Miljöträning för sista gången på Hyltab...

Frågar man Tyson så äääälskar han Hyltab. Han har varit där otal ggr för miljöträning blandat med lydnad, sök, uppletande, lek osv. Idag var sista gången vi var där pga ägarbyte.

Tyson hade varit riktigt dålig under natten pga för mkt av det goda dagen innan, så han fick komma in o träna en omgång och då körde vi lite lydnad samtidigt. Han var såååå överlycklig när han såg "luftkuddarna" som han fått kampa med sen han var valp. Han fick leka liiiite med kuddarna sen blev det sök o lydnad. Han skötte sig bra, han är ju grymt pigg för att ha varit dålig i magen hela natten innan.

Till Dizza då. Hon fick komma in första omgången, och då gick vi mest och tittade omkring på alla grejer och andra hundar som fanns där. Dizza har varit där en gång innan och då var hon ca 4½-5 månader gammal. Det var grym skillnad på hennes reaktioner och sätt mellan gångerna. I dag for hon som en skottspole upp på högar av mattor och kollade upp på pallar och grejer!!

Jag försökte köra lite kontakt bland de andra hundarna och lite förflyttningar och det gick över förväntan, för det var ändå ett tiotal andra hundar där.

Linda var oxå där med Wille, så vi körde olika övningar/lekar tillsammans o hjälpte varandra. När jag varit in med Dizza för att kolla in stället så tog vi in Wille och bestämde oss för att testa luftkuddarna och sen lite sök. Luftkuddarna hittade han ett hål emellan o for rakt igenom högen. Smart kille! På vägen tillbaka flög han över som Superman. Men varför göra mer än man behöver. Hihi. De nästa gångerna flög han över igen och tyckte det var kul! Söket var han jätteduktig på. Jobbade hela tiden fint och givetvis hittade han både matte o Jeanette!

När Dizza fick komma in så körde vi på kuddarna med henne. Hon flög som en gasell över kuddarna! Yihoooo!!! Förra gången vi var där tyckte hon dem var liiite läskiga, även om hon hoppade till matte på andra sidan om dem. Men inte idag, det var skitkul!! Jag behövde då inte mig själv som dragning för att få henne att hoppa. Jag satte henne, o "stanna kvar" (höll dock liite i halsbandet för säkerhets skull), kastade hennes pipdutt och sa sen varsegod!! Och hon flög över, tog dutten och hoppade tillbaka med den imunnen och rakt till matte för kamp! Kanonduktig! Detta gjorde hon flera ggr.

Sen körde vi lite sök på Linda. Dizza jobbade fint, men pep då o då medans hon sökte men hon slutade ändå inte jobba... Intressant, för detta gör hon inte när vi tränar "vanligt" sök.

Mellan omgångarna blev det massor med vatten, för shit vad de små liven blir törstiga efter miljöträning.

Allra sist körde vi en omgång på kuddarna igen, och lite kontaktövningar bland alla andra vovvar.

Det allra bästa, kommer Tyson att upptäcka i morgon, är att vi fick med oss en luftkudde hem!!! Tyson kommer att ta sönder den på nolltid han älskar att kampa med dessa stora kampduttar hehe. Men först ska Dizza få bekanta sig med den.

Resten av veckan blir det lite momentträning och så sök på söndag! Äntligen! Nu håller vi tummarna för noll storm som förstör.

Utanför hundlivet försöker vi renovera vårat badrum. Allan har varit i gång med att slipa väggarna fri från gammalt lim från badrumstapeten som fanns där innan. Vi ska kontakta elsnubben för bokning av sista jobbet (fläkt och golvvärme), boka flytspackeljobbet och så ska vi städa och prima golvet innan dem kommer. Vi har äntligen börjat känna att det finns ett ljus i renoveringstunneln.

Nu har vi iofs fått fukt i garage och ska se om dolda-fel-försäkringen täcker *håller tummarna* Men blir badrummet färdigt snart, så kommer det ta en hög med sten från våra axlar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åhh vad skojigt det låter med miljöträning!! haha jag skulle vilja se de där luftkuddarna för jag kan inte tänka mig hur de ser ut.. :D åter som både Dizza och Tyson hade en rolig tur till Hyltab iaf...

kram kram

2007-01-18 @ 00:20:07
Postat av: Malin

Åh vad kul det låter med miljöträningen!!
Skulle väldigt gärna vilja ha tillgång till sådana lokaler.
Men vad är "luftkuddar"... fattar nada, ha ha! :D

Skönt att det verkar gå framåt med badrumsrenoveringen!
Och jag håller tummarna för att försäkringen täcker fuktskadan i garaget.

Visst får du bollar idéer med mig! Maila jättegärna!
Jobbar till fredag morgon och kan inte maila innan dess, men shoot!
Ska även ta och maila Allan med en liten fundering på objektiv... håller på att få tokbeslutsångest nämligen!! :D

Kram kram!

Postat av: Linda

Visst var våra små änglar riktigt duktiga igår :) Och jag fick lov att kampa med Dizza. Men där var ju itne alls det draget som när du kampar med henne :D

Wille sov gott hela vägen hem. Var riktigt jobbigt att köra hem. Mkt vatten på vägbanan och så kom det mer från himlen såklart.

Tack för den trevliga pratstunden på Mackedonkan efteråt :)

Kramar Linda

2007-01-18 @ 08:09:12
URL: http://www.rottislyan.com
Postat av: Jeanette

Jag ska ta foto på luftkudden, men det är en stooor kudde som fylls med luft för att stabilisera mellan gods i lastbilar och sånt. Rolig kampdutt a la jättestor.

2007-01-18 @ 11:32:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback