Dizza, mattes supermalinutt!

Nu har det gått en stund sen vi sist bloggade.... orsakerna är många: jobb, hålla styr på hantverkarna som ska fixa badrummet, jobba och nu då äntligen semester!!!

Tyson fick en välbehövlig massage igår, vilket han tackade o bockade för. Liv, massören, var kanonduktig med honom och fick löst en hel del spända muskler. Fick även hem lite hemläxa till nästa gång.

Dizza då?! Jo, henne är det myror i byxorna på. Hahaha. Hon är för rolig. När hon fått sitta i bilen en stund och man släpper ut henne lös, så springer hon några racerundor som för att få bort det värsta springet som laddats i benen. Hon drar öronen bak och rusar lite och ser så j-a glad ut.

Nå, till "träningen". I onsdags var det Evas kurs för Dizza. Än en gång sök i ladan. Denna gång började vi med en figge i en låda som var 50-60 cm djup, utan lock dock. Släppte in henne, och hon visste direkt vad hon skulle göra. Hon sprang ut i ladan, drog en cirkel runt lådan och så tog hon figgen i lådan. Himla snabbt gick det. Kanonbra!

Nästa gång fick vi ju utmana henne lite mer. 2 figgar. En i det äckliga svarta tältet, och jag tror den andra var i en annan avlång, lägre låda (som hon låg i). Tältet tog hon nästan direkt, och gick in i tältet!! Inga skall eller undvikande som förra gången, och då låg ändå figgen längst in i tältet. Så det blev lite hångel inne i tältet för Evas del hihi. Nästa figge. Jag sa var är busen till henne en gång så satte hon igång att söka vidare. Det gick också relativt snabbt. Man ser när hon hittat nån hur hela kroppen går i självsving som svansen viftas.

Tyson fick oxå söka, och denna gång letade han inte "sprängdeg". Han var kanonduktig och tog 3 figgar. Jobbade jättefint och koncentrerat hela tiden.

--------------

Eftersom Tyson fick massage och hade duktiga muskelknutor vid manken, så fick han vila och Dizza fick gå på tävlingslydnaden igår.

Hur gick det då? Hon var självklart jätteduktig!! Det var en sak som var läbbig, och det var Reja som skällde precis bakom henne när vi skulle köra i grupp med kommendering och vi gick på led, med Reja bakom oss... ingen bra start. Men det släppte hon sen, tack och lov.

Hon gick kanonfint, körde även inkallning genom grupp som hon klarade galant.

Testade även att lägga hundarna i en cirkel, kommendera "stanna kvar". Gick runt om alla hundarna 2 varv och sen tillbaka till hunden. Hon låg så fint kvar, höll koll på var jag var men visade inga som helst tecken på att studsa upp. Hon låg t o m kvar fast jag kom till utgångsposition. Hon brukar ibland studsa upp i sitt innan jag kommenderat sitt. Men inte då. *klappar*

Sen körde vi "sitt" o "stanna kvar", gick in i mitten o lade hundens belöning, i form av kampskinn för Dizzas del. Gick tillbaka till hunden. Sen körde vi möte, gick över grejorna utan att hunden fick doppa näsan och så tillbaka igen. Inga problem där heller.

Resten av träningen körde vi själva. Jag gick igenom hoppet, som hon kan tätt på klockrent nu.

Sen körde vi förflyttningar. Även där alert som alltid och följde med bra. Har börjat testa sidförflyttningar nu och rumpan börjar följa med bra.

Läggande under gång. Smack i backen. Nu jobbar vi vidare på att hon inte ska poppa upp när jag kommer in till henne. Blir bättre och bättre.

Krypet. Shit pommesfrites! Hon kryper som jag vet inte vad. Och kul är det sa hon!! Vi har testat det ett par ggr, jag går fortfarande lite böjd ner mot backen, men kan nog snart börja räta på ryggen. Hon fattar saker så otroligt snabbt, min lilla bus.

Jag var kanonnöjd med kvällens träning, och inser att det endast är jag själv som kommer att begränsa henne, hon kommer aldrig kännas som att hon begränsar mig och mina hopp o mål med henne... *lycka*

I morgon är det spår för storebror. Dizza får sök på söndag och Tyson massage.

Njut av vårvädret, för det gör vi!

Spår för 2 trötta virrpannor

För att ge Allan lite lugn och ro medans matte är på jobbet, så åkte jag ut för att spåra med mina älsklingar. Planen var att för Tyson lägga ett rätt långt spår, om inte ett lägre-längd så tätt på. Och till Dizza lite kringelikrok med 2-3 föremål för att se intresset.

Gick först T's spår på "ängsmark" som var torrt som snus i jorden/sanden. Ok, detta kan bli tufft tänker jag... Jag gick nog tätt på 1 km. En hel del vinklar, 2 olika gräsiga underlag 6 el 7 apporter inkl slut.

Dizzas spår lade jag mellan rader av höbalar och sen olika vinklar när vi kommit bort fr höbalarna. Det blåste lite "fel" så det blev en del motvind, så det skulle bli intressant att se hur hon tog det. 3 föremål inkl pipis i slutet.

Efter jag lagt spåren åkte vi till ruinen så de fick gjort nr1 o 2 ordentligt. De sprang o busade en del, men ville heller inte gå in o stoppa det för de hade ju så kul. Det riktigt spritter i benen nu när vårvädret är här. Strålande sol och 12-13 grader.

Dizza fick börja ta sitt spår. Hon satte av i en j-a fart och klockrent med nosen i backen hela tiden. Vinkel där höbalarna tog slut, tog hon finfint, och en vinkel kort därefter igen. Inga problem. Jag tänkte redan ut rubriken för dagens blogg: Dizza spårar som en gudinna!! . Skulle jag inte gjort *asg*. Hon hittar första föremålet, en minipipis, som var väl gömd under gräs. Yihooop! lekte lite med den som belöning och avslut med godis som byte. Hon startade fint därefter, men efter nästa vinkel åkte nosen upp och sen kom motvinden. Då blev det jobbigt. Hon kämpade som få, men hon var trött. Hon hittade däremot de 2 andra (inkl slut) föremålen och jag var ändå so so nöjd. Hon gick ju kanon i början. Ska göra ett "enklare" spår nästa gång, ngt kortare. Hon var verkligen trött efteråt... och det är inte ofta man får se det.

Jag har börjat fundera om ovanan för "varmt" väder också ställer till det lite. De får vatten i burarna och jag har välfläktat när de sitter i bilen.

Så var det Tysons tur. Han startade kanonbra!! Så säkert och fint i kärnan. Första vinkeln, en kort koll och så vidare. Första apporten kanonbra!! Ger boll som belöning och så lade han in en extra växel! Då börjar jag drömma igen om en annan rubrik : Tysons dag även idag!!  Big mistake... Att jag aldrig lär mig.

Han kämpade som få, men fick det jobbigt i den torra jorden. Han missade en apport som jag såg. Han markerade att han hade nåt i nosen, men när han inte hittade den efter lite letande så valde han att fortsätta. Sen har han ev missat en till, men jag är inte säker. Jag hade glömt en vinkel jag gjort, men det visade Tyson mig. Jag styr ingenting, men när jag ser att han "inte spårar" så stannar jag tills han får spåret i nosen igen. Han kämpade som få, men han var helt klart trött när han hittade slutet. Jag är glad att han fortsatte kämpa som han gjorde, även om det inte var det "snyggaste" spårningen han gjorde.

Nu sitter jag på jobbet, och ser fram emot träningen på onsdag hos Eva. Ska bli kul att se hur Tyson o Dizza jobbar/utvecklas denna gång. På onsdag börjar en minisemester t o m påskdagen. Härligt!! Hundträning hemma och förhoppningsvis med Elin o co i Göteborg oxå, sy tecken, fixa hemma blir det massor av.

Vi höres!

Tysons dag

Så var korningen, mentaldelen, över. Det var kanonväder, knappt ngn blåst= bra upplägg. Detta var Tysons dag.

Tysons dag

Hur gick det då? Han samlade ihop 483 p av totalt 600p, som är "mycket väl godkänt resultat" (över 480p), vilket jag är mkt nöjd med. Godkänt resultat är 300p.

Han fick en 2:a på aggression, vilket betyder stor aggression, dock utan kvarstående aggression. Där "tappade" han en del poäng, men samtidigt visste jag att han nog skulle få det. Han reagerar och svarar snabbt på saker och ting, men han avreagerar också vilket är a och o för mig iaf som matte. Shit vad jobbigt om det inte var så...

En sak jag blev lite putt över var att han som skulle vara skytte gick så tydligt och gömde sig bakom en buske, så Tyson såg ju det och stod o tittade efter honom hela tiden. En hund innan skedde samma sak, och den hunden fick gå fram till skytten och hälsa och sen tillbaka. Men inte vi. Så när han sköt, skällde Tyson till. Han stod stilla, men trodde ju nåt skulle hända med skytten och skällde som en uppfordran. Alltså ingen rädsla what so ever. Han fick därför en 3:a för det... på mh:t stod han helt stilla och titta mot var ljudet kom ifrån, så det var lite "surt" att få detta nu...  Vid kampen sket han ju fullständigt i skotten och kampade vidare utan reaktion på skottet.

Vid de första momenten, kamp med bitstock, med både mig och tävlingsledaren kampade han utav sjutton och tyckte livet lekte. Fick kommentaren från TL att tur att de andra hundarna inte kampar som denna, för då hade inte jag orkat mer. Kul!

Fick även kommentarerna: f-n vad skönt att se en hund som reagerar!

Nåt som överraskade mig? Nä, inte direkt. Kanske att han fullföljde jakten, men tyvärr "tappade" bytet och tog upp den sen och kom med den hela vägen till mig!! Det trodde jag inte. Synd att han tappade den, så där förlorade han några poäng. Men jag trodde ju inte ens att han skulle ta upp den eller fullfölja jakten.

Slutkommentarerna: T är väldigt säker socialt, han hälsar och så är det bra med det,rätt neutral. Detta gör mig glad, för då ser det hur jag ser honom oxå.

Här kommer poängen:

Samarbete (föremål/förare): 5
Samarbete (föremål/TL)     : 3
Gripa (ta tag 5 m)                 : 5
           (ta tag 40m)                : 4
Gripa (hålla i 5m)                 : 5
           (hålla i 40m)               : 4
Gripa (slita, dra 5m)             : 4
           (slita, dra 40 m)          : 4

Förföljande                             : 4
Förföljande (gripande)         : 4
Uthållighet                              : 2

Social självsäkerhet             : 5
Social nyfikenhet                   : 5
Socialt samspel                    : 4

Handlingsförmåga               : 5
Anpassningsförmåga         : 2 (anpassar m hög intensitet i samtliga situationer)

Koncentration                        : 4
Avreaktion                              :  4
Minnesbilder                         : 5
Rädsla                                   : 5 (står emot i alla testsituationer, visar ingen rädsla)
Aggressivitet                         : 2
Nyfikenhet                             : 4
Skott                                       : 3

Total summa: 483 p

Vill samtidigt gratta Eva-Lina och Ginza som samlade ihop 495p igår, lördag. Stort grattis!!

Galna vovvar och trött matte

Det är slutresultatet efter veckan som gått. Shit vad de haft energi, och jag har typ tränat med dem varje dag... det måste vara vårkänslorna som spritter i benen.

I tisdags var vi hos Eva för lite privatträning. Ville få lite ny inspiration och tips. Tyson fick börja och var såååå toppad. Men han gick kanonfint och satte sig snabbt och rakt vid ff och linförighet. Inte alls som dagen innan, då jag höll på att bli galen på honom. Då var han inte mottaglig för han var så full av energi och glädje över att få träna.

Men i tisdags gick han kanonfint, men tröttnade fort. Dels tröttnade han för att han nog inte har världens bästa kondition, men främst för att han var så toppad att han inte visste var han skulle ta vägen. Men som sagt klarade han ändå att hålla ihop under momenten, vilket var skönt. Det är så härligt att se glädjen i ögonen hos sin hund över att få träna med matte. Vi körde igenom och petade i de flesta gamla momenten och även lite i nya.

Dizza satt och lekte pausfågel (läs: skrikfia) i bilen medans Tyson tränade. Fuskigt, framförde hon sen när hon väl fick komma ut ur bilen.

Dizza, som var jätteduktig dagen innan, flippade ur helt denna dag. Men hon gjorde oxå några saker  bra. Förflyttningarna gick kanonbra. Inkallningen fint, hoppet fint men då o då fick hon "flippmode" och rusade omkring mellan momenten. Det går inte att låta bli att småle åt hoppetossan.

--------------

Onsdag: äntligen dags för "ha-kul-kursen" hos Eva!!

Vi började inne hos Eva med att presentera oss för varandra, vilket gick rätt snabbt vi var inte så många just den kvällen.

Sen tog vi in hundarna och gick omkring i ladan där vi skulle köra sök. Sen tog vi in en hund i taget.

Dizza fick se när Malin gick iväg och gömde sig, släppte henne precis när Malin satt sig ner bakom en höbal. Sa ingenting, utan bara släppte halsbandet så hon inte ska vänta på kommando. Dizza rusade dit och tittade försiktigt runt höbalen och sen var det vifta på hela kroppen som gällde. Nästa gång fick Dizza se henne gå iväg de första metrarna, men sen vände jag henne så hon inte kunde se vart hon gick och gömde sig.

Dizza sprang ut och letade i början, men slutade för  en stund. Misstänkte att hon nu behövde göra nr 2 när hon sprungit av sig lite... pep lite, men fortsatte sen att jobba vidare och hittade tillslut Malin bakom några pallar. Jättebra! Och mycket riktigt; det var nr 2 på G.

Nästa omgång fick hon inte se alls när Malin gick in i ladan och gömde sig, men nog visste lillstrumpan vad hon skulle göra. Rusade in och nosen gick på högvarv. Malin hade gömt sig i  ett svart tält med öppen lucka. När Dizza upptäckte att det var ngn där inne så skällde hon först, läskigt hål det där. Men då gick jag bara fram och då sträckte hon sig in mot Malin som satt där inne.

Jag fick lösa upp hela tältgrejen med att själv krypa in där (litet tält) och Dizza kom tillslut in till mig och så var det överspelat.

Tyson fick även han söka i ladan. Han trodde dock att han skulle leta sprängdeg, eller rättare sagt smittade dukar som legat med sprängdeg. Detta har vi gjort i just lador... matte får ju tänka efter!!! *matte slår sig i huvudet*

Nästa omgång fattade han direkt vad som skulle göras och jobbade kanonbra.

Jättenöjd med kvällen och mina hundar. Dizza fick även hälsa/nosa på en hästmule vilket hon skötte kanon. Inget skällande utan ren nyfikenhet. Tyson däremot blev överraskad, han hade inte fattat att det var hästar där och helt plötsligt kom ett STORT hästhuvud ner mot honom fr en box. Shit vad han blev förbannad/överraskad och skällde ut den ordentligt. hihi, Tyson då....

-----------------------

Vi har haft en del problem, för att säga det snällt, med diverse hantverkare som ska fixa vårat badrum.... vi fick sent torsdag em veta att elektrikern äntligen skulle komma och lägga värmegolvet, dock på fredag morgon kl 07.00 piiip . Hjälp!! Så det var bara att fixa det sista med primer på golvet och det skulle städas ordentligt innan det, vilket jag fick göra direkt efter samtalet. Var lite tveksam över att hinna träna och fixa badrummet, men bestämde mig till slut för att träna lite iaf. Trots att jag kört lite i köket med vovvarna så var det återigen fyllda av energi... så det var bara att bege sig.

Jag började med Tyson eftersom det är "hans" träningsdag egentligen. Vi körde lite linförighet, korta förflyttningar och halter. Han var återigen (tack!!!) pigg och vaken och denna gång även samlad.

Sen skulle vi köra budföring med skott, vilket vi aldrig gjort förr. Som jag trodde så stannade han till vid skottet och blev lite putt på skytten. Han var max 10 meter fr mottagaren, men återvände till mig. Körde en gång till och denna gång utan skott och han fullföljde med full fart. BRA!! På vägen tillbaka till mig blev det skott istället, och då stannade han inte till. Så det kommer vi att fortsätta med en stund. Måste ju klara det innan lägre. Platsliggningen är han inte på samma sätt.

Framförgåendet gick kanonfint!! T o m några glada tillrop och beröm fr de andra. *stolt*

Körde sen gruppträning, alla gick under kommendering. Tyson skötte detta kanonbra. Platsliggningen pep  han i början med släppte det efter en stund. Bättre och bättre blir det iaf.

Efter att ha kört lite apportering och hålla fast övningar med bra resultat så fick Tyson lov att vila i bilen.

Dizzelizz tur! Jag släppte ut henne på en äng, och jäklar vad hon sprang rundor, som om hon hade för mkt spring i benen och var tvungen att springa av sig lite. Så rolig hon är!

Dags att gå in på planen. Vi körde förflyttningar, och hon skötte det kanon när jag testade att backa som jag inte kört nåt  än. Hon bara flyttade sig, som om hon inte gjort annat, klockrent i sidan och bakåt. *matte klappar*

Vi körde lite fjärrdirigering, kanon som vanligt. Dock en gång som hon inte satte sig på första kommandot, då gick jag till henne och började om från början. Då gick det bättre.

Hopp, som i ettan och tvåan. what can I say?! No problem.

Läggande under gång går bättre, hon smackar ner i backen snabbare än ögat, men inte lika snabb upp igen vilket matte var glad över. Nötte lite på det, och jag såg definitivt framgång.

Ställande under gång har jag inte kört nåt än, men bara lite stå från sitt vid sidan av mig. Man kan ju inte köra allt på en gång...

Dizza fick jättemycket beröm från de andra. En sa; det är så kul att titta  när ni tränar, hon är så himla duktig!! Åh vad glad jag blev över den kommentaren. Att det behövs så lite för att man ska bli överlycklig!

------------

Helgen då?! Ja, på söndag blir det äntligen korning för Tyson!! Har inhandlat ett brett halsband, så han får lite mer luft så mkt som han kommer att dra mellan momenten. Och det blir värre ju fler grejer vi kört... Han blir så himla taggad.

Fredag och lördag; total vila, ingen träning. Boring, säger Dizza redan. haha

Söndag blir det heller inte många knop för Dizza, så jag hoppas jag lyckas byta min em till fm på måndag så vi kan vara med på miljökursen, annars blir det nog spår eller lydnad på fm innan jobb. Annars är det onsdag igen som det är kurs.

Vi hörs!!

Nu chockar jag mig själv med ytterligare en kort uppdatering

Chockad?! Jag med... hihi

Men jag måste ju skriva nu när jag kommit igång lite mer med att träna. Jag kan meddela att vovvsingarna är glad över att vanliga matte är tillbaka.

Tyson fick börja och tur var väl det. Han var toppad som få, vilken energi. Lite för mkt i vissa tillfällen och då tröt mattes tålamod lite. Tog mig själv i örat och gick tillbaka några steg och gjorde det hela enklare och han lyckades mer!
Jag måste säga att jag är glad att jag har 2 så olika hundar. De utmanar mig på olika sätt, och jag tvingas tänka efter. Att jag kommit så pass långt med Tyson trodde jag nog aldrig när vi startade. Men med hjälp från vänner och min bror med familj så har vi tagit oss till där vi är, och det är jag evigt tacksam för. Att vi sen råkat ut för puckon som försvårat vissa delar under Tysons uppväxt är en annan sak, men vi har iaf kommit vidare och förbi dessa "hinder" som de skapade under vägen.


Dizzelizz tur. Kulsprutan, hoppetossan, Red Bull i mallekläder...ja, kärt barn har många namn. Vi började med bakdelskontroll. Detta är kul sa hon, och swishade rumpan till rätt position vid matte. Körde vidare med kontakt och små "fot" förflyttningar. Hon var, som för det mesta, med fullt fokus på matte. Ja, då och då blåste det ju ett löv som man var tvungen att kolla, men var snabbt tillbaka hos matte igen... hehe

Jag körde vidare på inkallningarna för att bibehålla farten som hon fått tillbaka. Fullt ös och så sitt framför matte. Jättefint! Glad att farten är tillbaka. Detta har jag aldrig haft problem med Tyson, men de är ju oxå olika.

Körde lite hopp. Både till ettan och tvåan. Så duktig! Den har matte fått gratis. Hoppetossan tar gärna o hoppar lite själv när hon kommer i närheten och hon bara springer fritt.

Läggande under gång går framåt. Ja, det har ju aldrig varit problem med farten haha. Smack i backen, men dock upp som ett popcorn ibland, men nu börjar hon greppa att det är först när jag säger annat som man får lätta från backen.

Ställande har vi börjat så smått med, men inte gjort så mkt. Kommer dock.

Apporteringen; hon vill gärna släppa för tidigt och matte klurar vidare på det. Tror dock inte det blir några större problem.

Kort men intensiv träning.

Idag, tisdag, blir det träning med Eva. Yihooo, säger matte. Ska bli kul. På onsdag börjar ju kursen oxå. Vad kul det ska bli.

Kort inlägg om sökträningen

Idag var det äntligen dags för sök igen!!

Planen jag hade för Dizza var att idag bara köra på vinst, vinst, vinst. Så jag använde Dennis o Jörgen som figgar, för det var dem som var sist när hon fick för sig att vara tveksam den sista biten in till figgen även om hon gick hela vägen o kampade. Jag ville se att tveksamheten var borta. Och det var den. Shit, vad hon kampa den lilla malinutten!!

Figgen stod ca 25 m ut och när vi stod på stigen så gick han lugnt ut ca 15 m till och jag skickade Dizza. Och det var fullt ös hela vägen till figgen och en massa kamp! Jag har ju kört en del "bit/släpp/bevaka" med henne, så när figgen blev passiv så släppte hon pga det, inte för att hon var tveksam. Duktig tjej!!

Vi körde bara 4 skick och hon gick lika fint på alla skicken. Åh vad skönt det var att Dizza är tillbaka som sig själv. Det är inte lätt att vara virrig i huvet och snart in i löp-perioden.

På stigen hade vi Sofias dotter Elin med, och Dizza tyckte det var en konstig dvärg och blev lite tveksam, men det glömde hon snabbt och for och skulle pussa de som kom inom räckhåll.

--------------------

Tyson fick leka pausfågel och köra endast 2 skick, för att jag ville se om han fortfarande ville jobba i söket. I och med att han var seg under en tid, som dock visade sig bero på urinvägsinfektion så blev jag tveksam på om han verkligen ville köra sök.

Idag ville han iaf det!! Damn, vilken fart ut till figgen. Vi körde iofs med en kort pop ute på fullt djup och jäklar vilken fart han fick. Fick en boll och kom rusande till matte nöjt med en boll i munnen. Det var ren glädje, både hos matte och hund!

Idag åkte jag hemåt med ett stort smil på läpparna, dels pga mina underbara hundar och dels pga att jag hittat ett så härligt sökgäng som man känner sig hemma med. Tack gänget!

Veckan som gått

Jag trodde vi skulle börja kurs i onsdags, men den var framflyttad pga tidigare snöoväder och inställd kursdag. Nästa vecka, då startar det. Ska bli riktigt kul och som sagt tror jag det passar Dizza som handen i handsken. Härligt att se henne i fartgrenar! Swisch.....

Vad har vi gjort då denna vecka? Ja, inte många knop... Det har varit mkt att fixa hemma och hundarna har fått små och korta träningspass då och då. Men i torsdags när det var Tysons tävlingslydnad så fick Dizza oxå göra ett litet gästspel medans T tog en liten vatten- och vilopaus.

Hon är alltså riktigt duktig på bakdelskontroll. Jag är imponerad, men det är nog också för att jag aldrig riktigt fått den farten på Tysons bakdel.

Vi körde lite förflyttningar på stället, fot i korta sträckor, ställande, läggande, inkallning och hopp.

Förflyttningarna och fot i korta sträckor gick jättebra. Hon var vaken och fullt ös men ändå fokuserad på mig. Hon är även lätt att bryta om hon får för sig nåt annat. Nöjd som få var jag.

Läggandet säger smack i backen. Hon har dock lätt för att poppa upp igen kort efter, så det jobbar vi vidare på. Just nu är jag jättenöjd med farten i utförandet. Ställandet har vi kört väldigt lite, men hon är kanonduktig och fattar snabbt. Efter 2 korrekta utföranden från sitt så stoppade vi med det. Måste sluta med vinst!!

Inkallningen har hon kommit in i lägre fart än vanlig Dizza-speed. Så jag har fått tänka om och jobbat för enbart högre fart, ej helt korrekt utfört. Och det har hjälp avsevärt. Man hamnar nog lätt i samma gamla banor, men denna lilla filur utmanar mig att tänka efter! Det är bra för matte.

Inkallningarna kom hon nu rusande och nästa kasade på rumpan sista metern i framför matte. Åhhh vad hon är härlig!

Hoppet. Ja, vad ska jag säga?! Det är typ klart, redan. Hon kan även hopp, sitt, hopp. Hon hoppar gladeligen denna tjej, och klättrar. Säger jag klättra, så klättrar hon upp på höga grejer. A-hindret (ett litet), var ju ingenting sa Dizza när vi provade det en gång. Så roligt faktiskt så hon tog en egen runda över den och kom leendes tillbaka och sa: visst är jag duktig, matte?!

I morgon är siktet inställt på Saxtorpskogen och sök.


Dizzas helg och måndag

Har fått lite pikar över att det inte kommit uppdateringar som det brukar. Beror bland annat på att det inte blev mkt träning för Dizza förra veckan innan helgen kom

I lördags var jag och Marina och tränade lydnad på Trelleborgs Bk. Jag började med Dizza för en gångs skull.

Dizza o Woffe fick hälsa på varandra, men det slutade med käbbel. Dizza lägger sig väldigt sällan för andra hundar, och nu inte ens för storebror Woffe... kaxig dam, ibland mer än för sitt eget bästa...

Till lydnaden.

Jag körde en del sitt/stanna kvar och även ligg/stanna kvar. Hon är så duktig min lilla tjej. Trots käbblet med Woffe innan, var hon fullt fokuserad på mig trots att M o Woffe var i närheten.

Vi testade även lite apport, eller mest att hon kommer och lämnar av hos mig. Gick inte som det gjort innan, men jag lekte ju mest fram det och är nöjd för hur lite vi kört.

Hopp över hinder; hon kan tusan i mig tvåans hopp-sitt-hopp, bara sådär.... kanonfint!! Lilla hoppetossan älskar att hoppa och klättra.

Fritt följ, kontakt, bakdelskontroll: hon har blivit sååå duktig att snabbt lyfta på baken och följa till rätt position vid sidan!! Och det är oxå nåt jag mer eller mindre fått gratis. Vilken tur man kan ha ibland! Hon är en vovve som prövar fram till rätt om man inte säger nåt vilket gör många saker så himla enkla att få in! Allt hon behöver är lite beröm från matte så klickar det. Dizza fick även beröm av Marina för hur fint hon gick vid sidan med fin kontakt.

Vi körde några inkallningar, och nu börjar hon få upp farten igen! Skönt. Hon har fått för sig att trava in till mig ibland, och det är nog när jag kört för mkt stadga-övningar..

Som avslutning på träningsdagen fick hon leka med Zeb och där gick det mkt bättre. De lekte och sprang omkring.

Sen sov hon sött rätt länge när vi väl kom hem. Sötnosen....

image31
Så här trött blir en Dizzelizz efter lydnadsträning---------------------------------

Måndag: dags för miljöträning på Cementgjuteriet. Grymt bra ställe, dock får man räkna med att bli riktigt skitig både hund och förare. Det är dammigt. Men det finns så många olika ställen att köra på.

Innan hade jag bestämt att nu stoppar det ett tag med mörkersök och sånt för Dizzelizz. Hon måste få chans att bara vinna en hel kväll, och det gjorde hon idag.

Vi började med att gå omkring i en verkstadsdel bland plåtbord och grejer överallt. Hon gick jättefint och var intresserad vad som fanns där. Lyfte även upp henne på ett bord där hon fick undersöka omkring lite. No problemo.

Vi gick sedan vidare genom ett rum där det låg långa metallplattor som var ca 4 meter långa och 15 cm breda, med olika mellanrum mellan dessa. Dizza gick omkring som om hon inte gjort annat. Blev dock senare lite störd över en av de andra hundarna som gärna hoppar ut och skäller på andra hundar... men hon stängde ändå inte av utan fortsatte i bråten. Jättefint jobbat.

Sen kom en utmaning. Det fanns ett rum med högar av frigolitplattor,bitar you name it. Denna hög är väl 1½-2 m som högst, och man far själv omkring som värsta fyllot för inget står plant utan det gungar och har sig. Dizza for omkring och hoppade som en bergsget på detta underlag. Detta klarade hon kanonbra, jag var så nöjd.

En vattenpaus.

Sen gick vi vidare upp för en gallertrappa till övervåningen för vidare träning. Hon gick lugnt och fint upp för trappen. Väl uppe gick vi runt och kollade läget. Lite olika övningar med galler och bord med olika skrot (ej vassa saker) där de fick leta godis bland bråten. Även lite uppletande bland de anställdas skåp. Om hon var trött så visade hon iaf inte det, hon jobbade jättefint.

Ner för en gallertrappa och till VATTENSKÅLEN.

Vi testade även uppletande i en traktorhytt. Inget roligt sa Dizza. Jag tror en del av problemet var att hon var trött och tyckte det var lite konstigt. Hon satt mest och väntade på att jag skulle låta henne komma ner.... våga vägra, sa hon.

Efter 2 timmar i cementgjuteriet så var jag och Dizza nöjda för kvällen. Jag tyckte hon skötte sig bra och vi ser fram emot onsdagens kursstart med olika aktiviteter som sök i lada, speedball, rallylydnad bland annat. Superkul ska det bli, jag tror det passar Dizza som handen i handsken!!

Nu ska matte nanna!!

Lite prova-på massage och kort spår idag och så sök i morgon

Den här veckan har varit så där händelserik. Jag har jobbat en del, det har varit uselt väder när jag inte jobbat osv osv. Ursäkterna haglar.

I dag, på Og Sturup, så kom en tjej som vidareutbildar sig med hundmassage dit. Tyson var min kandidat, och det är kanonbra för honom att få lite massage pga stela muskler då och då.

Vi fick samtidigt se Gitte o Bosses nya tillskott; en 8-veckors staffe-valp. Hur söt som helst med sina rynkor i pannan.

Nåväl. Tyson fick sin massage och det var lite jobbigt i början när det var stelt, men sen njöt han i fulla drag med halvslutna ögon. När vi kom hem slocknade han i soffan med detsamma!!

När alla var klara med sina hundar så fick Dizza provas på lite. Hon tyckte det var lite jobbigt i början, att ngn skulle hålla på o röra på henne men hon fann sig ändå i det hela tiden och dummade sig inte något. Vi ska göra en uppföljning om 3 veckor igen, och då ska båda få chansen igen.

Strax innan massagen så tog vi ett spår på ca 200 m. I början blev hon lite konfunderad, för där det luktade godis var det inget... hmmm.. orsaken var att kråkorna tagit godiset i spåret... skrotfåglar. Men hon hittade slutet och en snusdosa, så överlag gick det bra. Hon gick ok i spåret, inga stora utsvävningar, och tog vinklarna bra men inte perfekt.. Men vad kan man vänta sig när matte varit lat med spår på sistone... får bättras på från mattes sida.

I morgon, ja då är det dags för sök igen!! yihooo!! Det blir hitta-övningar igen och bus med figge. Håller tummarna på bra väder, inget regn tack!!