ZONA STULEN!!!uppdaterad: återfunnen!!!!

Zona är återfunnen!!! Jisses så skönt.

Mamsen ringde och berättade att de fått Zona tillbaka. Jag började gråta av lättnad... jag vet hur mkt Zona betyder för framförallt Kattis. Känslorna och oron och tankarna som far i ens huvud vad som hänt ens älskade hund.... måste dock säga att detta är värra än när en hund sticker iväg... för här är det ngn som tagit hunden och gud vet vad de gjort med den...

Det var några av ett "icke så populärt folkslag" som tagit hunden samtidigt som de tagit däcken. De hade kommit in i hundgården på nåt sätt och krupit in genom hundluckan och tagit med henne...
Tror inte brorsan var så lugn som han normalt är när han fick se snubben som gjort det.....

Huvudsaken är att Zona är hemma igen hos sin familj!!

Kram på er!!

--------------------------------------

Tysons syster Zona har i natt blivit stulen från sitt hem. Alltså en schäfertik stulen från Vallen, utanför Luleå.


Här är deras mail som de skickat ut:


Idag/natt har någon brutit sig in på vårt hundpensionat och stulit min hund Binagårdens Arizona med öronmärkning 56013T.
Man har även stulit 4st alu-fälgar med däck men lämnat kassan med ca. 8.000kr i?!?
Polisen är inkopplad.  
Ni får gärna skicka detta meddelande till alla ni känner, jag vet att oddsen för att få tillbaka hunden är minimal. Men man måste ju försöka....
Skulle ni få nys om nåt så hör av er.  

Mvh Katarina Tano
Binagårdens hund- och kattpensionat i Luleå
http://www.binagarden.se/
0920- 330 17


---------------------------------

Hör ni något ang detta så hör av er!!! Det är rätt uppenbart vilken hund de skulle ta, för det fanns andra hundar i samma byggnad...

Jag är så jävla förbannad, frustrerad över allt detta. Att bo i skåne när detta händer min familj uppe i norrland. Jag hade velat vara där för att hjälpa dem få hem Zona igen.... Hur kan ngn göra nåt sånt här?!

*håller tummarna*


Kan man hoppa över denna dag?

Jag har den senaste tiden gått och oroat mig för att Tyson haft ont/hindrats av sina höfter och ev ryggen..

När jag var i Madrid över helgen, märkte jag mkt tydligare att han inte gick helt rent när jag kom hem. Att han var stel var nog p g a allt busande och kul han haft helgen jag var borta. Men detta gjorde att jag mkt tydligare såg detta och då bestämde jag att Tyson nu ska röntgas i både rygg och höfter så jag får svart på vitt hur det ser ut.

Idag hade jag en tid hos Dragan Panic på Malmö Djursjukhus och "min" Rehab-Marie kom också och ville följa upp och se hur det såg ut.

Innan detta jobbiga möte hade jag och Susanne bestämt träff för träning på Skurups Bk. Före det tog jag o hundarna en promenad vid Svaneholm. Härligt och bra start :-) .

Båda mina älsklingar var så "på" när vi skulle träna vilket var kul. De skötte sig båda kanonfint. Känslan att gå med Tyson i ff är härlig :-) . Så även idag... skiftade från långsam till språng marsch o sen även vanlig.
Vi visade även Susanne hur duktig T är på fjärren. *ler* Sitt från ligg kan bli lite bättre, men annars sitter det riktigt bra.
Körde även apportering med metallen och 2kg-tungen. Jisses vad apporteringen blivit ett riktigt fint moment för honom nu.

Med Dizza körde jag lite fjärr, då hon helt plötsligt tvekar i ställande fr både ligg och sitt... gick tillbaka lite i träningen och det känns som om det är på bättringsvägen.. återstår att se.
Körde även rutan, vilket går framåt :-) .
Sen körde vi metallen... och måste säga att sakta men säkert så går det framåt. Än finns det hopp. 
Kommer inte ihåg vad vi körde mer.... nåja.... skit samma. Nöjd med träningen med båda mina älsklingar.

--------------

Sen var det dags för det som jag drog mig för... bilen styrdes mot Malmö Djursjukhus....

Träffade Dragan som var kanontrevlig och vi pratade om vad jag misstänkte och hur vi skulle gå tillväga. Jag ville ha röntgenbilder oavsett vad, så det blev lugnande spruta inför det. 20 min senare märktes inte det ens att han fått nåt lugnande... Så det blev en spruta till i rumpan för T, och 5 min senare låg han duktigt avslappnad vid min sida.

Till röntgen och där kände vet på Tysons höfter och jag såg direkt på hans ansiktsuttryck att det inte var bra.... Mitt hjärta sjönk...  Faaaan också....
Han sa att det var pålagringar definitivt i höger (som är D) och ev lite i vänster (C-höften). Efter röntgenbilderna var tagna så fick även jag se dem och där fick jag bekräftat alla mina farhågor....

Min älskade, älskade Tyson har L7S1, och det kunde t o m jag se att det inte såg bra ut... Men vet visade även på Tyson att han inte visade alla symtom för det fysiskt. Han sliter inte klorna som hundar med L7S1 normalt gör (sliter på ovansidan av klon).  Nåt som är "positivt"...

Höger höften, är inte helt inne i kulan .... och den är ju D-höft från början. Inne i kulan syns pålagringar och det är nog inte helt smärtfritt för T i alla lägen. Dock har han rätt så bra muskulärt  som gör att det hjälper en del. Dock ngt mindre muskler i höger bakben.
Lite pålagringar syntes i vänster höft oxå, men ytterst lite.

Vi har pratat hur vi ska gå vidare och han går nu på antiinflammatoriskt i 10 dgr för att se hur han reagerar på det. Sen börjar Rehab med treadmill och akupunktur. Sen får tiden utvisa hur han mår.

Jag kommer att fortsätta träna honom, vilket både Rehab o vet höll med om. Själva fys-träningen får jag tänka om vad jag ska köra och hur. Men spåra måste han göra för att vara en fullt lycklig Tyson... det är ju hans favvo-grej. Det är oxå nåt som är "bra träning" för honom. Uppletandet får jag se hur jag gör, men kommer vara ännu mer noggrann med uppvärmning och att "gå av" honom efteråt. 

Lydnaden fortsätter vi med, utan hoppet. Allt som ev påverkar honom kommer jag självklart inte göra. Men jobba måste han få göra för att vara lycklig och nöjd.

Idag är det en crappy day....


Lydnads SM

Turen har fortsatt och jag lyckades kompa igår fm, då jag egentligen skulle jobbat. Så jag körde till Karlskrona för att heja fram Elin o Nixa och bli inspirerad av andra ekipage i kvalet.

Himla många duktiga ekipage, och kul att se. Lite hattigt att köra 3 ringar, när det var flera man ville följa men de körde samtidigt i olika ringar... nåja, kul var det iaf!

Hade med hundarna, självklart och det var lite skönt att det inte var strålande sol o varmt när de skulle vara lite då o då i bilen. Speciellt Tyson är detta kanonbra för iom att det är så mkt små hundar, som han INTE är förtjust i, men han släppte det fort. Duktig kille.

Tyvärr så hade Nixepix gått upp på platsliggningen. :-o... händer ju aldrig annars.... typiskt att det hände igår... för jag tror de hade kunnat vara tätt på kval till final om inte i final då...
Men jag tyckte det var kul att se dem och så himla stolt över Elin som gång på gång visar hur duktig hundtjej hon är. Inspiration!!

Har tagit en del bilder, men iom att solen lyser och det är underbart väder ute så drar vi oss ut i solskenet istället!! Njuta i trädgården, kanske måla lite fönster och så träna med mina underbara 2.


Bilder kommer här:


Vi börjar med ekipaget som var en stor orsak till att jag åkte dit: Elin o Nixa

Snyggt ff, trots ösregn :-)

Nixepix, igen... enda mallen i hela sm:et :-)

Elins klubbkompis

igen :-)

Fullt ös till matte

Dirigeringappportering

Fullt ös!

Förberedande manöver inför gripandet

Gripandet :-)

O så tillbaka till matte!

Ann-Kristin Petersson med Tjalve fr klubben (Ystads Bk)

Så här glad blir en pudel efter genomfört program!!

Towa Lindh o Havrevingens Qaala, 19:e plats!!

Qaala med giraffhals :-)

Minsta vovven i startfältet. Tog sig till finalen :-)

Inga bra bilder denna gång, men skyller dels på att det ösregnade ena stunden o sen uppehåll för en kort stund för lite duggregn som sen övergick i ösregn igen...  Men håll tillgodo ....

/Jeanette


Födelsedag!!

DIZZA 3 ÅR!!!

Idag blir 3 år och det firar matte genom att dra till lydnads SM i Karlskrona för att heja fram Elin o Nixa :-). Självklart hänger hundarna med!!!


Lekfarbror Tyson med lillskruttan

Har hon varit så här liten??

Så här får man mattes uppmärksamhet...

Jag med, jag med!!!

Det känns som igår....

Fotograf: Allan Bank


Köpa lott kanske?!

Jisses..... igår hade jag mer spänning än jag behövde... och helt självförvållat.

På morgonen var jag ute 1½ timme ute med hundarna på promenad, och slapp helvetesregnet som hållit på nu on and off ett dygn... *bläääää* !! Bara där borde jag ju fattat att jag skulle köpa en lott.

Sen iväg till Lund för att fixa naglarna. Jaaa, jag gillar fina "långa" naglar. På väg hemåt satt jag och funderade på fredagens övningar... Ville ju träna! Så jag förväntade mig ok väder... nu så här i efterhand.. njaaaa. inte riktigt va. Resultat: blåser (jaaa, jag vet att det är det normala i skåne) och så regnar det vågrätt. INGEN träning för mig och hundarna.

Nåja, tillbaka till färden hemåt. Hade inhandlat jordgubbar att ta med till jobbet och var nöjd med det beslutet...  satt iaf i min egna lilla värld och helt plötsligt fylls min tillvaro med blåljus, och sirener från en polisbil som jag absolut inte sett komma.... FAAAAAAAAN!!!! hinner jag tänka. Tittar på hastighetsmätaren.... THIS IS NOOOOT GOOOD!! ser framför mig hur jag inte kan ta mig till jobbet på ett normalt sätt de närmsta månaderna... för jag kan säga att jag körde fortare än vad körkortet håller....
Den vägen har varit 90-väg och är verkligen en 90-väg i mina ögon, faromässigt osv.. vet inte varför de tagit ner farten till 70. Jag körde över 100, mkt närmare 110.... Och visst kör jag ofta i högre fart än tillåtet, men INTE över de magiska körkortet-ryker-gränserna.
Tankarna och hjärtat rusar....  MEN!!! Vad ser jag?! Polisen saktar inte in utan bara blåser förbi och drar vidare!!!

LYCKA!!!! Trisslott nästa, säger jag bara!!! Numera: alltid farthållaren på så detta inte händer igen.

Väl på jobbet så blev det jubel över jordgubbar o vaniljglass som jag hade med :-)

Vi drog även lott om vem som får gå hem kl 21 isf 22.. Och jag vann!!! Go figure! Big time Trisslottsköpardags!

----------------------

En annan cool sak. Jag har letat mitt headset i typ en dryg månad... Vänt upp och ner på bilen, ja eller du förstår vad jag menar... hemma, letat överallt verkligen....  och så sitter jag vid en paushörna vi har på jobbet, och vips, där låg mitt headset på bordet!!! Snälla människa som lämnat den där. Oiiii, nu kan jag dessutom ha båda händerna på ratten!!

-----------------------

Nu ska jag fortsätta mysa inomhus innan jag ska iväg och klippa mig.

Ska fortsätta hoppas på tur, då jag bett om att få kompa imorgon så jag kan åka och hejja fram Elin o Nixa i Karlskrona på LydnadsSM! Kanske att be om för mkt.... meeen, hoppet lever!

Kram på er!!

så har en vecka gått...

Det har varit fullt ös denna vecka. Jobbat och sen försökt träna så mkt vi orkat/kunnat. Jaaa... luuuuugn o fin, inte varje dag... men iaf..

Sist jag bloggade så skrev jag att jag skulle hem o ut med hundarna för att vila lite sen... inte riktigt så det blev :-)

På vägen hem kände jag mig oförskämt pigg, och det var kanonväder, så jag började lägga upp en plan vad vi skulle hitta på. Det blev spårupptag och uppletande. Ville få träningen startad så fort som möjligt iom att jag förstod att det skulle bli en varm o solig dag.

De fick 3 upptag var, med olika vind så jag skulle se hur de reagerade i olika vind. De tog rätt håll båda två alla 3 ggr. Eller... Tyson trodde jag började bakspåra men för att efter 2 meter vända och gå rätt håll. Jag jublade inombords.

Sen vallade jag rutan och hade denna gång sidvind. Lade ut 3 saker på rad, första ca 20-25 m ut, på vänstra "linjen" och så en ca 40 m ut, nästan längs högra linjen. Ville kunna skicka längs högra linjen o att de skulle ta den i vinden utan att gå utanför rutan.

Började med Tyson. Han höll sig fint längs den skickade linjen o jobbade rakt ut och kanonfint på djupet. Han tog alla 3 föremål på 3 skick :-) . Han höll fin o jämn fart, och han är så himla tydlig när han har nåt i nosen. *tvärnit*
Förflyttade oss o skickade på sista föremålet, och tar även den klockrent!! Sen varvade vi ner lite innan han fick hoppa in i bilen för att ge syster plats på banan.
Även hon jobbade kanonfint på linjen. Inga tendenser som hon haft innan med att springa ut typ 10 meter sen dra höger... Även den sista tog hon kanonfint!!
Nöjd o glad kör jag därifrån med sikte ställt på TEBA. Skulle köpa bland annat en 2kgs-tungapport... Hade de givetvis inte. Men hittade lite annat som jag insåg att vi behövde :-) .

På vägen hem körde via inom Sövdesjön och hundbadet. Man går längs en mysig skogsväg och så kommer man till vattnet och jisses vad de (speciellt Tyson) blev lyckliga. Välbehövligt och välförtjänt i 25 gradiga värmen. Tyson simmade och hämtade grejer medans Dizza stod en liiiten bit ut o väntade in storebror för att knycka sakerna från honom... Men hon är längre och längre ut, men vill fortfarande bottna, Prinsessan... vi ska nog få ut en badgalning av henne också :-)

Detta var en underbar dag :-) Vi körde vidare hemåt nöjda och målet var soffan för lite vilopaus.

---------------------------

Vi har kört lydnad och så spår med spårgruppen resten av veckan som gått.

I lydnaden försöker jag fokusera på metallapporten, rutan, vittringsapporteringen, fjärr och inkallning m Dizza.
Tyson har jag fokuserat på fjärr (som han är riktigt duktig på nu :-) ), apportering, krypet, ff och inkallning.  Även platsliggning så fort vi haft gruppträningen.

Det går framåt för båda, men även för matte :-) . Metallen går liiite bättre, och det andra tar sig oxå.

Spåret gick snuskigt bra för både Tyson o Dizza i lördags, förutom Tysons bakspår till att börja med, men där får jag skärpa mig... Alla apporter in och en underbar känsla att gå bakom dem. Tysons spår var extra kul, för Lisa hade gått ut ett enligt Tyson riktigt roligt spår och hon följde inte med pga stukad fot. Så det blev lite som på en tävling, och det gick ju fint :-)

I måndags kom Jenny på blixtvisit från Sthlm. Dock utan hundar. Hon hade tenta i tisdags och flög hem igen efter det. Men vi hann iaf träffas och uppdatera varandra lite. Hämtade henne på skolan på måndag kväll vid 19, vi körde sen till Malmö bk för att hon ville se hur träningen gick. Fick lite småtips som jag direkt kände att det klickade för mig och hundarna :-) .
Metallen gav hon även lite småjusteringar hur jag kunde tänka och göra och det blev utdelning direkt. Vi är låååååångt ifrån färdiga jag o Dizza med detta, men babysteps är alltid nåt!
Tyson var den som fick mest beröm av Jenny! Hon gillar hans attityd.
Han var riktigt på G och tyckte det var kanonkul. Hans fjärr blir bättre o bättre, är nu o petar i ställandet, så han inte tar sitt pyttesteg fram som han gjort. Riktigt fint blev det.
Metallen tycker han är kul och apporterar gladeligen. Hmmm... kan han inte ta ett snack med Dizza....
Fria följet blev bättre och bättre men har är "lite på" och tränger i början, men blir bättre efter en stund. Så han får man "gå av" lite innan man ska ut på tävlingsplan. Har lite att jobba på, och försöker få väck hans förväntningspiiip.. Har lite idéer att jobba med.
Vi snackade även lite om uppletande-träning, och hur Jenny kör med sin Peak. Kul att höra om "nya" sätt (för mig) att träna på.

Efter det köpte vi mat och körde hemåt för att ha tjejsnack i soffan.

När jag körde Jenny till Malmö igen på morgonen så passade jag på att träna med hundarna på Malmö Bk igen. Efter 1½ timme körde vi till Bökeberg och gick en 5km runda i skogen. Häääärligt!!

När jag kom hem var jag helt seg, men med viss övertalning tog jag mig till klubben för att köra uppletande iaf. Det blev i spöregn!! Ja, jisses vad det regnade... jag var helt dyngsur. Vi hade dessutom störning i form av orienterare i rutan. Vi funderade ett tag på att använda dem som externbelöning *moahaha* .
Gick så där. Märkte att hundarna stördes av "motorvägen" som orienterarna hade skapat, men det är nyttigt att se hur de reagerar.
Dizzas 2 första skick var klockrena. Det visade att hon har nosen på från första galoppsprånget ut. Kul!! Sen blev det motorvägen som störde, men det löste sig till slut.  Dock lång väg att gå i erfarenhet och få detta till att vara befäst. Men vi jobbar på det :-) .
Tyson hade lite väl mkt spring för min smak, drog iväg i rutan men verkade ändå jobba... Han behövde fler skick för att ta in grejerna, men löste det till slut...

Idag blir det ingen träning!!! Ska ut på en långpromenad innan jobbet, och en långpromenad efter jobbet, annars inte många knop. Skööönt!!

Imorgon blir det kanske liite träning tidig fm, men sen är det jobb em. Fredag tänkte jag träna, får se om jag får sällskap.


Lördag hoppas jag få ledigt så jag kan åka och heja på Elin o Nixa i lydnads SM.


That's it for today!


Kram


Spår och tävling (inte vi :-) )

I lördags var det dags för spårträning. Denna gång var det Sandhammaren som stod på schemat som plats.

Jag hade lite tajt om tid då jag senast var tvungen att köra kl 12 för att hinna hem, ut med hundarna en sväng, dusch och sen iväg för att jobba... onödigt ont :-) . Nä då, jag gillar mitt jobb men när det "inkräktar" på min hundtid så är det inte lika motiverande.

Dizza fick ett 900 m långt spår, liggtid 1-1½ timme. Väldigt tät undervegetation och mkt snår och buskar. Det var även något som "dammade" så man var helt gul på byxorna efteråt. Dizza hade detta gula damm i näsborrarna.
Ett upptag, ca 5-7 m ifrån och jag gick ca 5 m bakom. Hon tog upp det kanonfint och drog iväg. Gick över första apporten (naturpinne). Tyckte hon markerade kort, men blev osäker... dumma mig. Nästa gång ska jag be spårläggaren antingen märka 5 m innan apport eller säga till mig, så jag inte "låter" henne gå över pinnar, om hon markerar dem.

Hon snurrade på ett ställe, jag trodde det var en vinkel, men det visade sig vara en apport. Även här, skulle jag ha vetat att där var en apport.. nåja.

Vid en vinkel senare i spåret snurrade hon lite men fortsatte sen rakt. Märkte att hon inte "spårade", men jag ville se vad hon gjorde för att lösa detta och komma tillbaka till spåret. Efter mång om och men så var vi tillbaka till spåret, och tuffade vidare. Hon kämpade på riktigt bra, och gjorde ett mkt bra jobb. Men jisses vad hon var trött :-) .
Nu ska jag ta tag i detta med apporterna, o fundera vidare.

Tyson, min spårstjärna då? Klart han skulle få spåra. Han fick ett spår på knappt 500 m, med upptag.

Upptaget blev bakspår. Jag var lite slarvig i upptaget. Kopplade honom och gick tillbaka till vägen, framåt ca 5 m och så på igen, lite bättre koll. Trodde först han skulle ta bakspår igen, men denna gång analyserade han lite bättre och tuffade iväg på rätt håll :-) .
Missade en pinne, där det var upp och ner i små sänkor. Men det gör inget, för han tyckte detta var ett kanonroligt spår och spårade kanonfint!

Det var inte så långt, men ville mest att det skulle vara ett roligt spår med lite klurigheter och rätt många apporter. Så jag tyckte det blev exakt som jag tänkt mig *ler'*

Jag är lite brydd över Tyson just nu. Han har varit lite stel i vänster bakben, men han haltar inte. Han går dock liiiite orent och Susanne kollade honom när vi tränade för några dagar sen. Han avlastar höger bakben när han sitter och har lite andra saker för sig när han rör sig.
Han har ju C/D på höfterna, så jag är orolig att det är nåt som inte står rätt till.... Min älskling....  :-(

Så idag ska jag ringa och försöka få tag på en tid till röntgen av höfter och rygg så jag får se hur det ser ut där, om det är där problemet sitter eller om det "bara" är något muskulärt som kan masseras/rehab:as bort.

Återkommer med uppdatering.

---------------------------

Nu till något roligare...

I går, söndag, var jag till Ystads Bk för att dels hejja på Susanne och Klicka i tvåan och så för att förhoppningsvis få lite inspiration för vidare tävling i trean och senare elit.

Lite inspiration fick jag, men det var nåt ekipage som såg riktigt bedrövligt ut. Hunden förstod inte alls vad matte ville i vissa moment och kändes väldigt låg.

Men Susanne och Klicka inspirerar definitivt!! Trots en "miss" av fialisa/speedygonzalez/Klicka som hade litta bråttom vid apportering. Hon kom i sån himla fart att hon i svängen efter gripandet tappade apporten, men snabbt upp igen och rusade till matte. Trots detta lilla så slog de till med underbara 189 p!! Jisses vad dessa två kommer att gå långt :-) .

Grattis, vännen!!!

Här kommer några bilder från söndagen:


Klicka in action

Rosa bollen, say no more :-)

Susannes egen lilla diamant

Sötnosen...

Söta Ayla var oxå o tävlade med matte Eva


Gott, gottigott gott

Slut!

-----------------------

Fick veta av Linda att jag minsann glömde nämna träff med Heffa som hade med matte o husse på utställning i Skurup (nästgårds)

Här är bilder på charmtrollet Heffa:Ser ut som en strikt general :-)


Så, nu ska jag snart hem. Det blir ut med hundarna, tror jag tar o tränar lite nu på morgonen så får jag ett par timmar i solen i lugn o ro och alldeles utan dåligt samvete för mina älsklingar.

Kram på er!