Så har vi tränat sök!

Hej hopp i lingonskogen!

Nu sitter jag här vid datorn efter att ha tinat upp efter en kylig förmiddag/dag i skogen på sökträning. Och det är en riktigt nöjd matte som sitter här!

Dizza har ju varit lite blyg när det kommer en klump med nytt folk "som överfaller henne" som Dizza verkar tycka. Detta efter en tråkig hälsningsepisod där en person tyckte man ska vara uppe i huvet på valpen och vara väldigt burdus och knuffa henne hit och dit som värsta schäferdunkmaskinen... Ja ja, idag var det inga problem, hon verkar ha släppt den tråkiga episoden och det är ju skönt.

Tyson fick gå första av mina 2. Han var inte alls lika stressad/uppjagad i ren förväntning som han brukar. Bra!!! Han fick gå 3 skick. Jag kör rulle på honom. Vi testade pop up för raka slag och speciellt på första figgen. Sprang ut jättefint och tog rullen och tillbaka till matte. Påvis med matte slängandes/hängandes efter och kamp med boll på snöre med figgen! Kanonkul, tyckte Tyson. Efter 3:e skicket var han rätt trött. Blandning av nya människor och miljö tillsammans med laddandet i bilen och dålig kondis är nog orsaken. Jättenöjd är jag iaf. Vi avslutade med förstärkning hos gruppen efter sista skicket, vilket var trevlig enligt Tyson som fick MASSOR av gott godis.

Dizza då. Vi körde med godis hos figgen tills jag kom ut och jag agerade väldigt neutral så figgen var det mest spännande. En figge sprang ut till vänster och Dizza stod fint och ville ut. Satte sig och väntade med full koll mot figgen. Men det var inte den figgen vi skulle ta först utan nästa figge som sprang till höger istället. Dizza sprang i fullt ös och rakt på figgen, jättefint!
När det var dags för den andra så fick hon en extra förstärkning av pop up. Den figgen var nog en 35 m ut i rutan, men det var inga som helst problem, sprang i fullt ös ut och smaskade godis och myste med figgen. Eftersom det gick så bra så körde vi en till figge och sen avslutade vi med förstärkning i gruppen och det gillade hon skarpt!!! Salami fick hon, vilket är mumma!! Hon fick t o m ha på sitt fina nya tecken. hihi  (ska be Allan ta foto så jag kan sätta upp en bild på den...) Annie håll för ögonen!

Jag är jättenöjd med dagen och tycker sökgruppen är ett riktigt trevligt gäng med bra idéer och tips till en rudis som jag är. Kul att jag o vovvarna fick komma med. Och det var trevliga hundar resten i gänget hade!! Kul! Jag ser fram emot vidare lärdom inom söket.

Woffe o Marina var oxå med. Jag hann tyvärr inte se ngt av Woffes jobb eftersom de körde direkt efter Tyson, men Marina var nöjd så jag tror det gick bra för dem oxå!!

Dizza stå!!
Dizzas fina tecken hihi

Så har jag kommit igång lite

Jag har gått instruktörskurs via jobbet hela veckan, så orken har inte riktigt funnits att uppdatera bloggen efter man gett hundarna sin tid...

Vad har hänt i våra liv? Inte mkt om du frågar mina vovvar... stackarna. Men i morgon blir det fullt ös. Då ska vi ÄNTLIGEN få träna lite sök med gänget i Landskrona! Det ska bli kul, och bra för vovvsingarna att träffa nytt folk och ha roligt i skogen! Så jag tror de är riktigt nöjda i morgon eftermiddag när de ligger och sussar på mattan i vardagsrummet (eller i soffan).

Matte har i alla fall börjat komma igång med symaskinen, eller ska jag säga datormaskinen.... Jag har sytt några provtecken och nu också broderat på dem. Dizza fick en neonrosa/svart. Hi hi, alltid retar det någon. Dizza är stilig i allt, vår lilla prinsessa. Tyson fick en orange/svart. Även han är stilig i allt! Håller på med en röd/svart nu. Vill dock hitta snygga bilder/broderier att applicera på ryggen på tecknet...

Marina frågade om jag kunde sy ett jobbtecken till Woffe, som han kan ha när de är ute på uppdrag lite för att understryka att hunden är på jobb. Många vill gärna fram och hälsa på hunden osv, verkar inte förstå att hunden jobbar... Hur som helst, bara min tolkning. Så jag knåpade ihop ett svart tecken med företagsnamnet på ryggen och SECURITY på sidan. Bild på resultatet på hund ser ni här:

Woffe med sin jobbväst på


Återkommer i morgon med uppdatering efter söket. Håller tummarna för att det inte stormar och regnar, vilket brukar vara populärt under skånehösten...
Stockholmsturen

Vi åkte upp i torsdags, kom iväg vid ettiden så vi slapp den värsta trafiken. Puh...

Jag var så peppad inför träning och tips  med Tomas. Men det var först på lördag. På fredag körde vi lite sök med valparna, och Tyson fick testa på lite. Vi ska ju börja träna sök med båda så det var kul att se. Ska fixa hem min sökbok så jag kan läsa på lite, så jag inte känner mig helt rudis bland sökfolket....

Senare på kvällen så blev det lydnad med valparna (o svarta trollet Virus). Med Dizza ville jag köra stadga i "ligg", att hon inte sätter sig upp förrän jag gett frikommando osv. Hon snappade det hela snabbt och var jätteduktig *matte stolt* Hon fick beröm för det snabba läggandet.

På lördag morgon träffades vi kl 10 hos Annie för att åka till markerna vi skulle köra spåret på. Allt var väldigt välplanerat med klara spår och med karta och allt. Tummen upp för Annie o Åsa som fixat allt detta!

Jag körde totalt 2 spår på Tyson och ett på Dizza. För att hålla oss till Dizza så var det Allan som gått spåret, ett rakt på ca 50-60 m. Hon KRÖP under en liggande stam med frigång på 20-25 cm under, för att fortsätta spåret på andra sidan stammen. *matte jublar* . Tomas berömde hennes spårarbete, såsom de andra i kullen.

Jag har skrivit mer i Tysons loggbok, om ni vill läsa mer...
www.lifeoftyson.com under loggboken.

Det var jättekul att träffa en del av syskonen till Dizza och de andra bonusvovvarna. Också härligt att se fam Moberg med Annie i spetsen, som håller fanan högt trots sina smärtor. Jag tyckte alla vovvarna skötte sig exemplariskt i helgen och jag önskar att jag haft tid och stanna på söndagens bravader också, men tjänsten kallade och jag fick gjort det arbete jag hade kvar inför måndagens prov på söndag kväll..

Yihoooo!!!!! Stockholm here we come

Jepps, så har vi slutligen fått blodprovssvaret. Och det visade att det inte var rävskabb.

Det var i och för sig det vi trodde/hoppades men man vill ju ändå ha det bekräftat. Och det har vi nu.

Nu kan vi äntligen fokusera på det som sker i helgen: en MASSA hund!!! Vad härligt!

Återkommer efter helgen med lägesrapport.

Vi hörs!

/Lättad matte & husse

Vad jag pysslat med när det inte varit hundträning

Tänkte visa några alster som jag pysslat med senaste veckan. Det hela började med att Dizzelizz tuggade av resårbandet på Tysons söktecken. Så jag fick för mig att jag skulle sy ett nytt och så få broderat Tysons namn och ngn bild på ryggen.

Dessutom har jag snackat om att fixa till ett överdrag till hundburen i bilen, för att Tyson inte ska sitta och tagga hela tiden när vi är ute på klubben eller på tävlingar. Jag har sytt ett överdrag till Allans Volvo. Så jag hade lite idéer hur jag ville ha det denna gång.

Sagt och gjort. Jeanette åkte till Stoff & Stil på Svågertorp och storhandlade. Vilken guldgruva. Det fanns hur mkt tyger som helst. Jag hittade ett camouflagetyg, då syns det väl inte direkt om det kommer lite lera och annat hundarna får med sig in i bilen. Bild nedan på resultatet. Hål i taket för luft och även avtagbar lucka framåt. För dörrarna är där också avtagbara flärpar som fästs med kardborre. Jag är faktiskt jättenöjd med resultatet!

Sen blev det över tyg och då fick jag en idé att göra en "sjal" till Dizza. Bild även på den nedan. Lite bling-bling blev det på för lite extra piff i form av stjärna av blingisar. Dizza är så himla söt i den! Hi hi, Annie dööör väl när hon ser sin demonängel i fjollsjalen. Men Annie, det är ju i camouflagetyg... väger inte det upp lite åt cool-hållet... hihi

Söktecknet är färdigsytt, men inte färdigbroderat så jag återkommer med bild på det. Jag får min symaskin "deluxe" på onsdag som kan brodera en massa och man kan brodera foton av sina älsklingar eller vad man nu känner för. Kommer upp med foton på mina kommande katastrofer/idéer.

Dizza camouflage-bling

Buren med kläder på
I väntan på blodprovssvar...

Vår vecka har väl inte varit den roligaste. Det hela började för några veckor sen då Tyson började klia sig mer än vanligt. Jag trodde att det var typ myggbett som han inte kunde sluta klia. Till slut beslöt vi oss för att ringa vet och när jag pratade med dem så sa dem att det kunde vara rävskabb. Skiträdd tog vi oss till vet samma dag för undersökning.

T genomgick undersökning och skrapprov som inte visade någonting. Efter övertalning, läs bestämdhet, så gick vet med på att även kolla av Dizza. Visade ingenting. En timme senare och ytterligare övertalning så togs det ett blodprov från Tyson som skulle skickas in. Hade hoppats på svar i fredags, men icke. Så det blev sökträning i lördags utan hundar.

Jag tror/hoppas inte det är rävskabb. Efter att ha gått på medicin mot klåda och antibiotika mot infektionen, så kliar T sig inget. Jag tror det är överkänslighet mot för mkt protein. Vi har nämligen haft T på Aktiv-foder, som vi dock har slutat med igen. Jag tror det är det som spökat i hans kropp. Så inget mer av sånt.

Nu sitter jag här och håller tummarna för att blodprovet inte visar rävskabb.

Till sökträningen.

När jag och Tyson tävlade appell spår på Landskrona Bk, så pratade jag med Dennis som är ansvarig för en sökgrupp. Jag frågade om jag fick komma och kolla när de tränade. Och det fick jag, med hund t o m!! Men nu blev det ju inte så pga ovanstående.... Det var en heldagsträning, men jag kunde bara vara på halva pga jobb på em.

Men det var kul att träffa sökgänget. Denna gång var det ytterligare besök i form av Malmö-gänget i form av Lotta, Magnus, Mia och Glenn (Mallekraft). Jag tyckte jag lärde mig en del, trots att jag babblade en massa. Det var jättekul att se ekipage i alla stadier. Från nybörjare, till elitekipage. Inspirerande.

Jag tackar Dennis och resten av sökgänget för ett mkt trevligt bemötande, och jag hoppas jag kan komma att passa in i ert gäng.

Jag återkommer med svaret på blodprovet. Både jag och vovvarna håller på att sprängas i bitar för att vi inte kan träna som normalt.... Vi får hitta ställen som inte är appellplaner och där det inte håller till andra hundar.... Jobbigt, och kanske överambitiöst, men vad f-n... Får köra en massa aktivitetsövningar i trädgården.

/trött och uppgiven/hoppfull matte som har skallebank som få...

Rapport från tävlingsbanan

finns på www.lifeoftyson.com (storebrors sida) eftersom det var han och matte som tävlade/lekte.

I bloggboken hittar ni en rapport!

Kram

från en nannig matte... zzzzzzz (jobbade natt innan tävlingsdagen)

Spårträning i stället för storebror

I går lördag, så hade egentligen storebror spårträning med matte. Men pga tävling på söndag så vill matte att Tyson ska vara ordentligt peppad och redo att skrapa ihop ett 1:a pris tillsammans med matte. Och då fick Dizza spåra istället. Tyson fick stanna hemma och mysa med husse.

Jag lade 2 spår till henne. Båda på en ca 50 m. Första var rak, men i en nedförsbacke i slutet och kraftig medvind. Hon hade lite bråttom de första 10 metrarna, men sen gick hon i bättre fart. I stället för att lägga mat i nästan varje fotsteg´, eller typ var 3-4 steg, så la jag dem i stationer istället var 10:e meter. Det kändes som om det fungerade mkt bättre, fick henne ner i lägre fart och fortfarande i kärnan. Hon börjar vänja sig vid selen. I slutet låg en stor hög mat och senare en boll, så att hon ska förstå att spåret är slut och att få ett avslut. Hon vill gärna spåra vidare, vilket i och för sig är bra men vill att hon ska förstå när det är slut.

Andra spåret blev i skogen och det gick oxå bra, men där hade hon lite väl bråttom... Men hon tog den lilla båge som jag gjort finfint och hittade slutet men struntade i det och fortsatte spåra.... knasbollen...

Idag är det upp till bevis för mig och Tyson och hoppas ni håller tummarna för oss.

Vill oxå gratta Elin och Ozzy för det finfina 237 p och titeln korad!!! Grattis till Elin med en härlig Ozzy!

Arion Cup och annat som hänt i våra liv

I helgen var det dags för Arion Cup på Og Sturup. Tyvärr blev det några strykningar pga sjukdom/skada, och totalt 8 ekipage tävlade, varav 4 i IPO I. Det var riktigt kul att se alla duktiga ekipage, och man lärde sig en massa av att sitta och titta.

Allan kom lite senare, när det var dags för B och C-delen. Han hade haft vilddjuren hemma, så de slapp sitta i bilen så länge. När de väl kom till klubben så skötte dig sig jättebra i bilen, dock några skall från Tyson som ABSOLUT måste vakta bur och bil... Men Dizza satt knäpptyst, och det är jag sååå tacksam för att hon inte tagit efter Tyson. Iaf inte ännu. Eller så tycker hon att han kan ta hand om den delen så hon kan ligga och slappa. För det var verkligen det hon gjorde när hon var i bilen, även när hon var där ensam. När hon var ute med mig och checkade läget, så charmade hon som vanligt alla.

Bilder från Arion Cup, som Allan tagit, finns på
www.allanbank.se .

I söndags var jag och tittade på när Marina blev uppflyttad till högre klass spår. Vovvsingarna fick stanna hemma.

Igår, måndag, var jag och Tyson på miljöträningen (mer att läsa om det på Tysons sida) på ett cementgjuteri och Dizza fick stanna hemma. Och det var bra, för det hade inte funnits tid för henne med det späckade schemat.

Idag däremot så ska jag och vovvarna till Skurups Bk och träna lydnad. Skall dock ta ett snack med Rottisägaren innan jag tar någon av hundarna ut på plan efter det som hände sist.
Det är tävling, LK I, på söndag så vi ska köra ett sista lydnadspass och leka en massa idag! Det ska vara fart och belöning för snabbt utförande och väldigt korta pass. Det funkar bäst för honom.
Dizza ska även hon få komma ut och träna/leka lite med matte!

I morgon är det valpavslutning. Spännande vad Marina kan hitta på... hon är klurig hon. ;-)

Jag vill, som jag skrev i Annies gästbok, tacka Annie för den underbara varelse som Dizza är!! Varje dag med henne är en gåva.