Veckans början...

I måndags var jag tveksam över att gå på miljöträningen eftersom det var mkt under helgen. Men jag åkte iaf med inställningen att om hon verkade trött på ngt sätt, så åkte vi hem.

Vi körde några få "dunkelsök", där jag följde med Dizza ut. Figgen var nämligen en som hon hade på första söket i mörker ute, då hon reagerade. Hon gick fint ut, men blev ngt tveksam för att sen rusa fram o kampa. Andra gången släppte jag henne o följde efter. Mkt bättre denna gång.

När vi sen testade i mörker och då följde jag med så blev hon tveksam igen, men jobbade på själv. När hon väl hittade honom så var det kamp hela vägen hem med honom. Hon skällde inget och sånt, så det har blivit bättre även om hon är ngt tveksam. Jag kommer fortsätta testa då o då utan att försöka "pressa" henne med det. Men mest för att se så att hon kommer över spökperioden och mörkertveksamheten.

Nästa övning var lite gallertrapport, branta. Och även galler golv att gå på. Där råkade tyvärr Dizza dra ner en plastdunk med svansen och hoppade till. Vi stannade upp, kollade vad det var för ngt och fortsatte sen.

De branta trapporna kämpade hon upp för utan någon tvekan. Och nerför samma, där fick matte bromsa lite. Stannade då och då och hon visade inga obehagstecken överhuvudtaget. Duktig tjej.

Andra hundar kunde hon inte bry sig mindre om. Matte o Dizza var ett team. Dock blev hon ngt upprörd när jag gick iväg och hon inte kunde sig mig där hon satt fastbunden. När hon till slut tystnade så kom matte tillbaka. Yey!!

När sista grejen var dunkelt och ljud så sa jag att jag inte ville utmana ödet, för nu var hon trött även om hon kämpade. Jag tror inte hon hade reagerat, eftersom hon normalt inte reagerar på ljud, men jag ville inte utmana ödet som sagt.

-------------------------

På tisdag var det lydnad med Eva. Denna gång på Bulltofta Rekreationsområde, som det så fint heter. En del elljusspår och så en träningsanläggning nära IKEA i Malmö.

Vi började med att köra lite "hälsa-på-ngn-annan-och-hund-sitter-stilla-kvar". Inga problem även denna dag. Dizza har verkligen stabilitet. Hon satt så fint o tittade på mig när jag kom tillbaka till hennes sida. Vi testade även att gå helt fram till ett annat ekipage, hälsa på varandra (förarna) och så tillbaka till utgångspunkt. Inga problem där heller.

Som extra utmaning, så sitter ens egen hund kvar, man går fram till den andra hunden, som sitter, och hälsar på den. Inte där heller en tillstymmelse till att lyfta rumpan o gå till matte. Jättenöjd var jag!!

Sen turades vi om att gå runt varandra när ena ekipaget står stilla och hunden sitter vid sidan. Inte där heller några problem.

Jag körde sedan lite själv med platsliggning. Hon bryr sig inte om de andra även om de går omkring och får beröm av matte/husse. Hon ligger så fint o tittar på mig. Ngn enstaka gång duttade hon nosen, men tittade snabbt upp på mig igen och fick beröm. Jag gick även runt henne, ställde mig bakom och sånt, men inte heller där lyfte hon på sig. Jag börjar bli bortskämd!

Vi körde sen slalom, och där tyckte Dizza det var otäckt när pudeln som skulle ta henne förra gången, skulle gå slalom. Inte nice, sa Dizza. Men hon satt fint kvar, även om hon inte gillade det. Löste upp detta med beröm och lite lek efterår.

Vi gjorde lite andra toleransövningar, som gick fint. Dizza började nu tveka lite när hon skulle möta en hund (läs pudeln) och gjorde en undvikande manöver. Helt ok, jag gjorde ingen stor grej av det.

Sen hade Eva en liten utmaning. Först var det med kontakt gå runt koner som bildade en fyrkant. Inga problem, sa Dizza och gick så fint så fint med kontakt.

Nästa var inkallning förbi godisskål. Hon tittade inte ens mot skålen utan rusade mot mig glatt!! Yippie, sa det inombords! Jag är roligare än godisskål! (iaf den kvällen hihi)

Sen kom eldprovet! hehe. Dizza o jag gick på varsin sida om en lyktstolpe, för att se hur hon löste "problemet" och kom rätt håll till mig. Hon stod o tittade på mig och sa; detta finns inte i Anderslöv... de flesta lyktstolpar står helt intill husväggar, så det är inget vi provat på direkt...

Men efter en stund så hittade hon rätt väg själv!! De kommande ggr tvärnitade hon när hon insåg "problemet" igen, och gick tillbaka för att möta matte på rätt sida. Smart tjej!! Vi körde sedan en kort platsliggning tillsammans allihopa. Ca 1 minut var den på och Dizza låg som en sfinx.

Sen åkte vi trötta hemåt. Jag har varit krasslig hela veckan och dragit mig till kurserna och när jag väl kommit hem kraschat i soffan/sängen.

----------------------------------

I går.... ja, då satte sig Jeanette i en snödriva, och det duktigt dessutom. Första gången någonsin, och då händer det i skåne!!! Ja, ja...

Jag var på väg hem efter att ha handlat mat. När jag kommer in i ett samhälle på väg hemåt, så står en lastbil med släp och spärrar hela vägen. Jag vänder snabbt och tar en liten väg som jag tagit förr när liknande hänt. Men denna gång gick det inte så bra... När jag kom på vägen, denna gång i lugn takt, så ser jag en driva, tänkte först jag klarar det, men när jag väl kommer upp och ser längre bort, så inser jag att detta går INTE och då är det för sent. Jag satt fast, mitt på vägen i en driva utan dess like. Vid förarsätet var det snö upp till fönstret, och på andra sidan kunde jag komma ut.

Jag skrattade åt eländet och ringde Allan. Han kom dit och såg eländet. VI försökte gräva runt bilen, men den satt så duktigt att det inte gick att röra den en mm. Så jag ringde saab-assistance och hon sa att de tar det som en assistance denna gång, jag kan ju faktiskt inte rå för att det är så mkt snö att det inte går att komma ngnstans. Just det!!  När bilbärgaren ringer till mig så säger han att han inte har ngn ledig just nu, och då kom vi överens om att vi skulle försöka få loss den med Volvon, och om inte det gick höra av oss igen.

Ja, vad tror ni?! Jo, jag fick ringa igen och be dem komma ut. En supersnäll kille vid namn Jerry kom ut med en fyrhjulsdriven sak, och han sa ; ja, även om vi får upp bilen här är det inte säkert att jag ens klarar att komma härifrån.

Så illa blåste det! Drivan som jag kört in i visade sig vara ca 50 m lång och lika djup hela vägen... ska man köra fast, så ska man göra det ordentligt!! Bärgarbilen flyttade sig när han först försökte dra ut min bil. Så han fick gräva ner plattorna som håller hans bil på plats, ännu djupare i backen...

När vi väl, efter ca 3 timmar på plats, fick upp bilen så startade äventyret "komma-hem-helskinnad". Jisses, vad drivorna växt. Bärgaren höll på att åka i diket, och där gled jag på isgatan o satte mig igen. Allan var decimeter från att köra in i mig. *svordomar*

Återigen, vinscha upp bilen, denna gång mkt lättare. Sen kom vi hem helskinnade. Jag ska tusan-i-mig försöka buda en kaka till honom. Dagens ängel för oss!!

Så nu sitter jag hemma o tittar ut över vinterlandskapet. Det är sååå tyst runt omkring, ingen biltrafik som det brukar vara. Skööönt.

I morgon ska jag åter på arbetet, och det blir ett äventyr i sig att ta sig dit.

Till nästa gång: vi hörs!!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Jisses vilket snösonarie! Bussigt att hjälpa till så där, och nog är han värd en kaka ;o)
Har suttit här och läst era träningsstrapatser och tycker det är väldans intressant! Jätte fina bilder har din Allan tagit också!
Hahaha, läste hos Malin och co. att han också vill ha ett nytt kamerahus, och att du då kan ta hans gamla. Vore väl perfekt ;o)!
Kramisar från ett snöigt och SVINKALLT Östergötland.

Postat av: Helen

Hej hej!Det där med att gå på fel sida om saker fattar inte Maxa. Jag har försökt få henne att förstå det men hon är väl korkad när det gäller det;) Jazz däremot är superduktig på det. Han har ju alltid flexikoppel (eftersom han kan få för sig att hitta något skojigt djur i skogen) på sig och han kan snirkla sig in 8 meter i skogen för att bajja och sen snirkla sig ut samma väg igen. Han fastnar nästan aldrig. Perfekt:) Låter inget vidare skoj med snödrivan. Det har ni väl gott om nu?! I alla fall om man får tro tidningar opch tv. Kram från Helen

2007-02-22 @ 16:15:14
URL: http://home.swipnet.se/malle
Postat av: Linda

Det var ju förväl att du kom loss från snödrivan. Inte alltid det är sånt trevligt folk som hjälper en heller :)

Jag och Nicklas satt fast i 4 timmar i ett dike utanför Svedala den 5 jan 2003. Lucas var 4 månader och satt i mitt knä. Nicklas fick gå till en gård och hämta hjälp. Tog två timmar t&r för honom. Sen kom en traktor och drog oss ner till 101:an.

Kör nu försiktigt när du kör till jobb imorrn!!

Kramar Linda

2007-02-22 @ 18:55:15
URL: http://www.rottislyan.com
Postat av: Anonym

Jag är glad att jag slapp flyga till Oslo idag. Mina kolleger satt på flygplatsen ganska länge innan dom kom iväg. Fick precis ett mail, att nu är dom kvar i Oslo:(
Mia gör VÅÅÅÅÅÅGEN för hemma kontoret;) heh....
Kul att läsa om dina och Dizzas träningar. Har lite funderingar på att göra en beställning av dig, till min bil. Du syr väl bur skydd?
Har man en sådan söt liten snuffse som jag har, skall buren helst vara ut och in syns skyddad om jag säger så. Såg att du sytt nå't käckt överdrag till eran egen bur?!
Ja, ja.... mailar om det. Håll händerna på ratten och kör försiktigt, om du skall jobba de närmaste dagarna. Fressten, tycker du också det är litta läskigt att köra över bron när det BLÅÅÅÅÅSSSEEER STORA VINDAR? Eller är det bara jag som är fjollig;) heh.....
/Mia Qasper, och alla andra insnöade Mallar

2007-02-22 @ 19:35:50
Postat av: Mirjam

Oj vad nyttig och rolig träning!! Sånt skulle vi också behöva träna på, både miljöträningen och lydnaden! Vad gör man för att få gå sådana kurser?? Roligt att läsa om er träning!

Vi är insnöade här, vågar inte ens ge mig iväg i bilen och nu när jag läste i din blogg så tyckte jag att det var ett klokt beslut av mig ;-)!!
Kram på er!

2007-02-22 @ 19:57:49
URL: http://www.mirjamshundliv.se
Postat av: Elin

Ja jag är allt avis på era roliga och häftiga kurser :).. verkar toppenbra och Dizza sköter sig perfa som alltid. Ja matte sköter sig lika bra hon oxå :)..

kramar

2007-02-22 @ 21:28:40
URL: http://eloz.tk
Postat av: Annie

Nääääääe
vet inte du att man inte får skrämma gamla tanter så här...

härhar jag läst om snökaoset, att man ska hålla sig inne då. japp tänkte jag Jeanette, allan och marina är trygga har jag upprepat som mantra för mig själv. och vad händer jagfår se att du är ute o leker spottloska pä isbana..

näääää inte åka hela vägen till damnark o över den däringa bron, fyhundan..

där försvinner mina naglar AAAALLLAN HJÄÄÄÄLP!!!

2007-02-23 @ 07:55:17
URL: http://www.grimlocks.tk
Postat av: Lotta, Mozart, My o Greta

Vad roligt ni verkar ha, lycka till i fortsättningen.

2007-02-23 @ 18:22:48
URL: http://www.myslya.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback