Usch för skånsk vinter.... alt: vi är gjord av socker

Så känns det just nu. Mina vovvar håller på att bli galna av understimulans då o då. Har haft en del att göra med beställningar på tjänstetecken, och tyvärr har vovvsingarna fått korta stunder då o då istället för långa spårpass ute i skogen.

Vädret är/har inte varit det bästa... Det blåser så in i norden och regnar.... härligt... NOT!

Detta har gjort att promenaderna blir gjorda, även lite längre, men träningen har blivit inomhus i köket. Så jag har passat på att försöka mig  på nya moment. Ja, med Dizza är det inte så svårt eftersom nästan allt är nytt.

Har  testat lite kryp med båda och jag måste säga att Dizzelizz är grymt duktig, gör rätt direkt. Nu har hon ju en massa hjälper men så är det ju i början och det är absolut inte befäst på  ngt sätt. Tyson har det inte jättelätt med sin stora kropp o halt golv  är det inte den bästa kombination. Ska fortsätta med det utomhus med honom.

Tyson har lyckats dra upp en flik på baksidan, vid sporren, så det är heller ingen hit att få nerskitat ute. Går med linda just nu, så han inte ska slicka på det jämt....

Vad har vi annars kört för moment.... med Tyson ; inkallning med ställande på korta avstånd för att få stabilitet (och tydlighet från min sida). Sen har vi börjat få skallet till nåt roligare , dock låter han som en badanka trots hans storlek.. hihi lite sött är det. fjärrdirigering håller på att utökas till ställande oxå, går ok, men på det hala golvet flyttar han sig ngt fram... blir oxå mer av utomhus.

Med Dizzelizz kör vi ligg-stanna kvar. Shit vad hon är duktig!! Sitt stanna och till inkallning. Har varit tveksam men går mkt bättre nu. Ligg med stabilitet går oxå mkt bättre. Matte får skärpa sig lite, dock.

Skall är hon oxå en stjärna på. Hon är så rolig för när man tystnar för att få henne att ev skälla en gång till, så bjuder hon på det nästan direkt. Hon är kanon för klickerträning för hon bjuder på nya försök för att testa om det var det jag ville, om det kan framkalla ett nytt klick.

Hmmm... vad gör vi mer? Jo, Dizza hoppar upp i vår hylla med vantar, leksaker o dyl och hämtar grejer till sig själv Har även börjat apportera skor, helst mattes, men dock inte till matte utan till lämplig matta...  tuggar dock inte. Mattes fotsvett är väl nåt speciellt...

Det finns hopp för oss på renoveringshimlen! Igår fick vi kontakt med en snickare som ev kan hjälpa oss med garaget och en kvart senare ringer en kakelläggare och vi kom överens om att han ska komma idag o kolla in vårat årsprojekt. *håller tummarna hårt*

Kommentarer
Postat av: Lotta

Ja visst är det härligt med renoveringsprojekt som varar ungefär 1 år..... Ja mitt ren.objekt varar ju ca 10 år.
Vilka duktiga hundar du har, ja mina ligger mest på sofflocket i detta vädret.
Vi ses

Postat av: Linda

Jag håller tummarna för ert garage. Det är inte kul med vare sig fukt eller renovering :/

Skor ja... Wille apporterar ALLT. Tar han väl en sko KAN den bitas i sönder. Det hände med Nicklas innesko idag. Mattes rör han dock inte hehe, varken skor eller annat. Duktig kille ;)

Vi ses den 17:e om inte innan :)

Kramar Linda

2007-01-11 @ 17:09:40
URL: http://www.rottislyan.com
Postat av: Anonym

Vilken härlig bild när Dizzelizz springer och ser galen ut haha :D.. Kram kram

2007-01-11 @ 17:46:52
URL: http://eloz.tk
Postat av: Malin

Linda: fuktskador, nej det är inte kul. Renovering - jooo, det är ju superkul! :D

Vad duktig både Dizza och Tyson är!
Ivar, han är också bra på att köra klicker med. Greta passar inte alls, när jag väntar ut ett beteende väntar hon också... kan sitta still i timmar. Stadga är hon bra på i alla fall! :D

Jag vill höra Tyson skälla som en badanka, låter helskoj juh!

Hoppas verkligen att ni får lite bättre väder är nee i Skåne.
Vi hade snö och fint igår men idag är det blött och lera igen. :(

Fin bild på startsidan på en Dizza i full kareta! :D

Kramar

2007-01-12 @ 15:34:34
URL: http://www.rottisivar.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback