Kort uppdatering av veckan...

Spårade igår!! yihooo.... *klappar mig själv på axeln*

Har haft GRYMT dåligt samvete för mina underbara hundar. Visst de har fått timmavis av promenader varje dag, men inte mkt annan aktivering... i söndags körde jag ju lydnad på Skurups Bk innan årsmötet. Sen dess har jag faktiskt inte hunnit med mer lydnadsträning... suck...

Man vill så himla mycket, men ibland får man bara inse att man inte har tid till allt...

Jag reglade upp väggen till min kommande tv-vägg, elektrikern kom i tisdags o drog klart trådarna som skulle dras innan jag kan slänga upp väggen. Slänga och slänga... det är väl en smärre överdrift *asg*

Har jobbat hela veckan, så det har inte blivit mkt mer än promenader för dogsen... MEN, igår fick jag nog!! Jag vill ju träna med dem, för vi har ju himla kul. Så igår hade jag en em-vakt.. så jag började med att fixa med lite beställningar som jag behövde få gjorde ASAP. Sen blev det tvättat lite kläder o diskmaskinen sattes igång .. många järn i elden. In med dogsen i bilen när jag var färdig, körde till åkern nära mitt hus. Lade 2 rätt så korta spår ( 400 m ca), ett till dem var.

Sen åkte jag till Trelleborg med tapetproverna jag lånat. Beställde de tapeter jag ville ha, får dem idag (tror jag) . Sen tillbaka till Lilla Beddinge. Släppte ut galenpannorna en sväng för att kissa och springa av sig det värsta innan spåren.

Dizza fick börja med sitt. Gjorde ett upptag, Dizza drog själv ut mot spåret, analyserade o sen gick tåget. Hon var grymt intensiv och gick lågt o fint med snudan. Hittade första apporten och nästan stod på näsan som hon stoppade vid den. En stoppie (mc-språk) och in till matte: "kolla, kolla!!! Se vad jag hittade!!!"
Vi busade lite med apporten och sen fick hon lite köttbulle, men drog iväg för att spåra vidare. Pluttan!!! Hade inga större svårigheter, en hel del vinklar, men inga övergångar eller förledningar eftersom vi inte spårat på länge. Slutet var griseknoen!! Gissa om hon blev lycklig!! *nöff, nöff* Dizza hittade alla apporter, och gjorde mkt bra markeringar.
Kanonnöjd med henne, hon var väldigt intensiv i sitt spårande igår och analyserade fint vid vind.. På ett ställe var hon nog lite trött och tappade vid en vinkel, men skärpte sig o jobbade sig vidare. Mer spår!! Nu får jag f-n ta mig komma igång igen... *sparkar mig själv i röven*

Tyson fick sen komma ut, under stooor protest från Dizza, egot själv... Nåja, det sket T i. Han var överlycklig när han såg mig plocka fram selen. Började direkt kolla runt mig om spåret kunde vara i närheten.
Här klantade jag mig en hel del... Fick för mig att upptaget var på ett ställe, men Tyson fick visa för mig hur duktig han var och tog ett klockrent upptag.. Jag började bli irriterad, för jag trodde ju inte spåret gick där. Jag hann få ut ett: vad f-n pysslar du med?.. Tyson sket i vad jag gick o mumlade över o vips så gjorde han en markering på en apport... Jag fick gå från mutter-mode till YIHOOO!!!-mode! Yey!!! Vilken j-a tur att han klarar sig trots mina j-a puckomanövrar...
Tyson spårade riktigt fint. ibland lite ofokuserad vid vinklar, men jobbar sig in på spåret igen... hade dock önskat mer precision ibland. Han missade en apport i början, men det var ju pga mig. Hans markeringar är mkt snabbare nu, även om han alltid är tydlig. Har hjälpt med markeringsträning vid sidan av spårningen, med klicker. ...

Det blev en kortare promenad med dem en och en, för det behövs egentid med matte ibland!! Måste göra det mer.

Imorgon åker jag till Stockholm, ska hälsa på Eva o Nina främst, få se om jag hinner med mera äventyr.. Dogsen ska till pensionat 4 dgr, så de lär vara smått oregerliga o understimulerade när jag hämtar dem *fniss*... mattes änglar!

Kommer sakna dem, men samtidigt skönt ibland att få lite egentid.

Kram på er därute!!


Tysons favvoleksak; en mjukisigelkott fr Ikea.

Tyson KM i spår 2008 o så lite totalt ohundigt...

I höstas vann Tyson KM i spår på Skurups Bk och igår på årsmötet fick vi priset. Såg ut så här:


Själva plaketten på priset fick lov att bytas ut då de fått för sig att det var med Dizza jag vunnit.... Men det var ju min spårstjärna T....

Årsmötet gick över förväntan och var utan jobbiga diskussioner, utan det som skulle gås igenom gick som smort.. Skönt.

Innan mötet körde jag lite lydnad med dogsen. T fick komma ut först. Han hade myror i byxorna och for glatt omkring och försökte aktivera matte med diverse upptåg...

Vi värmde upp med lite kontakt och fritt följ, blandat med fokuseringsövningar. Han var riktigt på och ville sååå mycket. Plutten.,... Sen körde vi framåtsändande, och känner att T har koll på vad som ska göras, men vi har lååång väg kvar men det känns bra !

Vi avslutade med lite bus och så en apportering som kändes bra med fin fart ut och in och noll tugg. Satte sig snabbt o rakt dessutom!! *ler*

Kände att vi hade kul och ville avsluta när det kändes så bra.

Dizza var inte helt nöjd med att storebror fick köra först... Som skjuten ur en kanon rusade hon in på plan när hon fick ett "varsågod" och tokrusade som bara hon kan.

Hon var lite väl taggad, så jag kände inte att jag ville in o peta i moment, utan vi skulle bara ha kul och belöna de små framstegen trots taggad-o-galen-attityden.

Vi körde lite ingångar, med fokus på farten och det hade hon idag... så det var en passande grej att köra.

Vi körde även framåtsändandet.. var lite orolig innan vi kom till klubben, då hon var så himla vek sist vi körde det och ville se om hon hade minnesbilder från förra gången... Men icke sa nicke!! Fullt ös i fartmomenten. Saktagåendet var riktigt bra andra och tredje gången. Testade även sen åt båda hållen att köra fart till mitten, och med hjälp av linan få henne att sakta in och sen fortsätta sakta-gåendet nästan helt fram till grisen som satt på bollhållaren i slutet. Där fick hon stanna, jag sa "vänta" och gick förbi henne o hämtade grisen och belönade bakom henne!! Andra gången saktade hon själv in kort, tittade på mig, vinglade till lite, men med min hjälp med rösten o ett bra, sakta så gick hon rakt igen och kanonfint tempo!! Jisses vad jag var stolt över henne!! Lååång väg att gå men det var ändå en skön framgångskänsla!!! yey!

Vi lekte lite som avslutning och Dizza var på topp!!

Sen fick matte plikttroget delta på årsmötet...

------------------------------------

Måste berätta om nåt jag såg idag när jag var i Lund (skulle fixa klorna). När jag är på väg till bilen för att köra hem så går jag på en gågata och ser en tant med en fet gammal hund i flexikoppel (surprise...) som låter hennes hund gå fram till en hund som sitter fastbunden utanför en affär.
Hon stod o fånflinade medan hennes hund fjäskade för den fastbundna hunden som stod med en stel vagt viftande svans som stod rakt upp. Jag sa högt till henne; jag hoppas du känner den hunden, för annars tycker jag du ska låta bli det där...

Jag fattar inte vad f-n kärringen tänkte på... hon gick iaf därifrån när jag sa till henne...

Bara en reflektion från idag...

---------------------------------------

Idag har jag lekt hantverkare. Jag är faktiskt lite händig och gillar att fixa grejer själv.

Imorgon kommer elektrikern och drar lite kablar till nya uttag för min tv-vägg och en lampknapp. Så till dess skulle jag ha satt upp de nya reglarna, vilket jag gjort idag. När elen är dragen ska osb-skivor och sen gipsskivor upp. Spackel, slipning och sen en snygg tapet (om jag hittar nåt...) . Sen det roliga; upphängning av min tv som ska sitta på ett väggstativ så man kan vrida o vränga på tv:n och så upp med högtalare. och så: tadaaa!!! Färdigt!!

Här är förebilder, med reglerna uppe.Återkommer med uppdateringar på tv-väggen, för det är nog det som mest kommer att hända i veckan, innan jag sticker iväg på äventyr i Fjollträsk aka Stockholm. Ska bli skönt att komma bort lite, träffa gamla vänner jag inte sett på lääänge och så kanske några nya bekantskaper haha.

Kram på er därute!!

Senaste veckan

Vad har vi pysslat med, ja inte är det mkt hundträning iaf.... Matte har kommit igång med att jogga. Nu 3 ggr på en vecka. Yihooo!!! Hundarna ger det ju inte mkt kondition, men de tycker det är kul att följa med.

Annars är det mest långpromenader som avlöst varandra, och "träningslekt" lite på slutet av turen. Bland annat fick jag ett tips från Susanne (
www.klicka.cybersite.se)  om olika sätt att träna in själva ställande under inkallning. Bland annat var ett tips i sanden, och det har vi ju massor av i Beddingestrand *ler*.

Så nu har jag under några promenader varit på stranden, med klicker och boll i handen. Skickar upp Dizza uppför en sanddyn med ett "klättra", och vips är tjejen uppe på toppen o blickar ut över havet. Sen kallar jag på henne, och mitt i "backen" så säger jag "stå" och hon måste "låsa" benen på ett helt annat sätt iom att hon glider nerför i sanden. Har bara kört detta ett par ggr, men hoppas att det ska klicka för henne och använda det i ställandet vid inkallningen. Träna muskelminnet bara.... bara och bara... pust. Men en kul idé och hundarna tycker det är himla kul lek.

Annars har det blivit mest fixeri hemma, får hjälp av en elektriker idag med att fixa uttagen i vardagsrummet som ska flyttas då jag ska fixa min blivande tv-vägg. Just nu är det ett hål där dörren var tidigare så nya reglar ska upp och uttagen flyttas dit jag vill och sen ska gipsväggar upp och spacklas för att sedan kläs in i snygg tapet som fondvägg. Hänga upp väggstativet för tv:n och även cool hylla till dvd-spelaren o sånt där ni vet.. Före o efter bilder kommer, iaf efter bilder. hihi.

I helgen som var, så var jag o Susanne och många andra på föredrag anordnat av SBK med Kerstin Malm, o så hmm. kommer inte ihåg hans namn nu... och så sist men inte minst Kenth Svartberg. Han är himla duktig på att hålla föredrag på ett underhållande sätt och som är inspirerande. Handlade om hundträning- påverkan/åverkan.
Träffade många kända ansikten vilket var kul. Och tack Susanne för trevlig sällskap!!

Har en plan med både D o T. Tyson ska jag fortsätta komma vidare med i lydnaden, för jag känner att vi har så mkt mer att ge och satsar på att bli uppflyttade till högre spår i år. Platsliggningen SKA lösas, men jag har varit lite lat i den träningen eller faktiskt ofta glömt bort det... så det får bli skärpning med det. Spårning ska det bli mer av!! Vet att han älskar att spåra min plutt, och duktig är han oxå. Om platsliggningen börjar lösa sig så är det en tvåa som gäller för T i år.

D ska byggas upp så hon vågar använda de resurser hon faktiskt har. Har pratat med M och ska ev på besök på deras träning för att få lite hjälp åt rätt håll... men det blir om ett par veckor först. För mig är det viktigt att det är ngn man litar på med sin hund och som kan hjälpa en åt rätt håll och det tror jag detta är!!
Annars fortsätter vi träna på, mer spår ska det bli, måste det bli. Jag har bara så förbenat svårt att ta mig ut själv just nu... fast jag har fina åkrar som kan användas som ligger alldeles hemmavid...

Lydnadsmässigt så handlar det om att fortsätta i den riktning vi är. Hon tycker det är kul, men jag känner att jag släppt igenom lite väl mkt slarv så där får jag skärpa till mig... *slå på mig själv* för denna dam lär sig fort... även ofog haha.
Målet med henne är uppflytt elit, om vi kommer med på tävlingar vill säga. Vill känna mig säkrare på uppletandet som knappt är påbörjat... suck... och så framåtsändandet.
Lydnadslydnaden tänkte jag starta en trea och testa var vi står, har en del att jobba på men vi förstör inte för ngn annan iaf.

Måste förresten berätta vad som hände häromdagen... Var ute och gick vår vanliga promenad. Först så gick vi förbi en hästgård som vi ofta går förbi på långturen. Där har de 2 äckliga råttor aka Jack Russell. De är till att börja med så j-a fega. Och de springer vind för våg på gården... Är de ute när vi går förbi så kommer de rusande efter oss, jag har för vana att ha T vid min sida då han HATAR dessa små saker. De springer o bjäfsar efter oss, men stannar vi (för att jag ska ha koll på dem så att jag kan "skydda" mina 2 från dessa) så stannar de oxå, men så fort vi går så närmar de sig oss bakifrån. Hatar detta.... ägaren ska vara glad om den kommer levande ur händelsen om de ngn gång kommer ända fram...

Nåja, vi överlevde dessa gremlins och sen så kommer nästa gäng. Ett par med 2 st västgötaspetsar, med tröskel noll för att skälla. Man hör dem långa vägar när man är ute, vilket är en bra förvarning vad som komma skall. Sen går de i flexikoppel, och hoppar ut mot mina hundar... (inte alls provocerande.... nääädååå ...).. matte säger Nej... nej, inte skälla... nej. nej... tyst... jag sa TYST.... i hundarnas öron : bla...blablablabla.... HEJJA vovve, hejja... suck.

Tyson spänner sig, men tar detta rätt ok. med ragg men utan utfall vilket är ett stort framsteg från när han var ung... Han vill snabbt därifrån. Dizza blir mer undrande och går o tittar på de skällande idioterna. Men j-ar hon hade snappat till om de varit uppstudsiga o nära...

SEN, kommer den ultimata utmaningen.... jag blir så matt i lacken... Jag går på vägen som löper genom golfbaneområdet. Långt bort ser jag två mellanstora beiga hundar vid ett av utslagsplatserna... nåja, de är säkert i flexi... Men icke sa nicke.
Det slutar med att ni vi kommer närmare så galopperar en av hundarna mot oss, okopplad, med ett stycke husse springandes efter sig... han lyckas nappa tag i selen på hunden typ 5-8 meter ifrån oss.... jag hade redan ett stycke nyckelknippe redo att avstyra ev "hälsning" med... Husse gick åt sidan och fick "onda-ögat" av mig när jag och hundarna gick lugnt förbi. Mina var riktigt duktiga!!! *stolt*.

Vilken promenad... haha.. sen avslutade vi med att bli utskällda av två Boerboel (sydafrikanska mastiffer á 60kg+) som hoppar mot stängslet i sin trädgård...  men dem är vi vana med. Har faktiskt blivit stoppad ett par ggr av både frun o gubben o fått beröm över hur duktiga mina hundar är... *stolt* . De skulle bara veta hahaha. Första gången sa hon: den lilla hon är väl en sån där mallinåjs? Lite roligt.. men kanontrevliga folks.

Nu får det vara nog för denna gång.

Kram till er därute.

Gbg o lite annan träning

Kommer fler bilder fr söndagen, när jag kommit hem.

Nu så... ska jag försöka återge helgen i Gbg. Bättre sent än aldrig är ett motto jag lutar mig mot....

På fredag fm stack jag upp till Gbg för att träffa Elin o Hannah på Gmbk för lite träning... Strålande sol o klarblå himmel!! Helt underbart!! Jag tog ut hundarna för att rasta dem och gick upp för en kulle o när jag gick där kom tanken: shit vad fina bilder det kan bli här... sagt o gjort; jag hämtar kameran o ler stort o säger; det kan bli kanonbilder där uppe på kullen. Så mkt träning blev det inte mkt av... Mer fotande och lite lite träning. Inget seriöst från min sida iaf.

Här är några av dem bilderna:

Shanti


Ebba

Prince

Du sa vad för nåt???

Min stilige Tyson

Mina pluttar

Vi mötte även Harry där (
www.swedbox.nu)  och blev inbjudna på fika och titt på deras ursöta valpar.
Kan man säga nej till sånt? Icke, sa nicke!!

Så vi for till Harry o Annethe och blev storcharmade av valparna. Vilket gäng goa valpar, glada och framåt och full av bus. Jag blev störtförälskad i minstingen, tror det var tik 3. Hoppade o bockade och anföll med viftande svans. Jisses.

Här är några bilder på dem:


Bra att ha syskon...

Svårt att ta bilder när de for omkring, så de bästa blev när de sov... så det stämmer ibland när man säger; de är så söta, när de sover. Hihi.

På kvällen for vi till Elin där jag bakade en kärnmjölkskaka (gammelmosters recept) inför lördagen. Träffade även Tomas o Ärtan (Dizza o Nixas syster) innan jag for vidare till Jenny(Bråka o Focus matte) där jag skulle få sova. Tusen tack, Jenny!!! Du är för go!

----------------------------------

Lördagen var dagen med Sverker (www.lindjax.eu) .

Vi var 7 ekipage på olika nivåer och med olika kunskap. Behöver väl inte säga att jag kände mig som ett blåbär *fniss* .

Mitt mål var endast att köra uppbyggningsövningar med Dizza. Inte det bästa grunden med tanke på att hon precis gått ur löp och är mjukare än mjukast just då.... Och det visade sig även i övningarna. Hon har humör den lilla damen. Försiktig med nya kampsaker som hon aldrig sett. Efter några ggr med dem så var det inga problem. Så jag fick lite tips om vad jag ska göra hemma och jobba vidare på det....
Inte jätteimpad av min skrutta, men jag vet oxå att hon är sämre än sämst när hon gått ur löp o ev på väg in i skendräktighet.

Tyson fick vara mingelhund denna dagen.Charmade Jenny som inte är så mkt för schäfrar... hihi, min charmknutte.

Även Josefine o Jerry, de nyförlovade tu förgyllde vår dag med deras närvaro efter att ha kommit hem från Paris kvällen innan.

Var kanonkul att se systeryster Ärtan o husse när de körde. Duktiga var de, och fick lite vägledning av Sverker hur jobba vidare. Har ju inte sett Tomas o Ärtan sen de var pyttesmå.

Kvällen blev hos Jossan o Jerry med lite alkoholhaltiga drycker och mkt snack! Så himla glad att jag lärt känna detta goa gäng i Göteborg. Kram på er!

Här är bilder fr Lördagen:


Max, Prince's pappa.

Stolt Max.

Farlig Bråka-kråka

Just you try to get it!!! Dizzelizz, fotad av Jenny el Jossan

Nixepix in action

Ärtan-pärtan

Troja med husse Henrik ska smaka på Sverker

Troja igen.

Det var inget bra ljus under dagen, o kvaliteten därefter. Tyvärr fick jag inge bra bilder på Malin o Bella, som oxå var med under dagen.

---------------------------

Söndagen.

Det blev sök, lydnad och uppletande. Tyson var jätteduktig i uppletandet, vi har ju precis börjat men avslutet och minnesbilden blev nog kanon från dem övningarna för honom. Dizza hade lämnat de 2 hjärncellerna i bilen. *huh? Va? Har vi gjort det här förr?*

Söket körde vi på lite tips fr Sverker dagen innan, och med Jenny blev det bättre och bättre. Jossan var liiite läskig när Dizzelizz blev trött.

Lydnaden var Tyson fint med och vi hade riktigt roligt på plan! Dizza gick helt ok, men märker hur mkt lättare hon tar åt sig av hur jag säger saker när hon är så här puckad.

Lite foton blev tagna igen *surprise* Kanske det jag ska satsa på med tanke på min obefintliga utveckling med Dizza just nu... host host. Nä då, på det igen!!

Här är porträttfotona från dagen:


Jossan o Leah, sötnosarna!

Hela påsen tio kronor!! som de säger på Möllan i Malmö när de säljer frukt o sånt...

Bråka-kråka