontakt med henne. Hon verkade släppa det rätt bra, vilket var skönt.

Jag sa senare; helt ärligt: hade den kommit närmare Dizza så hade jag sulat till honom för jag måste skydda Dizza och INGEN ger sig på min malinutt! RÖR INTE MIN KOMPIS!

Vi avslutade med en platsliggning. Dizza gör detta bättre o bättre! Hon har en förmåga att göra en ansats att sitta upp när jag ska belöna henne, men det har oxå blivit bättre o bättre. Hon klarade nog 1½ minut utan problem o inget snusande *kors i taket*

När kursen var över, bad Eva mig att göra som första övningen vi hade; gå runt henne o pudeln så hon kunde rätta till honom o visa tydligt att det inte är tillåtet att bete sig på det viset. Inga problem, men Dizza tyckte det var liiite obehagligt att sätta sig helt intill honom, men hon klarade det galant!!

Sen åkte vi hem och nu sussar hon gott i bädden sin!

Miljöträning, hur gick det nu då?!

Jag tog iaf tag i instruktören o sa hur jag ville ha det. Att det var på mina o framförallt Dizzas villkor.

I början pratade han lite att jo, men.... nä, inga men. Så här är det: Dizza är bara 8 månader, och vi kör de övningar vi känner att vi klarar just nu. Ingen press, men samtidigt utvecklas i rätt takt och med glädjen i behåll! Det verkade godkännas, med ngt knorr. Men det struntar jag i. Jag betalar för kursen, men jag bestämmer samtidigt vad vi är redo för. Ja ja, nog med protesttalet. Kärringen mot strömmen, det är jag!

Jag kanske inte kan så mkt, men jag känner iaf mina hundar.

Kvällens miljöträning hölls på Hyltab i Malmö. Där har Dizza var 2 ggr innan, men inte alls med dessa övningar. Det började med att delas upp i 2 grupper; de som har hundar som reagerat på mörker o de som inte. Jag räckte ärligt upp handen och vi hamnade i "spökgruppen". Jag kan ju säga att Dizza var väl yngst. En som var ett år och sen var resten min 1,5 år o uppåt. Trevligt gäng, o villiga att hjälpa varandra.

Vi började med uppletande i gångar mellan pallar i dunkelt ljus (inga lampor tända i lokalen, men dock i lokalen bredvid).  Bra med ställen att gömma godis och små leksaker.

Vi delades upp 2 o 2 för att ta varandras leksak och sedan gömma i en låda o ställa dem bland alla andra lådor. Vi skulle även sätta ut 5-6 godisbitar. Jag blev lite konfunderad om Dizza skulle fatta att vi även skulle hitta nåt annat än godis... Jag o Camilla med Lennox hjälpte varandra.

Dizza fick börja. Taggad, som alltid, satte hon igång med sin dammsugare till nos. Jobbade kanonfint o hittade alla godisbitar på första turen längs gången. Sen var hon på ett gäng lådor o visade intresse, men osäkert vilken låda. Det var mellan 2 lådor. Jag gick vidare, men memoriserade var ngnstans. Hon fick ligga ner en stund för att hämta andan o sen jobba vidare. Hon jobbade fint vidare, men tyckte nog att "morsan, allt godis är ju redan hittat".
Jag kommenterade det till instr som tyckte jag skulle fortsätta. Jag pekade ut de 2 lådor jag trodde och så tog vi ner dem. Hon luktade snabbt på dem, men inte mer på en än den andra. Till slut öppnade vi rätt låda och YIHOOOOO där är ju bollen!! Kamp o bus följde. Att öet var mörkt där vi sökte bekom inte henne ngt som helst.

Jag tror inte det kopplade för Dizzelizz att det var annat än godis hon skulle leta.... för jag testade senare med leksaker väl dolda, och de hade hon inga som helst problem att hitta! Hon hittade den första på mindre än 20 sek, och den var långt in under en pall. Hon letade uppifrån o ner. Så hädanefter kör inte jag blandat godis o saker! Basta!

Nästa övning var sök i mörker. Det blev sagt att vi skulle köra först. NIXPIX, sa jag. Jag vill se vad vi kan förvänta o hur det ser ut. Plus att jag kör i så fall enligt vad jag tycker passar oss. Jag följer med i koppel om jag märker minsta osäkerhet. Okej då.... blev svaret.

Vi körde sist. Jag bad Lina figga för Dizza, för hon är mjuk o Dizza gillar henne skarpt. Gav henne både "baconosten" på tub och kamplädret på rem så kunde Dizza välja. Lina gick ut i mörkret, jag gick med Dizza till henne först och hela rumpan gick som en propeller när hon hittade henne. Lite baconost och så tog jag henne därifrån.
Lina gjorde ett kort ljud och jag släppte Dizza, för jag kände ingen osäkerhet där. Dizza rusade ut till Lina och det blev mer godis och sen var det kamp för fosterland som gällde. Lina reagerade på den kraft hon har i kampen. Det var inga som helst problem att kampa med andra o dessutom i mörker.

Jag var jättenöjd med hennes utveckling. Jag kommer att fortsätta köra på figgar hon känner lite mer, skifta mellan tjejer o killar, och som sagt på våra villkor. Måste ju se om hon reagerar mer på det ena eller andra...

Efter detta blev det återigen vattenpaus och lite vila. Vi gick igenom övningarna i den andra lokalen.

När vi o hundarna vilat lite så var det dags för vidare träning. Det första vi testade var att gå på fat typ "oljefat" på rad, ca 8-9 st i dubbla rader. Lyfte upp Dizza och ställde henne på första fatet. Hon ville inte starta först, så jag väntade ut henne tills hon var redo.
Fick kommentaren fr en Labbe-ägare "ja, hon verkar lite rädd" Öhhhh, ok... (ska även tillägga att hans hund skakade när han satte upp den där), är det så konstigt att hon vill checka av läget innan vi går vidare?!
När jag kände att hon var redo så tog jag henne i kopplet o började gå vid sidan. Hon gick motvilligt de första 6 fat, men sen gick hon själv och vi stannade då o då och körde "sitt" och sen vidare. Vi testade detta senare igen, och då knallade hon som hon aldrig gjort annat. Sötnosen!

Vi gick omkring, körde lite uppletande av leksaker, lyftes upp på ngr jätteplatsdunkar som är ca 1.20 m höga. Inga problem.

När det var plats så var det ett ställe där vi skulle upp på ca 3 m höjd och gå på en rad uppallade plastdunkar. Dessa var tomma o jag tyckte det var lite läskigt att gå på för de gav efter lite när man satte ner sin fot. Dizza tyckte de var liiiite obehagliga men hon gick med o satte sig på kommando så hon var ändå inte blockerad.
För att komma upp på slutlig höjd skulle man upp på en "trappa" gjord av lådor 1.20x1.20 m ca. Svårt att förklara... Iaf så att man skulle skicka upp hunden först. Dizza satte upp tassarna och jag lyfte bakdelen. Stanna kvar från matte och så kravla själv upp så smidigt som möjligt. heh. Sen vidare upp på nästa och så 3:e o sista trappsteget och så var vi uppe.
På väg tillbaka så ska matte först ner, "stanna" till hunden och sen hjälpa hunden ner. Och så helt tills vi var nere på fast mark igen. Detta var hon faktiskt duktig på att lyssna på mig även om det var första gången.

Vatten igen och sen var det slut på kursen. Jag vet faktiskt inte om matte eller hund var tröttast... tror nog det var matte.*fniss*

I kväll är det dags för att göra Malmö osäkert med Evas kurs! Återkommer med rapport.

Uppdatering kommer om vidare träning under veckan o sök

Jag satt o skrev ett lååååångt blogginlägg, och så raderas det. Skit också!! Så nu får jag skriva om allt igen... så det tar lite tid, orkade inte igår.

Men  den som väntar på nåt gott?! eller....

På väg till sökträningen nu, så uppdatering senare idag.

Här kommer dock en bild från söket i Lerum.

Elin o Ozzy
Elin o Ozzys tur i söket.

Träning under veckan och så svar på utmaningen

Till att börja med svaret som var rätt: stoppad av militärer under skotertur...

Jag har tävlat SM i taekwondo, ett par-3 ggr. Dock BARA tagit silver o brons i SM.

Knockat i rent självförsvar... Näää, bara knockat en gång o då på nybörjartävling i begynnelsen av min karriär och därmed diskad pga att K O inte är tillåtet som nybörjare... ooops.

Rakat mig, nä.. men varit nära i tonåren.

Fjälldraget?  känner Björkis som tävlat Fjälldraget men jag har aldrig varit i närheten av nåt sånt.

---------------------------------------

Så, nu till hunderiet:

I tisdags så var det träning hos Eva, eller rättare sagt ute i Torups bokskog. Där finns elljusspår och där var vi. Vi körde olika övningar med passager o sånt. Även passage av ngn som satt på stubbe i dunkelt ljus. Åh, hångelmaterial sa Dizza. Som avslutning körde vi sök-övningar. Gick jättefint.

Hade pratat med Eva innan om hjälp efter måndagens mörkersök. Efter kursslutet stannade vi 2 kvar på samma ställe där vi kört sök precis innan. Det var skönt att se att hon övervann det och nu förhoppningsvis har en mer positiv minnesbild av mörkersök. Men det blir inget sånt på ett tag nu. Inte förrän jag känner att hon är redo för det.
Jag kan säga att Tyson, som nu är miljösäker o inte backar för nåt, inte hade klarat mörkersöket vid samma ålder som Dizza är i nu. Hon måste få mer erfarenheter och vara ute ur spökåldern innan vi testar igen.

------------------------------------

Onsdag: mattes vilodag. Efterlängtad. Slutade dock i "slita-ner-fuktskadat-innertak-i-garaget-övning"

------------------------------------

Torsdag: Tysons dag. Mer om det i hans loggbok på
www.lifeoftyson.com

-----------------------------------

Crazy day! Tur till Lerums Bk. Allan var med för att fota lite o hitta rätt inställningar vid fotografering i skogen, vilket inte är det lättaste i och med de stora kontrasterna i ljuset och hundar i fullt ös som fokus. Bilder kan ni se på Allans sida: www.allanbank.se

Där möttes vi av Elin och Louise som vi kört med förr. Nu även tillskott av Mette Klavenes o ett par till från samma sökgrupp. Kul!!

Kul men nervöst att köra med Mette, man är rädd att göra bort sig totalt som det blåbär man är. Men det gick nog rätt bra. Inga kommentarer om det iaf. Hihi

 

Vi vallade rutan med sällskap av Mettes sambos Tjalve och Lottas 14-veckors Rhodesian ”Labbe”.

 

Efter vallningen satte vi oss ner och snackade om turordningen. Mette fick äran att börja med sin malletik Lei-Ann’s Vilda, som hon tog över vid 11 mån ålder, nu 22 månader och riktigt duktig i söket. Det var kul att se dem jobba,  lugn sinnesstämning även om det var fullt ös ut i rutan.

 

Jag bestämde mig för att först o främst köra Tyson, om jag var tvungen att välja. Det är ju med honom som jag känt att jag måste ändra på upplägget för. Mer om det i hans blogg på www.lifeoftyson.com
Dock en bild på honom:
matte skickar iväg Tyson


Nixa körde efter det och gjorde ett kanonjobb och jobbade fint ut på djupet. Nixa är duktig och det gör det ju inte sämre att Elin är duktig hundtjej.

Elin o Nixa
Nixa på väg ut i rutan.
 

När alla kört en gång eller med sin ”första-hund” så bestämde jag, Elin, Mette o Lotta oss för att hjälpa varandra med de resterande. Josefine (www.bolteus.se) var tvungen att sticka pga jobb. Hon hade dessutom jobbat natt innan, så jag fattar inte att hon ens orkade ta sig ut i skogen i de få timmar hon var ledig... Men kul för oss, trevlig tjej med trevlig malletik.

 

Louise var även hon tvungen att sticka för att hinna med allt jobb hon hade. Men vi ses nog snart igen!

 

Vi fikade en stund o så sa vi att Ozzy skulle köra först, sen Tjalve, efter det Lotta med Yankee och Dizzelizz sist.

 

Ozzy fick en dold figge i ett nergrävt hål med skiva över för första gången. Klarade han bra tycker jag.Det var fart i honom som vanligt och han dundrade omkring i skogen! Han är ju för härlig.

 

Tjalves tur. Vad ska jag säga annat än att det är kul att se när en färdig hund jobbar i söket. Tack för titten. Skulle kanske ha låtit Dizza titta o berätta att det är så det ska se ut när vi är färdiga, hehe

 

Lotta körde än en gång med Yankee och jag figgade 3 skick. Inga problem, och det var rena ”hitta-övningar”. Jag älskar ju Rhodesians, stiliga hundar.

 

Sen var det sist, och minst: Dizza. Hon voffade lite på dem som stod på stigen längre bort, men det gick över snabbt när hon insåg att det ju är dem vi ska leka med!!

 

Jag hade pratat innan med Mette om veckans ”oturliga” händelser, men hon hade tydligen redan läst i  bloggen... ooops

Mette la sig som första figge på vindsidan, och D jobbade fint ut. Dizza känner nog lite att hon hamnar i en konflikt... ska jag stanna hos mysig figge eller måste jag kolla med matte först? Jag började med de 2 första skicken att stanna på stigen o att figgen jobbade tillbaka henne.

 

Efter samråd och tips från Mette så sa vi att jag möter upp figgen, om Dizza lämnar denne, för att visa Dizza att matte oxå gillar figgen och att det inte blir en massa press från figge som försöker kalla henne tillbaka. Fungerade kanonbra!! Mycket bättre, och jag märkte verkligen på henne att det var skönt att matte mötte upp o visade att det är ok att vilja vara hos figgen.

 

Vi körde ytterligare 3 skick efter det och avslutade med Elin som figge, där hon även kampade en massa och hade kul. Lämnade inte ens Elin för att kolla med mig, och det var skönt att se. Dels känner hon ju Elin lite men så är Elin duktig som figge med hundar. Tack, Elin!

 

Skönt avslut och vi satte oss ner o snackade lite efteråt o packade ihop. Dizza fick stanna med oss under tiden och det var ju inte fel att flirta med de andra.

 

Vi åkte nöjda och trötta hem efter att ha rastat hundarna vid Lerums Bk. 6 timmar i skogen blev det!

 

----------------------------

 

Söndagssöket:

 

Äntligen! Jag gillar gruppen som jag är med o kör sök på söndagar, men det har ni väl förstått innan.

 

Idag hade jag bestämt mig för att köra Dizza som vid Lerum, och så även med Tyson.

 

Dizza fick köra först. 6 skick. På vindsidan, fullt djup eller tätt på iaf, och rena hittaövningar. Tillsägelse om att figgen INTE fick kalla och locka på henne, utan jag mötte upp iså fall o kom till figgen med henne.

Men det var knappt några problem med att hon lämnade figgen. Första 2 skicken kollade hon av mot mig, men när hon såg att jag var på väg ut så vände hon tillbaka till figgen. Jisses vad glad jag blev! Figgarna jobbade kanonfint! Tack för ett bra jobb o hjälpen!

 

Avslutade med kamp hos sista figgen, inga problem sa Dizza o körde duktiga ryck bakåt med fullt bett i skinnet.

 

Jag var kanonnöjd med henne idag. Fullt ös ut till figgen o jobbade fint med vinden.

 

Efter söket for vi till Kajsa o Jörgen, eftersom det var kallt ute o de flesta frös lite, för att köra snacket om söket där. Vi gick igenom alla hundar, och Dizza fick kommentaren: hon går från klarhet till klarhet! Jättekul att höra om sin hund.

 

Nu ligger vovvarna nöjt i soffan o på mattan o sussar.

  Over and out!!

Jag har tydligen blivit utmanad.... av Elin-bus

Jaha, då sitter man på pottkanten...

Vi går snabbt över till utmaning nr 1:

4 lögner o 1 sanning. Vilken tror ni är sann?

1) Jag vann i SM-finalen 2001 i TaeKwonDo på Knockout.

2) Jag har deltagit i Fjälldraget 1 gång med Björkis-gängets hundar. Hamnade på en 15:e plats.

3) Jag har rakat håret en gång pga ett vad

4) Jag har blivit stoppad när jag körde skoter av ett gäng militärer, pga att jag var inne på deras övn område (sköt skarpt)

5) Jag har knockat en person i självförsvar (hotad på väg hem efter en utekväll)

----------------------------------
Utmaning nr 2:


  1. Ta upp närmaste bok. Sid 18 rad 4 vad står där?

"Träningen=dagens lekstund

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Symaskinen

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Det var nog Nyheterna

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?11.10 (10.59)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?Symaskinen som broderar 

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Förde tillbaka släpet som vi hyrt igår..

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?På Elins sida 

8. Vad har du på dig?
Svarta byxor, röd turtleneck och svart Arrakhuvtröja

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Inget jag kommer ihåg iaf... jobbade natt o sov kort stund..

10. När skrattade du senast?


I morse när jag skulle sopa lite snö på stengången upp till huset och Dizza tog tag i sopan o började kampa. *"loss, Dizza, loss" fnissande*

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Ett par hyllor med hundböcker, priser fr Taekwondo o Tysons tävlingar, ett par tavlor o anslagstavla.

12. Har du sett något konstigt på sistone?Hmmm inget jag reagerat över iaf...så näää inte nåt jag kan komma på..

13. Vad tycker du om den här utmaningen?Kul, men tar lite tid 

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
"En natt på museet".

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Oj... en gård med stooooor tomt.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.Hmmm... vad tusan... kan ju inte nämna nåt som redan står i utmaningen ovan... Att jag, trots mitt humör, har svårt för konfrontationer och hatar att vara ovän med ngn som är nära mig.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?Bättre hundhållning!!

18. Tycker du om att dansa? 

Jaaa. Förr var jag o Katja ut varenda helg spiknykter för att just dansa. Sen om det såg bra ut är en helt annan sak hehe


19. George Bush?

Loooser... skulle aldrig ha fått bli president...


20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? 

 Funderar faktiskt inte mkt över barn. Jag vet faktiskt inte...


22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Jag blev sugen att söka jobb i Australien o Nya Zeeland men jag skulle inte vilja utsätta mina hundar för den resan för de skulle helt klart med..  så det får bli Sverige

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?Jaha, så du klarade att sköta dig iaf ..

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Hmm....

Linda (rottislyan), Marina, Malin (Rottisivar) o Carro (callencos)

so, come on girls!!!


Första miljöträningen

Så var det äntligen dags... miljöträning för Dizza hela våren. Jag tycker dels det är grymt kul träning, vi har kul o leker i hop i olika miljöer. Går i gallertrappor, på olika underlag (även fasta o "gungande") och söker efter figgar inomhus oftast.

Nu har ju Dizza kommit in i spökåldern och från o till så reagerar hon på saker, men hon har samtidigt en så pass stor nyfikenhet att hon vill kolla vad det var för nåt.

Igår var det mest en "inventering" för att se hur hundarna reagerade i olika situationer. Första var hantering av okänd. Efter en viss händelse kan hon reagera om folk lutar sig över henne, och jag sa till personen som skulle hälsa o kolla tänder osv att INTE luta sig över henne. Det gick fint. Hon accepterade hanteringen, men tyckte ändå det var bäst med mattes kramar o pussar.

Sen var det test av bytesintresset... Öhhhh, what do u think?! En figge stod på 30 m avstånd, ca, o lekte med hennes kampläder. Släppte Dizza o hon rusade dit o hoppade in i ett bett, den lilla galningen! Nu ska jag även tillägga att detta gjordes under kvällstid o på en upplyst plan.
Figgen kampade med henne över till en annan figge som tog emot o fortsatte. Sen när figgen blev stilla så kallade jag in henne. Dizzelizz kom rusande med lädret i högsta hugg o svansen på topp. Det var kul, sa hon! Igen, igen!!! Kommentar från instruktören; "ja, där såg vi att det absolut inte behövs något mer jobb med det... en av de bästa idag." Lilla skrutten!! Och bara 7½ månad, de andra var äldre än henne upp emot 2½ år tror jag.

Sen var nästa moment att 2 figgar står bakom ett skjul, jag ställer upp Dizza ca 35 m därifrån. Figge 1 springer diagonalt över planen o in i bland tät granskog, ca 5 m in så att hundarna inte kan se honom. Sen ger figge2 ett ljud ifrån sig o står i mörker vid träd. Så fort hon reagerar på ljudet släpper jag henne. Hon sätter först av mot figge 2 pga ljudet, men svänger av mot figge 1 o får nog honom i vinden. Ser inte honom o tvekar för att gå in bland granarna. Springer istället i en båge in på plan o runt granarna från andra sidan. Tillbaka till första stället igen, skäller ngt o sen bestämmer hon sig för att pröva figge 2 istället. Skäller ngt men kampar sen med honom o sen kallar jag in henne när han blir passiv.

Hon blev ju väldigt osäker när hon skulle in i mörkret o genom grangrenarna för att ta sig till figgen. Helt klart är att hon hade honom i vind, men tvekade  vilket jag förstår. Hon är inte gammal, och detta kände jag var på gränsen till att lägga för mkt på henne just nu. Så jag kom överens med instruktören att Dizza skulle få en omgång till o få mer stöttning av mig o avsluta med positiv minnesbild. Viktigt för mig iaf.

Sagt o gjort. Körde samma scenario igen, men nu sprang hon direkt till "ljud-figgen" för hon visste ju vad som fanns där ;-) Hon är inte dum inte. Då tog vi bort den figgen o körde bara med "spring-figgen". Hon tvekade igen, men nu stod han närmare trädgränsen o hon tog sig till sist in till honom o kampade. Matte ropar heja, heja!! Skönt. Men visst ska detta jobbas vidare, när hon är redo för det.

Sen avslutade vi med att vi skulle gå fram o hälsa på ett annat ekipage o Dizza skulle sitta kvar vid min sida. Det gjorde hon! Duktig tjej. Efter att ha varit ute från o till o kört i 2 timmar så tyckte jag hon klarade detta mer än ypperligt.

Vi körde även ligg, stanna o jag mötte den andra föraren på mitten o hälsade. Inga problem där heller. Sedan inkallning mellan rader av ekipage på var sida. Kanonsnyggt!!

Summa summarum är att jag är nöjd med tjejen som är lite splittrad o spökig men ändå hanterar allt så pass bra. Man kan inte kräva/förvänta så mkt när hon är så pass ung.

Spår o sökträning i helgen

I lördags var jag på jobbet och vädret var alldeles för underbart för att "bara" ta en härlig långpromenad i solen. Så jag handlade köttbullar på vägen hem och stannade till på ett ställe där jag aldrig spårat innan, men varit sugen på att testa. Det är fält med lite fuktig mossmark, men mest gräs i olika höjder. Det blåste en hel del, men det ska ju oxå spåras i.

Jag lade ett spår först till Tyson på ca 600 m, längsta på länge. Iofs inte tränat spår på länge. Måste börja spåra mer regelbundet, längre spår o oftare speciellt om vi ska tävla lägre spår i år.

Till Dizza lade jag ett ngt kortare än appellspår, kanske en 250 m i ett u. När jag la ut spåret så blev det sidvind på 2 av sträckorna o så medvind på en. Hittade även en gammal spårpinne som jag plockade upp o höll i ca 5 sek o la ner i spåret igen, för att testa hur Dizza skulle reagera. Memorerade ungefär var den låg, så jag var beredd med jubel o glada tillrop om hon markerade på den. Har ju inte kört med apporter i spåret, utan bara i slutet men det ska väl vara dags för det nu.

Jag åkte sedan hem för att hämta mina sötnosar. Även Allan följde med för att fota lite, ville ta lite porträttbilder. Innan spåret skulle tas ville jag att de skulle springa av sig lite, så att det inte blev fullt ös direkt. När T tog sitt spår så hade det gått ca 80 min. Dizzas tätt på 2 timmar.

Om T's spår o sök skriver jag i hans blogg. Måste ju uppdatera även där ;-)

Dizza började spåra var jag hade gått ut mot spårstarten så fort hon kom ut ur bilen.. sötnosen. Jag fick på henne selen, och jisses vilken fart det var på lilla damen!!! Hon drog som värsta weight-pullern, gick litet som en orm över spåret, max en halvmeter från kärnan. Hon sökte sig mot kärnan hela tiden.

Första sträckan var det sidvind, och jag tyckte hon klarade av det väldigt bra!! Vinkeln gick hon ngt över, men jobbade sig snabbt tillbaka. När vi närmade oss "testapporten"  så var jag beredd. Och hon stannade!!! Yihooo!!! Bra tjejen!! Hon tittade upp på mig ngt överraskade men blev jätteglad o plockade upp pinnen. Godisregn (det var ju lördag!!) och glada tillrop.
Jisses vad kul! tänkte Dizza o fick lov att fortsätta spåra. Nästa vinkel tog hon så himla snyggt!! Men nu hade hon oxå lugnat ner sig o drog inte lika mkt. Får köra längre spår för henne och även försöka samla henne innan start så hon inte lär sig att rusa iväg, men det tar vi som det kommer.

I slutet låg husses gamla vante, väl dold. Men nenas problemas, sa Dizza o grep den. Hon kastade upp den i luften o fångade den om o om igen. Sen fick matte oxå leka lite och det kastades o kampades om den. Jättekul!! Trots att hon fått så pass få spår så jobbar hon kanon. Nu ska matte ta sig i kragen o fara ut mer o spåra... det är bara så j-a tråkigt att göra det ensam ibland. Ngn som känner sig manad att sparka J i röven?! Alltså för att peppa inte andra orsaker... hehe

Sen blev det lite porträttfotografering o sen blev det test av "bollkastaren". Shit vad långt den kan kasta bollen!! Min egen kraft plus den förlängda armen så flyger bollen lååååånt. Kul sa både Dizza o Tyson o rusade om o om igen efter bollen!

Så till söndagen och sökträningen. Nu kommer en massa skryt, så ni som inte pallar att läsa vad malliga matte skriver, sluta här. Ni andra:

Dizza var så j-a duktig!! Körde 6 skick, utan retningar. Hon tvekade på ngn, men då tog jag in henne o skickade snabbt igen, o då flög hon som en kanonkula rakt ut. Jag är så himla imponerad av denna lilla dam!
Och hon har slutat studsa så mkt för att hångla med figgarna. Nu är det smaska godis o vifta på hela kroppen som gäller istället. Tror iofs hon prövade att pussa lite på Anna-Lena.. 

Jag möter henne lite snett framåt  i rutan, för att börja bygga på naturliga framslag. Kommer i fullt ös till matte, men hon har inte lika bråttom fr figgarna till matte längre, vilket är bra. Matte är bäst, men figgarna är oxå kul! Fick även en ny figge o det skötte hon kanon, alltid lika kul med människor. Det var verkligen kanonfart ut o in alla skick. Märkte ingenting på henne att hon ev började bli trött. Kampa med matte i slutet o så glada tillrop o beröm från resten i sökgänget. Livet kan inte bli bättre, hälsar Dizza.

Fick ett snällt sms av Dennis senare under dagen där han skrev att han tyckte Dizza jobbade kanonbra o att han önskade att om han skaffar malle en gång att den blir som hon. Kan man få bättre beröm?! Matte blev så stolt, så stolt!

Vidare till Tysons blogg... *skriva skriva skriva*

Tråkiga dagar...

I torsdag hade vi i o för sig liiite kul, enligt Dizza. Först var Lotta förbi med sina BC's, med lille 9-veckors Kevin i spetsen. Bild finns på www.lifeoftyson.com i loggboken. Sååå söt.

På kvällen var vi o kollade in träningen där Lotta tränar. Tyson fick lov att köra lite, men Dizza tog jag bara in i ridhuset för ren miljöträning. Hon var cool lugn o la sig själv ner när hon testat att gräva lite i underlaget hihi. Det kom även en av de tränande som själv har en Grönis o frågade om det inte var en liten malle. Jajemän!! Dizza charmade o pussade lite på henne. Måste säga att hon hoppar inte upp som hon gjort innan, utan mer sätter försiktigt tassarna vid magen på en för att nå upp o nosa o pussas lite. Mysfian.

Jag vet, det är oförskämt att hoppa. Men i o med Dizzas olyckliga episod som gjorde henne lite osäker på folk som ska hälsa så har jag inte velat gå på henne med hennes försiktiga hoppande, ifall det skulle öka osäkerheten.
Men nu är det ingen fara, o hon har kommit över läskiga tanten och nu ÄLSKAR hon alla igen!! Jag var själv helt olycklig efter den händelsen o ringde helt förtvivlad till Annie, och trodde att jag hade "förstört" henne genom att inte skydda henne fr såna människor.
Men Annie, med sitt vanliga lugn, sa: "det är ingen fara Jeanette; fortsätt som du gjort o du ska se att hon kommer över det. Hon behöver bara några positiva upplevelser så är hon på rätt köl igen" . Och vad rätt hon hade!!  Nu är hon iofs i lite spökålder/inför löptid men jag tycker att överlag så reagerar hon aldrig på människor på ett negativt sätt utan tvärtom. Det kan vara saker som är läskig en dag för att vara jättespännande en annan dag... Jag är ju helt ny/ofärgad med att leva med tik, så det blir spännande att se vad man har att vänta.

Igår var det sååå trist väder. Det blåste o ösregnade från o till. Vi hade tur att hamna i uppehåll just när vi var iväg med hundarna till "Ruinen". Vattnet hade även sjunkit liiite granna, så vi kom över första diket utan att vara dyngsura. Hundarna for omkring som kalvar på grönbete. Dizza for omkring med en tjockare gren i munnen o svansen rätt upp o retade Tyson med den. Titta vad jag har!!! haha du kan inte ta mig, verkar hon säga.
Shit vad damen blivit snabb, hon springer ifrån Tyson för det mesta, dock inte på raksträckorna då inhämtar han lite. Men då kör hon några snabba zig-zag manövrar o så har hon försprång igen.

Jag funderar på att inhandla en Binakärra av min bror till sommaren/hösten för att träna lite mer givande fysträning med mina hundar... Har ju även några gamla mc-däck för att dras till våren... Planer har jag, nu gäller det att genomföra dem!

Matte väger "lite" för mkt så nu sätter matte-ska-få-bättre-kondition-och-gå-ner-i-vikt-period igång. Efter att ha tävlat på "elit-nivå" (dvs SM-nivå) i Taekwondo och gått ner sig kondition och muskelmässigt som jag har gjort är pinsamt... känns som jag har gett upp min kropp fullständigt.
Självklart kan man inte se ut som o väga som man gjorde när man tävlade i sm-finalen, men som jag ser ut nu är bara för dåligt mot mig själv. Märker att jag börjat känna av i min vänstra armbåge o fasar för när nya systemet tas i bruk på jobbet i dec 2007 för det innebär att använda datormusen mkt mer än nu...

Idag däremot, är det kanonväder!! Härligt! Klarblå himmel o plus 7 grader, rena vårvädret. Så sittandes här på jobbet, frustrerad, har jag bestämt mig för att köra förbi en statoil på vägen hem o sedan stanna till o lägga ett par spår till mina älsklingar för att sedan köra vidare hem o hämta dem för en tur vid ruinen och sedan spår.

I morgon kommer den efterlängtade sökträningen!! Yihooo, säger både jag o hundarna. Det är verkligen ett härligt gäng som hjälper varandra med tips o glada tillrop. Höggravida Kajsa som vägrar vara hemma utan följer strongt med o peppar oss andra från stigen. Du är verkligen en tillgång för gruppen Kajsa! Tack för peppningen förra söndagen, jag behövde en spark i röven. Nu har jag t o m en plan för hundarna inför de kommande träningarna. Önskar bara vi hade haft fler dgr i veckan eftersom det är så himla kul att se hundarna klura ut o jobbar så fint o självständigt i skog o mark.

/Jeanette, liite uppgiven på sig själv, men samtidigt med en massa framtidstro o glädje för hundarna